ontoegankelijke vakantielanden

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken!  Onze Belgische zuiderbuur Tom Waes vraagt zich af waarom we altijd naar dezelfde bestemmingen afreizen. In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?

Dit levert echt geweldige reistelevisie op. Prachtige beelden, onverwachtse avonturen en soms met gevaar voor eigen leven reist Tom de hele wereld over. En dan niet naar Ibiza of de USA natuurlijk. Bij hem moet je denken aan bestemmingen zoals Iran, Zuid-Soudan, Pitcairn of Turkmenistan. Waar? Juist ja. Dat bedoelen we. Gelukkig bestaat er zoiets als uitzending gemist en ander kun je alle afleveringen op je laptopje bekijken. Wij zouden zeggen doen!

Ben jij ook zo’n avontuurlijke reiziger? Wil je het liefst naar bestemmingen waar nog nooit iemand van heeft gehoord en ben je gezegend met een gezonde dosis lef, dan zijn er nog genoeg landen op de wereld voor je om te ontdekken. Je moet er soms wel wat voor over hebben. Want deze vakantielanden zijn echt ontoegankelijk en ze maken je het niet gemakkelijk om op bezoek te komen. Vreselijk gecompliceerde visumaanvragen, verplichte uitgaven per dag of het land alleen bezoeken onder een begeleiding van een gids, het kan allemaal. Het gebeurt ook allemaal.

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Gabon ligt in Afrika en grenst onder andere aan Kameroen. Obstakels: Hier betaal je 100 euro om een visum te bemachtigen en je moet je laten inenten tegen gele koorts. Verder moet je in het bezit zijn van een boekingsverklaring van het hotel waar je zult verblijven met de handtekening van de hotelfunctionaris. Tot slot moet je verzekeringsmaatschappij een brief aanleveren dat je gedurende de hele reis verzekerd bent. Heb je al deze hobbels genomen?  Dan krijg je er wel een fantastische reis voor terug. Het land heeft maar liefst 12 nationale parken en die zijn oogverblindend!

Bhutan. Ook een van de bestemmingen die Tom aandeed overigens en waaruit al bleek dat je het land niet op eigen gelegenheid kunt bereizen. De regering heeft slechts drie reisorganisaties goedgekeurd en dat zijn de enige waarbij je jouw vakantie kunt boeken. Op een andere manier kom je het land eenvoudig weg niet in. Er gaat een verplichte gids met je mee en als klap op de vuurpijl betaal je ongeveer 200 dollar per dag om in Bhutan te mogen verblijven. Ja, je leest het goed. In ruil voor dat bedrag krijg je dan wel eten, vervoer en een accommodatie om te slapen. Als je kunt omgaan met deze vrijheidsbeperkingen dan ga je wel een fantastische reiservaring tegemoet. Ze houden daar geen rekening met welvaart maar rekenen in Bruto Nationaal Geluk. Er zijn weinig andere toeristen dus het wordt een waanzinnige ervaring.

Saoedi-Arabië. Dit land kom je als reiziger echt niet zomaar in. Het is als zakelijke reiziger wel mogelijk om een visumaanvraag in te dienen maar dan moet je er ook echt voor zaken moeten zijn… Een toeristenvisum wordt daar niet in behandeling genomen. Wil je Saoedi-Arabië dus echt heel graag willen bezoeken dan is de enige route dat je je baas ervan overtuigd dat je daar een mega goede deal kunt sluiten want dan kan je een zakenvisum aanschaffen. Een privévisum is alleen mogelijk als je een aantoonbare band hebt met iemand in het land zoals een man, vrouw of kind. Het bewijs moet bestaan uit een huwelijksakte of geboortecertificaat. Wil je de woestijn Rub Al Khali met eigen ogen bekijken? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk moeten wachten tot ze het land iets toegankelijker hebben gemaakt.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?
vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.