Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Tinder
22 september 2018

4 tips voor de perfecte openingszin online

Niet alleen de zomer maar ook de nazomer is hét moment dat single Nederland massaal op digitale jacht gaat naar een zwoele date. Maar hoe val je tussen alle singles op en wat zijn absolute no-go’s? Datingsite Parship geeft tips voor een killer openingsgesprek.

  1. Vergeet de checklist

Het kan zijn dat je snel geneigd bent om de man of vrouw in kwestie direct de figuurlijke kleren van het lijf te vragen. Waar werkt hij, wat heeft hij gestudeerd, waar woont hij en waar komt hij vandaan? Niet doen! Dat is namelijk niet wat een succes van een match bepaalt. Sterker nog, uit recent onderzoek van Parship blijkt dat factoren zoals geloofsovertuiging, inkomen en opleidingsniveau voor de meeste Nederlanders helemaal niet belangrijk zijn. In de prullenbak dus met die checklist, want ook met luchtige gespreksonderwerpen merk je al snel of er een klik is. Begin bijvoorbeeld over iets actueels, iets wat in het nieuws is of eraan zit te komen.

  1. Een goede grap is het halve werk

Humor is belangrijk! Met humor breek je het ijs en straal je zelfvertrouwen uit. Bovendien verkiest acht op de tien Nederlanders humor boven een knappe kop, blijkt uit een ander Parship-onderzoek. Open dus gerust je gesprek met een goede grap – dan weet je direct of jullie dezelfde humor hebben. Tip: heb je een wat duister gevoel voor humor, gebruik dan de juiste emoji’s om te voorkomen dat je direct geblokkeerd wordt.

  1. Vleien is toegestaan

Een compliment is altijd een goed begin van een gesprek. Veel mensen zijn vrij makkelijk te paaien – we zijn al blij met een simpele ‘wat een mooie foto!’. Geef dus gerust een compliment, maar let wel, wij Nederlanders blijken geen sterren te zijn in het omgaan met complimenten. Onderzoek heeft meerdere malen aangetoond dat we simpelweg niet weten hoe we erop moeten reageren. Hou dit in je achterhoofd, en wees niet meteen ontmoedigd als je crush een lief bericht weglacht of ontkracht.

  1. Dames, neem initiatief!

Mannen sturen veel vaker het eerste bericht dan vrouwen, maar er zijn nog voldoende matches waarbij het überhaupt nooit tot een gesprek komt. Dus dames, neem initiatief! Dat vinden mannen alleen maar leuk. En weet je niet wat je moet zeggen? Probeer iets creatiefs te verzinnen, maar denk niet te moeilijk. In het geval van een voetbalfan: probeer uit te zoeken voor welke club hij is en zoek de uitslag van het afgelopen weekend op. Nu maar hopen dat het winst was!

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Op happn werkt geen enkele openingszin of een simpele hoi. Men zwijgt of blokkeert je. Vraag mij werkelijk af waarom men op het hartje drukt.

    Julia | 27-09-2018
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Flirten: wie moet er beginnen?

Flirten is hartstikke leuk en spannend! Het kan leiden tot een...

Drie alternatieven voor Tinder dating

Ben je wel een beetje klaar met Tinder en wordt het...

Voor een date hoef je de deur niet meer uit

Moest je 'vroeger' naar een bar, feest, dancing of andere happening...

20 openingszinnen voor een leuk gesprek op datingapps

Heeft de persoon in kwestie niet veel informatie op zijn of...

Zo kan een medium je helpen met het vinden van de ‘ware’

Ben jij op zoek naar de juiste partner of zoek je...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie