afwijzing

4 simpele stappen voor meer zelfvertrouwen tijdens het daten

Zelfvertrouwen is een van de meest gewilde kwaliteiten in een partner, maar bij de meesten van ons ontbreekt het als we een eerste date hebben. Angst is vaak de boosdoener voor je gebrek aan zelfvertrouwen. Je bent bang om afgewezen te worden of niet geliefd, waardoor het ongemakkelijk wordt. Hoe overwin je je angst en krijg je meer zelfvertrouwen? Hieronder 4 stappen.

  1. Kies een deel van je leven waar je veel zelfvertrouwen hebt.

Je gaat een deel van je leven visualiseren waar je veel zelfvertrouwen hebt en niet bang bent voor afwijzing. Misschien is het in je carrière waar je vrijwel alles kunt verkopen. Misschien ben je creatief. Misschien voel je je het meest zelfverzekerd in de sportschool, waar je uren kunt doorgaan over welk type training het meest effectief is. Waar je ook het meeste vertrouwen in hebt, denk er nu over na. Sluit je ogen en plaats jezelf op kantoor, de sportschool, of waar je ook maar het meeste vertrouwen in hebt, en bekijk het met je eigen ogen.

  1. Vraag jezelf af, wat maakt me zo zelfverzekerd op dit gebied van mijn leven?

Voor de meesten is het antwoord eenvoudig. Je gelooft in je talent, in het product dat je verkoopt, of in de wetenschap die je hebt. Je gelooft dat je talent, product of kennis een positieve invloed op iemand zal hebben. Je gelooft dat het hun leven kan veranderen.

  1. Stel jezelf de vraag, hoe voelt het om afgewezen te worden in dat deel van je leven?

Wanneer je in dat deel van je leven wordt afgewezen, beschouw je het op een of andere manier niet als een mislukking. Omdat je in dat deel van je leven begrijpt dat afwijzing geen mislukking is. Dat het product misschien niet goed was voor die persoon, of dat het niet het juiste moment voor hen was. Je begrijpt dat hun afwijzing geen weerspiegeling van jou is. Je faalt immers alleen door het niet te proberen. Je faalt alleen door geen kans te nemen. Je faalt alleen als je in dat deel van je leven geen actie onderneemt.

  1. Voor je eerste date, draai dat geloof naar binnen.

De volgende keer dat je op weg bent naar een date, denk dan aan dat deel van je leven waar je het meeste vertrouwen in hebt en verander dat geloof naar binnen. Begin in jezelf te geloven. Denk na over de positieve impact die je kunt hebben op het leven van die persoon. Door zelfverzekerd op deze date te verschijnen, kun je het leven van deze persoon veranderen. Hoewel dit een gewaagde uitspraak lijkt, is het 100% waar. De persoon die op deze date tegenover je zit, is misschien wel je soulmate en je leven kan voor altijd worden veranderd gewoon omdat je niet toestaat dat angst in de weg zit. Als het niet lukt, net zoals in je carrière, gezondheid of een ander deel van je leven, was het gewoon niet de bedoeling.

Bron: Women online

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam