11 tips eerste date

30+ singles: daten doe je zo

Daten als je geen twintig meer bent, dat kan een hele uitdaging zijn voor 30+ singles. Dus, hoe doe je dat? Drie hobbels op de weg van het daten en manieren om die hobbels gracieus te nemen.

Bij Harparsbazaar weten ze er wel raad mee. Ze geven single vrouwen van boven de dertig de volgende adviezen om een leuke man aan de haak te slaan.

Praktisch probleem nummer 1: hoe tref je leuke mannen?
Vroeger ging je gewoon uit met je vriendinnen. Naar een feest, concert, festival. Vroeger struikelde je over de vrije, leuke kandidaten zonder al te veel bagage. Eenmaal 35 plus en (weer) single, waaien er niet zomaar plukjes mannen aan. Let’s face it. Omdat ze bezet zijn. Of net gescheiden en nog niet actief op de markt. Of, net als jij misschien, wachtend tot iemand – old school – hun pad kruist.

Antwoord: Ga de deur uit.
Wil je een leuk manmens ontmoeten zit er niks anders op dan letterlijk die drempel te nemen. Of je moet op postbodes, pizzabezorgers, collectanten vallen natuurlijk (even goeie vrienden). Virtueel de deur uitgaan is misschien nog wel efficiënter. Je kunt aan het swipen slaan, maar voor het echte werk doe je er goed aan een site met een fatsoenlijke vragenlijst (Parship heeft een goede, uitgebreide) te kiezen.

Maar hoe dan ook: creëer ontmoetingskansen. Pak de trein naar werk in plaats van de auto. Ontbijt niet aan je keukentafel maar buiten de deur. Zeg ‘ja’ als mensen je ergens mee heen vragen. Neem een onsolitaire hobby: ga boksen, bij een koor, doe een tangocursus. Mocht je er iemand ontmoeten, heb je meteen iets gemeen.

Praktisch probleem nummer 2: Hoe maak je een move als je een leukerd ontmoet?
Hoe pak je dat (ook weer) aan: iemand schaken of geschaakt worden? Jezelf de markt op slingeren zonder jezelf in de uitverkoop te doen? Duidelijk maken dat je diegene leuk vindt zonder dat het gênant wordt?

Antwoord: Neem initiatief.
Ga erheen, maak een praatje, een grap, wees geïnteresseerd. Ontmoet je iemand in levende lijven en niet via een scherm: aankijken is belangrijk (overdrijf niet, dan wordt het eng). Geef de ander de ruimte. Als-ie je leuk vindt na jouw initiatief, onderneemt hij wel iets. Te eager zijn heeft nog nooit gewerkt, te kritisch evenmin. Misschien heeft-ie foute schoenen aan, misschien maakt-ie een foute grap, dus? Niemand is perfect. En als er iets lijkt te ontstaan: verwacht niet te veel, oordeel niet te snel en probeer niet te veel te projecteren.

Ok, de man bevalt je, dat is pas stap 1. Verzamel informatie, leer elkaar kennen, waardeer het moment en zie of en wat ervan komt. Is dat een seksje, prima, maar ook dan geldt: temper je verwachting. De ander heeft ook recht om rustig te onderzoeken of hij voor je voelt. Als hij toch afhaakt: fair enough. Probeer het niet persoonlijk op te vatten. Dan was de liefde niet voor jullie weggelegd.

Praktisch probleem nummer 3: Hoe haak je zelf netjes af als je denkt: mwah?
Je hebt terrein verkend, maar dat terrein is toch te rocky voor je. Of juist te vlak. Wat nu?

Antwoord: Denk aan wat je oma al in je poëzie schreef: wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Iedereen die zich openstelt voor een fling of een date, is kwetsbaar. De beste man moet nog langer mee, dus wees loyaal. Breng eerst het slechte nieuws, zonder eromheen te draaien (‘Ik vind je heel sympathiek maar zou liever gewoon vrienden zijn’). Hou het kort en wees duidelijk: aan valse hoop heeft niemand iets. Je hoeft niet bot te zijn, maar je ook niet te schamen dat je niet voelt wat je niet voelt. Mensen zijn veerkrachtiger dan je denkt. Jij dus ook. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam