scooter huren vakantie

4 tips als je een scooter wilt huren in het buitenland

Ga je binnenkort op reis en denk je er over na om een scooter te huren? Een scooter is de ideale mogelijkheid om de omgeving van je bestemming op een eenvoudige manier te ontdekken. Geniet van de mooiste plekken met je haren in de wind. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je goed voorbereid. Dit zijn de 4 tips als je een scooter gaat huren op je vakantiebestemming.

  1. Reserveer je scooter vooraf online

Ga je naar een bestemming waar je echt niet zonder je gehuurde scooter kan? Zorg dan dat je je scooter regelt voor vertrek. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ben je verzekerd van een fijne scooter. Ook als je een voorkeur hebt voor een bepaald model is het verstandig om ruim op tijd te reserveren. Een Vespa scooter in Italië is bijvoorbeeld erg geliefd en niet vaak last minute beschikbaar. Huur nooit een scooter van meer dan 50cc. Daarvoor heb je vaak een motorrijbewijs nodig.

  1. Verdiep je in de verhuurder

Heb je een verhuurder gevonden waar je graag een scooter wil gaan huren? Misschien ben je al bekend met het bedrijf. Dan kan je zelf al beter inschatten of het bedrijf betrouwbaar is en goed werkende scooters verhuurd. Als je nog onbekend bent met de verhuurder, bekijk dan eens de reviews van vakantiegangers die je voor gingen. Vaak kan je daaruit opmaken of je te maken hebt met een goed bedrijf.

Tip: weet je niet zo goed hoe je een goede verhuurder vindt? Voordat je op internet gaat zoeken, kan je het eens vragen aan de receptie van je hotel. In sommige gevallen verhuren hotels zelf scooters aan hun gasten en anders zijn ze vaak bekend met een goede verhuurder.

  1. Denk goed na over een verzekering

Een scooter is een ideaal vervoersmiddel in steden. Daar waar je met de auto beter niet kan komen omdat het erg druk is, ga je met een scooter overal tussendoor. Hoewel het rijden op een scooter enorm leuk is, is het nooit helemaal zonder gevaar. Je neemt deel aan het verkeer en een ongeluk op je kwetsbare kan je niet altijd voorkomen. Denk van te voren goed na of je verzekerd bent en of je extra wil laten verzekeren. Vaak kan je een verzekering voor je scooter afsluiten bij de verhuurder. In sommige gevallen is dit zelfs verplicht. Weet wel dat dit nooit is voor je medische kosten. Als je in het buitenland een scooter huurt heb je daarvoor een aanvullend buitenland pakket nodig bij je zorgverzekeraar in Nederland.

Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je ook graag in Nederland gebruik maken van een scooter? Zeker in drukke steden ben je met een scooter veel sneller dan met de auto. Een scooter kopen doe je gemakkelijk bij een van de verkopers bij je in de buurt.

  1. Boek een tour met een scooter

Wil je liever niet zelf op een scooter rondrijden? Vaak zijn er in het buitenland verschillende opties om een tour te boeken met een scooter. Samen met een gids ga je dan in een groep de omgeving verkennen. Het leuke hieraan is dat een gids een lokaal persoon is. Diegene kan je enorm veel vertellen over alles wat je onderweg tegenkomt en zo kom je extra veel te weten over je bestemming.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?