date tips bingo

4 ongebruikelijke plekken om je date mee naar toe te nemen

Dankzij online dating is het tegenwoordig veel makkelijker om een avondje uit te gaan en een bijzonder iemand te ontmoeten. Maar het legt ook een bepaalde druk op je: hoe maak je het je date naar de zin? Zijn je plannen niet te saai of te voorspelbaar? Voor iedereen die een beetje is uitgekeken op de traditionele eten-en-filmpje-pakken-combi, biedt dit lijstje wel wat nieuwe inspiratie. 4 gekke plekken om je date mee naar toe te nemen!

Brouwerij

We beginnen maar met de meest ‘normale’ van de vier. Houden jullie allebei wel van een drankje? Dan is een brouwerij of wijntour een redelijk ongebruikelijk maar leuk idee voor een date. Hier krijgen jullie de kans om in een leuke setting te ontspannen en meer te leren over jullie favoriete versnapering. Dankzij de rondleiding en je ervaringen en voorkeuren op het gebied van drank, heb je meteen veel gespreksstof.

Een daklozenopvang

Je date meenemen naar een plek waar jullie vrijwilligerswerk kunnen doen, is hoogst ongebruikelijk. Maar het kan wel heel veel voldoening geven! Ook kun je meteen testen of jouw date aardig en sympathiek is, door te kijken hoe goed hij of zij helpt. Bovendien helpt het je dagelijkse, oppervlakkige problemen te vergeten en neem je kleine gebreken aan je date misschien voor lief, want er zijn nu eenmaal belangrijkere dingen in de wereld.

Naar de bingohal

Oké, het lijkt misschien wat ouderwets en vooral geschikt voor de grijsharige datende singles onder ons. Toch kan een bezoekje aan een bingohal jullie een hele leuke date-ervaring bezorgen! Koop je kaartjes, maak je klaar voor het spel en voilà: geen ongemakkelijke stiltes meer, want jullie zitten heel gefocust naar de bingokaart te staren, wachtend op een volle kaart.

Bovendien vind je in een bingohal vaak nog arcadespellen en er is een bar waar jullie samen cocktails kunnen drinken. Als jullie alvast online je geluk willen beproeven, kun je meteen zien of je date een beetje competitief is aangelegd. Wint een van jullie nog een zakcentje, dan kun je daar de drankjes op je date van betalen.

Ambachtelijke cursus

Dit vierde idee is een soort van combinatie tussen de brouwerij en de bingohal, maar dan met minder alcohol. Iets leren, maar ook plezier maken. Luisteren, maar ook zelf iets doen. Door je aan te melden voor een ambachtelijke cursus, neem je een kijkje in het werk van een vakman. Dat kan bijvoorbeeld bij een banketbakker zijn, maar ook een kaarsenmaker, mandenwever, houtbewerker of vioolbouwer. De ambachtsman vertelt je over zijn of haar werk en jullie kunnen vervolgens ook proberen een brood te bakken of kaars te maken.

Ongemakkelijke stiltes zijn hier in elk geval niet aan de orde. Jullie zijn namelijk hartstikke druk bezig! Gespreksstof is er daarentegen in overvloed, want je hebt allebei veel nieuws geleerd en wil dit met elkaar delen.

Online vind je talloze ongebruikelijke maar leuke ideeën voor dates. Heb je zelf nog een leuk idee of een bijzondere ervaring? Deel het met ons in de comments!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam