boemerang kinderen

33 procent viert kerst liefst in huispak

Twee derde van alle Nederlanders vindt het belangrijk er leuk uit te zien tijdens kerst. Zes op de tien viert de feestdagen zelfs in een pak of chique jurk. Maar wat blijkt? De overige 33 procent hangt het liefst in pyjama of huispak op de bank tijdens de kerstdagen. Dit komt naar voren uit een onderzoek van Actiepagina in samenwerking met Panelwizard onder 1000 respondenten.

Huispak of dress to impress?

We kunnen ons helemaal voorstellen dat wanneer je naar een leuk singles event gaat met de feestdagen of op een toffe wintersportvakantie met andere vrijgezellen tijdens kerst je je kekke pak of chique jurk inpakt en aantrekt als de gelegenheid daar is. Je wilt tenslotte wel een beetje een leuke indruk maken op singles van de andere sekse! Maar wist je dat van de ondervraagden maar liefst 33 procent aangeeft kerst het liefst in comfortabele kleding te vieren zoals een trainingspak, pyjama of huispak? Mmm… die hebben vast geen leuk in het verschiet met de feestdagen.

Kleding (laten) kopen

Ruim 35 procent van de Nederlandse vrouwen en 22 procent van de Nederlandse mannen koopt kleding speciaal voor de feestdagen. Zeker 41 procent doet dit al ruim van tevoren. Maar die kleding wordt niet altijd zelf uitgekozen: een op vijf Nederlanders kiest voor zijn of haar partner wat hij of zij aandoet. Dit wordt voornamelijk door vrouwen gedaan. Als single weet je in ieder geval dat je zelf verantwoordelijk bent voor wat je koopt of uit de kast trekt met de feestdagen. Je kan hooguit je ex nog de schuld proberen te geven voor die foute broek of overhemd 😉 .

Kostenbesparing

Om kosten te besparen, heeft 4 procent wel eens kleding gekocht voor een kerstfeest, om het vervolgens na het dragen op het feest weer terug te brengen. Zeker 80 procent van de respondenten zoekt dan ook naar manieren om te besparen op feestelijke kleding. Meer dan een op de vier Nederlanders koopt een kleding in de uitverkoop en zeker 5 procent zoekt op Marktplaats of in tweedehands winkels.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.