breadcrumbing datingtrend

3 x de beste dating apps van dit moment

Steeds meer singles gebruiken dating apps om nieuwe mensen te leren kennen. Dating apps voorzien de Nederlandse single van alle technologieën die nodig zijn om contact te leggen met andere singles. Terwijl je iemand nog nooit in het echt hebt ontmoet bouw je al een band op, met behulp van één de vele apps die dit mogelijk maken. 

Iedere week of maand komt er een nieuwe app bij en voor je het weet is er een overschot aan opties. Met honderden datingsites en apps waar je uit kunt kiezen is het moeilijk om te bepalen waar je je toekomstige partner gaat ontmoeten. Dit zijn op dit moment de beste smartphone dating apps van Nederland:

1# Tinder

Als single kun je niet om Tinder heen; het is met stip de nummer één dating app van Nederland. Tinder is snel gegroeid en wereldwijd heeft het al enkele jaren het grootste marktaandeel. De app is intuïtief, snel en maakt het ontmoeten van andere singles zo makkelijk mogelijk.

Registreren kan met je Facebook account of telefoonnummer, je foto’s worden automatisch ingeladen en verder hoef je niets te doen om direct te kunnen swipen. Keur andere singles door naar rechts of links te swipen; als de ander jou ook goedkeurt dan is er een match. Alleen met een match kun je met elkaar chatten.

Voordelen
• Veel Nederlandse gebruikers
• Geen ongewenste berichten
• Gebruiksvriendelijke en simpele interface

Nadelen
• Oppervlakkig karakter
• Beperkt aantal gratis swipes per dag
• Direct contact opnemen is niet mogelijk
• Registratie alleen mogelijk met Facebook account en telefoonnummer

2# Happn

Happn is op dit moment de tweede dating app in Nederland qua aantal leden. Onlangs werd bekend dat Happn in Nederland al 600.000 geregistreerde leden heeft. Registreren is gratis en net zoals bij Tinder kun je aanmelden met je Facebook account. Wat Happn onderscheidt van de rest is dat je gekoppeld wordt aan leden die je in het echte leven binnen een straal van 250 meter tegenkomt. Deze verschijnen op je tijdlijn waarna je kunt aangeven of je de persoon leuk vind of niet. Als de ander jou ook leuk vindt, dan is er een Crush en kun je met elkaar chatten.

Voordelen
• Alleen singles die je tegengekomen bent
• Geen ongewenste berichten
• Gezamenlijke interesses worden getoond

Nadelen
• Weinig contacten in afgelegen gebieden
• Direct contact opnemen is niet mogelijk
• Registratie alleen mogelijk met Facebook account

3# Badoo

Misschien heb je nog nooit eerder van Badoo gehoord, dat komt omdat deze datingsite niet de naamsbekendheid als Tinder of Relatieplanet heeft weten op te bouwen. Dat heeft echter niets te maken met de kwaliteit van de dienst, de gebruiksvriendelijkheid van de app of het aantal Nederlandse leden. Badoo is namelijk één van de drukstbezochte en beste dating apps van Nederland met een bonafide reputatie onder singles die gratis willen daten.

Het is er voor iedereen; of je nu vrienden wilt maken, een date wil regelen of op zoek bent naar een vaste relatie. De dating app is modern, uitgebreid en biedt over het geheel zien een unieke ervaring. Combineer dit met het grote aantal singles en je kunt vrijwel niet meer om Badoo heen.

Voordelen

  • Meeste functionaliteiten
  • Veel Nederlandse gebruikers
  • Gratis berichten versturen
  • Privacy instellingen aanpassen

Nadelen

  • Ongewenste berichten zijn mogelijk
  • Veel meer mannen dan vrouwen

Weeg de voor- en nadelen af en neem de tijd om te bekijken welke dating app bij je past. Dit zijn de drie beste dating apps op dit moment, maar natuurlijk kun je ook een traditionele datingsite kiezen. Tegenwoordig hebben ook deze datingsites een dating app beschikbaar.

Met dank voor de tekst: letsgodigital

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam