5 tips donkere dagen doorkomen

3 tips om je in de winter gezonder te voelen

Hoewel het lijkt of het nog maar gisteren was dat we op een zonnig terrasje zaten aan een lekkere cocktail zaten, voelen we inmiddels dat de winter toch echt zijn intrede doet. Geen slecht moment om wat extra aandacht aan je gezondheid te besteden.

Wij geven je alvast drie tips uit het nieuwe nummer van Goed Gevoel.

1. Drink voldoende (maar niet te veel)

‘Je moet minstens twee liter water per dag drinken’, hoor je wel eens. En hoewel het belangrijk is om genoeg te hydrateren – je winterse huid zal je dankbaar zijn – is die twee liter nogal overdreven. Volgens professor Pieter Evenepoel, nefroloog aan het UZ Leuven, vertrouwen we beter op ons dorstgevoel. “Het grootste deel van onze dagelijkse behoefte aan water halen we uit onze voeding. Hoeveel extra water we daarnaast nodig hebben, hangt af van persoon tot persoon.” Drinken als je dorst hebt, is dus de boodschap.

2. Strek af en toe de benen

Zit jij ook zo’n zes tot acht uur per dag op een stoel? Dan is het belangrijk om de ‘zitschade’ te beperken. Studies konden immers bewijzen dat er een duidelijk verband is tussen te veel zitten en een verhoogde kans op vroegtijdig overlijden, overgewicht, ouderdomsdiabetes en nog een heleboel andere kwalen. De oplossing? Ieder half uur eens wandelen. “Op dat moment valt je metabolisme immers stil”, aldus Tine Torbeyns van de VUB. “Je lichaam gaat bijna in slaapmodus. Even rechtstaan en eens rondlopen is dan belangrijk.”

3. Eet eens wat trager

Een opgeblazen gevoel, het valt niet altijd met een Activia op te lossen. Vaak heeft het te maken met de manier waarop je eet, verklapt gezondheidsconsulente Martine Prenen. “Goed kauwen is bijvoorbeeld belangrijk. Eet ook traag en geef je lijf zo de tijd om het eten en de vertering ervan goed te doen. Wist je trouwens dat je darmen een hormoon aanmaken die verbranding stimuleert als je traag eet?”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.