ontoegankelijke vakantielanden

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken!  Onze Belgische zuiderbuur Tom Waes vraagt zich af waarom we altijd naar dezelfde bestemmingen afreizen. In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?

Dit levert echt geweldige reistelevisie op. Prachtige beelden, onverwachtse avonturen en soms met gevaar voor eigen leven reist Tom de hele wereld over. En dan niet naar Ibiza of de USA natuurlijk. Bij hem moet je denken aan bestemmingen zoals Iran, Zuid-Soudan, Pitcairn of Turkmenistan. Waar? Juist ja. Dat bedoelen we. Gelukkig bestaat er zoiets als uitzending gemist en ander kun je alle afleveringen op je laptopje bekijken. Wij zouden zeggen doen!

Ben jij ook zo’n avontuurlijke reiziger? Wil je het liefst naar bestemmingen waar nog nooit iemand van heeft gehoord en ben je gezegend met een gezonde dosis lef, dan zijn er nog genoeg landen op de wereld voor je om te ontdekken. Je moet er soms wel wat voor over hebben. Want deze vakantielanden zijn echt ontoegankelijk en ze maken je het niet gemakkelijk om op bezoek te komen. Vreselijk gecompliceerde visumaanvragen, verplichte uitgaven per dag of het land alleen bezoeken onder een begeleiding van een gids, het kan allemaal. Het gebeurt ook allemaal.

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Gabon ligt in Afrika en grenst onder andere aan Kameroen. Obstakels: Hier betaal je 100 euro om een visum te bemachtigen en je moet je laten inenten tegen gele koorts. Verder moet je in het bezit zijn van een boekingsverklaring van het hotel waar je zult verblijven met de handtekening van de hotelfunctionaris. Tot slot moet je verzekeringsmaatschappij een brief aanleveren dat je gedurende de hele reis verzekerd bent. Heb je al deze hobbels genomen?  Dan krijg je er wel een fantastische reis voor terug. Het land heeft maar liefst 12 nationale parken en die zijn oogverblindend!

Bhutan. Ook een van de bestemmingen die Tom aandeed overigens en waaruit al bleek dat je het land niet op eigen gelegenheid kunt bereizen. De regering heeft slechts drie reisorganisaties goedgekeurd en dat zijn de enige waarbij je jouw vakantie kunt boeken. Op een andere manier kom je het land eenvoudig weg niet in. Er gaat een verplichte gids met je mee en als klap op de vuurpijl betaal je ongeveer 200 dollar per dag om in Bhutan te mogen verblijven. Ja, je leest het goed. In ruil voor dat bedrag krijg je dan wel eten, vervoer en een accommodatie om te slapen. Als je kunt omgaan met deze vrijheidsbeperkingen dan ga je wel een fantastische reiservaring tegemoet. Ze houden daar geen rekening met welvaart maar rekenen in Bruto Nationaal Geluk. Er zijn weinig andere toeristen dus het wordt een waanzinnige ervaring.

Saoedi-Arabië. Dit land kom je als reiziger echt niet zomaar in. Het is als zakelijke reiziger wel mogelijk om een visumaanvraag in te dienen maar dan moet je er ook echt voor zaken moeten zijn… Een toeristenvisum wordt daar niet in behandeling genomen. Wil je Saoedi-Arabië dus echt heel graag willen bezoeken dan is de enige route dat je je baas ervan overtuigd dat je daar een mega goede deal kunt sluiten want dan kan je een zakenvisum aanschaffen. Een privévisum is alleen mogelijk als je een aantoonbare band hebt met iemand in het land zoals een man, vrouw of kind. Het bewijs moet bestaan uit een huwelijksakte of geboortecertificaat. Wil je de woestijn Rub Al Khali met eigen ogen bekijken? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk moeten wachten tot ze het land iets toegankelijker hebben gemaakt.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Een individuele rondreis door Noorwegen maken
By Redactie ·
7 december 2023

Een individuele rondreis door Noorwegen maken

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur
By Redactie ·
25 september 2023

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur

Single Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!
By Redactie ·
4 augustus 2023

Single? Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.