de juiste date vinden

4 procent van de Nederlanders krijgt relatie met collega

296.000 werknemers hebben een relatie met een collega, dat betekent dat er 148.000 stellen zijn die bij hetzelfde bedrijf werken.

Dat komt neer op 4 procent van de Nederlandse werknemers. Zo blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over 2012. In de landbouw en financiële dienstverlening komen de meeste relaties voor, 6 procent heeft een partner die bij hetzelfde bedrijf werkt. In de bedrijfstakken energievoorziening en delfstoffenwinning vormen slechts 2 procent van de werknemers een paar.

De kans dat collega’s een relatie krijgen wordt beïnvloed door de grootte van het bedrijf, de samenstelling van het personeelbestand en het aantal tijdelijke contracten. Naarmate een werknemer korter in dienst is, is de kans op een relatie met een collega kleiner. Het CBS heeft alleen samenwonende of getrouwde stellen geteld.

Bron: CBS

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.