alleen zijn
16 June 2016

3 vragen die iedere zoekende single zichzelf moet stellen

Ben jij single en ligt die laatste relatie alweer ver achter je? Dikke kans dat je toe bent aan een nieuwe liefde in je leven. Heb je het idee dat die nieuwe relatie om de hoe komt kijken, dan moet je jezelf eerst deze drie vragen stellen voordat je erin stapt.

Want… je bent inmiddels helemaal gewend om als single door het leven te gaan. Zaken die nu vanzelfsprekend zijn kunnen straks als je in een relatie zit behoorlijk veranderen. Daarom is een klein beetje pas op de plaats maken geen overbodige luxe.

1# Ben ik gelukkig?
Is alleen zijn iets dat je oncomfortabel maakt en ongelukkig? Of voel je je juist compleet happy en voldaan als single, maar wil je je leven graag delen met een leuke liefde? Wie de liefde nodig heeft om zich gelukkig te voelen stapt met de verkeerde basis ingrediënten in een relatie. Je móet in staat zijn om alleen gelukkig te zijn. Want je liefje in kwestie gaat je na een tijdje niet hetzelfde gelukzalige en epische gevoel bezorgen waar jij zo naar snakt, dan moet vanuit jezelf komen.

2# Kun je volledig voor deze liefde gaan?
Voel je aan alles in je lichaam dat je voor de rest van je leven (voor zover je verder kunt kijken) met dit exemplaar wilt doorbrengen? Dan zit je safe. Maar ontbreekt het aan toewijding en zie je jullie niet trouwen of een toekomst delen? Dan kun je je afvragen of deze relatie je genoeg voldoening geeft. Want je hoeft niet nu te beslissen of je met hem/haar wilt trouwen, maar als je het niet voor je ziet voel je dan wel genoeg voor diegene om een relatie te beginnen?

3# Heb ik voldoende ruimte en tijd voor een relatie?
Sommige mensen hebben altijd tijd om met vrienden af te spreken en weten elke drukke dag nog wel een plekje vrij te maken voor een drankje. Maar ben je iets minder flexibel met tijd (want druk leven!), dan kan het afspreken met je liefje nog wel eens voor een kink in de kabel zorgen. Vraag jezelf af of je hier echt tijd voor wilt vrijmaken, of dat het je nu op dit moment alleen maar onrustig maakt met oog op je drukke schema. Zo nee, dan is dat ook oké, maar dan kun je wel een conclusie trekken: je bent er nu nog niet aan toe.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hoe word je een Happy Single? 19 tips

Sommige mensen zijn van nature gelukkig alleen. Maar voor anderen is...

Singles rondrijden op zoek naar de ware

Deze matchmaker uit Breda komt met een nieuw initiatief: ze rijdt...

10 signalen van een ongezonde relatie

Nu je weer single bent kijk je misschien anders terug op...

Liefdesexpert Ketelaar: vergeet de kroeg, ontdek de datingsite!

Liefdesexpert Carla praat ons bij over daten en de liefde vinden...

Dit is dé reden waarom de allerleukste vrouwen single zijn tijdens de feestdagen

Misschien word je inmiddels stapelgek van de vraag, ‘Waar blijft jouw...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie