Tinder

4 tips voor de perfecte openingszin online

Niet alleen de zomer maar ook de nazomer is hét moment dat single Nederland massaal op digitale jacht gaat naar een zwoele date. Maar hoe val je tussen alle singles op en wat zijn absolute no-go’s? Datingsite Parship geeft tips voor een killer openingsgesprek.

  1. Vergeet de checklist

Het kan zijn dat je snel geneigd bent om de man of vrouw in kwestie direct de figuurlijke kleren van het lijf te vragen. Waar werkt hij, wat heeft hij gestudeerd, waar woont hij en waar komt hij vandaan? Niet doen! Dat is namelijk niet wat een succes van een match bepaalt. Sterker nog, uit recent onderzoek van Parship blijkt dat factoren zoals geloofsovertuiging, inkomen en opleidingsniveau voor de meeste Nederlanders helemaal niet belangrijk zijn. In de prullenbak dus met die checklist, want ook met luchtige gespreksonderwerpen merk je al snel of er een klik is. Begin bijvoorbeeld over iets actueels, iets wat in het nieuws is of eraan zit te komen.

  1. Een goede grap is het halve werk

Humor is belangrijk! Met humor breek je het ijs en straal je zelfvertrouwen uit. Bovendien verkiest acht op de tien Nederlanders humor boven een knappe kop, blijkt uit een ander Parship-onderzoek. Open dus gerust je gesprek met een goede grap – dan weet je direct of jullie dezelfde humor hebben. Tip: heb je een wat duister gevoel voor humor, gebruik dan de juiste emoji’s om te voorkomen dat je direct geblokkeerd wordt.

  1. Vleien is toegestaan

Een compliment is altijd een goed begin van een gesprek. Veel mensen zijn vrij makkelijk te paaien – we zijn al blij met een simpele ‘wat een mooie foto!’. Geef dus gerust een compliment, maar let wel, wij Nederlanders blijken geen sterren te zijn in het omgaan met complimenten. Onderzoek heeft meerdere malen aangetoond dat we simpelweg niet weten hoe we erop moeten reageren. Hou dit in je achterhoofd, en wees niet meteen ontmoedigd als je crush een lief bericht weglacht of ontkracht.

  1. Dames, neem initiatief!

Mannen sturen veel vaker het eerste bericht dan vrouwen, maar er zijn nog voldoende matches waarbij het überhaupt nooit tot een gesprek komt. Dus dames, neem initiatief! Dat vinden mannen alleen maar leuk. En weet je niet wat je moet zeggen? Probeer iets creatiefs te verzinnen, maar denk niet te moeilijk. In het geval van een voetbalfan: probeer uit te zoeken voor welke club hij is en zoek de uitslag van het afgelopen weekend op. Nu maar hopen dat het winst was!

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.