boemerang kinderen

33 procent viert kerst liefst in huispak

Twee derde van alle Nederlanders vindt het belangrijk er leuk uit te zien tijdens kerst. Zes op de tien viert de feestdagen zelfs in een pak of chique jurk. Maar wat blijkt? De overige 33 procent hangt het liefst in pyjama of huispak op de bank tijdens de kerstdagen. Dit komt naar voren uit een onderzoek van Actiepagina in samenwerking met Panelwizard onder 1000 respondenten.

Huispak of dress to impress?

We kunnen ons helemaal voorstellen dat wanneer je naar een leuk singles event gaat met de feestdagen of op een toffe wintersportvakantie met andere vrijgezellen tijdens kerst je je kekke pak of chique jurk inpakt en aantrekt als de gelegenheid daar is. Je wilt tenslotte wel een beetje een leuke indruk maken op singles van de andere sekse! Maar wist je dat van de ondervraagden maar liefst 33 procent aangeeft kerst het liefst in comfortabele kleding te vieren zoals een trainingspak, pyjama of huispak? Mmm… die hebben vast geen leuk in het verschiet met de feestdagen.

Kleding (laten) kopen

Ruim 35 procent van de Nederlandse vrouwen en 22 procent van de Nederlandse mannen koopt kleding speciaal voor de feestdagen. Zeker 41 procent doet dit al ruim van tevoren. Maar die kleding wordt niet altijd zelf uitgekozen: een op vijf Nederlanders kiest voor zijn of haar partner wat hij of zij aandoet. Dit wordt voornamelijk door vrouwen gedaan. Als single weet je in ieder geval dat je zelf verantwoordelijk bent voor wat je koopt of uit de kast trekt met de feestdagen. Je kan hooguit je ex nog de schuld proberen te geven voor die foute broek of overhemd 😉 .

Kostenbesparing

Om kosten te besparen, heeft 4 procent wel eens kleding gekocht voor een kerstfeest, om het vervolgens na het dragen op het feest weer terug te brengen. Zeker 80 procent van de respondenten zoekt dan ook naar manieren om te besparen op feestelijke kleding. Meer dan een op de vier Nederlanders koopt een kleding in de uitverkoop en zeker 5 procent zoekt op Marktplaats of in tweedehands winkels.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.