avontuurlijke tips

3 tips voor een eerste vakantie als single

Wanneer je een lange relatie hebt gehad en na jaren samen ineens weer single bent dan sta je aan het begin van een lange reis. Eentje vol avontuur, spanning en sensatie maar ook een reis met een mooie bestemming: een gelukkige, nieuwe toekomst.

Van samen naar alleen reizen

Ging je eerst nog met je partner en eventuele kinderen op vakantie, na je scheiding sta je voor een hele andere reis. Want hoe overleef je dit? Misschien moest je wel verhuizen, heb je het financieel een stuk minder breed en ben je op zowel praktisch als emotioneel gebied de brokstukken bij elkaar aan het rapen. Het laatste waar je hoofd naar staat is op vakantie gaan. Heel begrijpelijk en zeker ook niet de eerste prioriteit in je leven.

Boost aan zelfvertrouwen

Maar als het stof is neergedaald dan komt vanzelf het moment dat je voorzichtig aan denkt aan een weekendje weg of een weekje naar de zon. Even bijkomen van alle commotie, stress en veranderingen. Zo’n eerste vakantietripje zonder partner is in allerlei opzichten wennen. Misschien zocht je ex altijd alles uit, reed de auto naar de vakantiebestemming, regelde het hotel of printte de plattegrond van de metro zodat je zonder na te denken achter hem of haar aan kon hobbelen. Nu moet je echt alles zelf doen, regelen en uitzoeken. Dat is onwennig, maar wanneer je er voor gaat zitten zal je zien dat jij dat allemaal prima zelf kunt, en dat geeft je zelfvertrouwen een flinke boost!

3 tips voor een eerste vakantiebreak als single:

1. Ga niet helemaal alleen. De overgang van een relatie of compleet gezin naar in je uppie is echt groot. Te groot voor een allereerste keer. Vraag je beste vriend(in) om met je mee te gaan en geniet samen van een leuke stedentrip of zonnige break.

2. Ga naar een nieuwe bestemming. Reis niet af naar een stad of gebied waar je met je ex of gezin al heel vaak bent geweest of waar je hele goede herinneringen aan bewaart. Laat het verleden waar het is en richt je op nieuwe plaatsen en nieuwe ervaringen.

3. Ga niet te lang weg. Wanneer je nog niet zo gek lang uit elkaar bent voel je je waarschijnlijk nogal eens een beetje ‘wiebelig’. Hou een eerste vakantietripje kort en overzichtelijk. Je vergroot de kans dat je optimaal geniet van alle nieuwe indrukken zonder weg te zakken in een dipje.

Tweede fase vakantie

Ben je een beetje bekomen van alle hectiek na de breuk, een of ene paar keer lekker weg geweest met je beste vriend(in) en komt je leven weer in rustiger vaarwater? Dan is een langere vakantie of reis het overwegen waard. Wanneer jij weer lekker in je vel zit sta je ook weer open voor nieuwe mensen, interessante oorden, gave indrukken.

Andere, nieuwe mensen

Een vakantie boeken met andere singles zou dan een leuke optie kunnen zijn. Want waar je eerst de veiligheid nodig had van vertrouwd en bekend gezelschap, heb je in een latere fase meer behoefte aan verfrissende nieuwe contacten. Zie je een groepsreis nog niet zo zitten? Begin dan ook in het ‘klein’ en boek weekendje weg met andere singles. Dan merk je vanzelf of je er al aan toe bent en of het je bevalt. Succes met jouw reis naar een nieuwe, gelukkige toekomst!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.