Date #1: Schaatsen

Als je er achter wilt komen hoe behulpzaam je date is, zou je deze winter eigenlijk samen de ijzers onder moeten binden. Helpt hij je voorzichtig in je schaats? Steekt hij zijn hand uit als je die eerste stap op het ijs zet? Kortom, gedraagt hij zich als een gentleman of als een hork die er vandoor sprint op zijn schaatsen? Een leuke bijkomstigheid: stuntel een beetje, dan heb je die eerste aanraking ook gelijk te pakken! Schaatsen is dus eigenlijk het ideale middel om te bepalen wat voor vlees je in de kuip hebt.

Date #2: Wandelende romance

Praten tijdens de eerste date? Eng! Maar bedenk: dat is de enige manier waarop je elkaar écht leert kennen. En dat is je doel, toch? Je wilt tenslotte weten of dit de prins op het witte paard is! Dus maak een lekkere wandeling in het bos en vráág. Klets terwijl je door de herfstbladeren loopt. Leer hem kennen. Kook daarna een lekker diner (liefst zelfgemaakt, van die afhaalbakjes op tafel doet toch afbreuk aan de romantische sfeer) en zet het gesprek voort. Is alles nog in kannen en kruiken na het laatste kopje koffie? Klets dan door tot de zon weer op komt. Flirt waar het kan. Bereid je goed voor op de date: zorg dat je goed weet wat je wel en juist niet moet doen tijdens een date?

Date #3: ‘Schat’ zoeken

Wie zegt dat je alles super serieus moet nemen tijdens zo’n eerste date? Bel je date en spreek af op het strand. Zeg dat je vandaag graag ‘een schat’ gaat zoeken. Reageert hij leuk, dan is het ijs zó gebroken en zit er best een kans in dat je je schat direct hebt gevonden! Kijkt hij je verbaasd aan, misschien moet je hem dan vooral alleen naar die schat laten zoeken en zelf in een warme strandtent gaan zitten met een hete kop chocolademelk.