Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
scooter huren vakantie
24 augustus 2019

4 tips als je een scooter wilt huren in het buitenland

Ga je binnenkort op reis en denk je er over na om een scooter te huren? Een scooter is de ideale mogelijkheid om de omgeving van je bestemming op een eenvoudige manier te ontdekken. Geniet van de mooiste plekken met je haren in de wind. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je goed voorbereid. Dit zijn de 4 tips als je een scooter gaat huren op je vakantiebestemming.

  1. Reserveer je scooter vooraf online

Ga je naar een bestemming waar je echt niet zonder je gehuurde scooter kan? Zorg dan dat je je scooter regelt voor vertrek. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ben je verzekerd van een fijne scooter. Ook als je een voorkeur hebt voor een bepaald model is het verstandig om ruim op tijd te reserveren. Een Vespa scooter in Italië is bijvoorbeeld erg geliefd en niet vaak last minute beschikbaar. Huur nooit een scooter van meer dan 50cc. Daarvoor heb je vaak een motorrijbewijs nodig.

  1. Verdiep je in de verhuurder

Heb je een verhuurder gevonden waar je graag een scooter wil gaan huren? Misschien ben je al bekend met het bedrijf. Dan kan je zelf al beter inschatten of het bedrijf betrouwbaar is en goed werkende scooters verhuurd. Als je nog onbekend bent met de verhuurder, bekijk dan eens de reviews van vakantiegangers die je voor gingen. Vaak kan je daaruit opmaken of je te maken hebt met een goed bedrijf.

Tip: weet je niet zo goed hoe je een goede verhuurder vindt? Voordat je op internet gaat zoeken, kan je het eens vragen aan de receptie van je hotel. In sommige gevallen verhuren hotels zelf scooters aan hun gasten en anders zijn ze vaak bekend met een goede verhuurder.

  1. Denk goed na over een verzekering

Een scooter is een ideaal vervoersmiddel in steden. Daar waar je met de auto beter niet kan komen omdat het erg druk is, ga je met een scooter overal tussendoor. Hoewel het rijden op een scooter enorm leuk is, is het nooit helemaal zonder gevaar. Je neemt deel aan het verkeer en een ongeluk op je kwetsbare kan je niet altijd voorkomen. Denk van te voren goed na of je verzekerd bent en of je extra wil laten verzekeren. Vaak kan je een verzekering voor je scooter afsluiten bij de verhuurder. In sommige gevallen is dit zelfs verplicht. Weet wel dat dit nooit is voor je medische kosten. Als je in het buitenland een scooter huurt heb je daarvoor een aanvullend buitenland pakket nodig bij je zorgverzekeraar in Nederland.

Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je ook graag in Nederland gebruik maken van een scooter? Zeker in drukke steden ben je met een scooter veel sneller dan met de auto. Een scooter kopen doe je gemakkelijk bij een van de verkopers bij je in de buurt.

  1. Boek een tour met een scooter

Wil je liever niet zelf op een scooter rondrijden? Vaak zijn er in het buitenland verschillende opties om een tour te boeken met een scooter. Samen met een gids ga je dan in een groep de omgeving verkennen. Het leuke hieraan is dat een gids een lokaal persoon is. Diegene kan je enorm veel vertellen over alles wat je onderweg tegenkomt en zo kom je extra veel te weten over je bestemming.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

6 tips voor duurzaam reizen

Verre oorden verkennen is leuk, maar heeft ook een impact op...

Helft Nederlanders geen idee van eigen risico bij autoschade

De zomervakantie staat voor de deur, maar dit jaar geen lange...

De aantrekkingskracht van de buitenlandse man

We zijn allemaal weleens een buitenlandse man tegengekomen waar we een...

Relax to the max met deze anti-stresstips uit het buitenland

We kampen tegenwoordig al met bergen werkstress, die ons volgens gezondheidsexperts...

Langeafstandsrelatie; hoe werkt dat?

Je hoort er steeds vaker over; een relatie met iemand in...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie