lief voor elkaar

3 vragen die bepalen of iemand bij je past

Wat je hobby’s zijn, op welke partij je stemt of wat voor beroep je hebt, het is allemaal niet bepalend voor een goede relatie. Althans dat beweert Sam Yagan, die in 2003 OKCupid oprichtte. Hij noemt drie vragen die wél bepalen of je partner op de lange termijn bij je past.

Echte wereld nabootsen

Yagan, die ook directeur was bij Tinder en Match.com legt uit hoe een meerkeuzelijst de match bepaalde op zijn datingsite. “Toen we ermee begonnen zeiden we tegen elkaar: laten we gewoon een model, een algoritme, bouwen dat de echte wereld nabootst, in plaats van op zoek te gaan naar dé manier waarop mensen zouden moeten daten.”

3 specifieke vragen

Hij onderzocht de uitkomsten van het algoritme en was verbaasd. “Je kunt het oneens zijn over religie, je kunt het oneens zijn over huisdieren, je kunt het over heel veel dingen oneens zijn”, zegt Yagan. Maar volgens het onderzoek waren er drie heel specifieke vragen, die wél goed konden voorspellen of een partner op de lange termijn geschikt was:

  • Houd je van horrorfilms?
    Een goede indicator volgens Yagan: “Het idee van een griezelfilm, het idee om jezelf de stuipen op het lijf te jagen, is iets wat diep aangeboren is.”
  • Heb je ooit in je eentje gereisd?
    Het zegt iets over je behoefte aan avontuur, maar ook over de mate waarin je een eenling of groepsmens bent en hoe voorzichtig je bent.
  • Heb je ooit met alles willen stoppen om ergens op een berg, zeilboot of zonnig eiland te gaan wonen?
    Dit geeft mogelijk aan hoeveel behoefte je hebt aan vrijheid en aan zelf bepalen wat je doet.

 

Bron: welingelichtekringen

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.