speeddate stelletje

3 tips om je eerste date soepel te laten verlopen

Staat er een eerste date in je agenda? Dan gieren alle emoties door je lijf. Zenuwen en enthousiasme door elkaar. Je kijkt er naar uit maar je vindt het ook reuze spannend en zal blij zijn als die eerste date voorbij is. Of je nu net uit een relatie komt of al een poosje single bent, het is en blijft spannend zo’n eerste date. Daarom drie eenvoudige tips om je er doorheen te loodsen en dit afspraakje soepel te laten verlopen!

1# Toon initiatief

Bepaal zelf de plek waar jullie voor de eerste date gaan afspreken. Hiermee laat je zien dat je niet afwachtend bent. Je laat namelijk niet alles van de ander afhangen, wat heel sexy is. En als je kiest voor een locatie waar je al eerder bent geweest, helpt het je ook om je tijdens de date meer op je gemak te laten voelen. Je kent de plek, je weet hoe de sfeer daar is, en niet geheel onbelangrijk waar het toilet is; dit maakt je meteen een stuk relaxter.

2# Zie het niet als een date

Dit klinkt misschien gek, maar het helpt je wel om de spanning er een beetje af te halen. Als je tegen jezelf en anderen zegt dat je een date hebt, kun je er onbewust veel druk op gaan leggen. Hierdoor word je nog nerveuzer en ga je dingen denken als ‘Zou hij of zij het zijn, de ware?’ Je creëert hiermee een hoge verwachting voor jezelf en voor je date. Beter is het, als je het afspraakje ziet als een gelegenheid om iemand te leren kennen. Zo maak je het een stuk luchtiger, want mensen leren kennen is altijd leuk en who knows waar het heen gaat. No pressure!

3# Wees onbevooroordeeld

Het kan zijn dat jij je date al hebt gesproken, online of als je elkaar al hebt ontmoet tijdens het uitgaan. Onthoud dat dit een momentopname is geweest, je kent elkaar (nog) niet dus zorg voor een open houding tijdens de eerste date. Laat merken dat je hem / haar wilt leren kennen; stel vragen (geen kruisverhoor natuurlijk) en probeer niet te snel te oordelen. Je kunt namelijk, zeker als je meerdere dates hebt gehad, meteen conclusies gaan trekken. ‘Oh dit zei mijn ex ook, dan zal hij /zij  vast wel hetzelfde type zijn’.. Niet doen, geef deze nieuwe man / vrouw een eerlijke kans.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam