romantiek op eerste date

3 tips om je eerste date goed door te komen

Vaak kan de aanloop naar een eerste date erg spannend zijn. Je stelt jezelf veel vragen over het verloop en wat wel of juist niet te doen. Om ervoor te zorgen dat je eerste date vlekkeloos verloopt hebben wij 3 tips voor je!

Zorg voor een goede eerste indruk

In bijna alle gevallen is een eerste indruk enorm belangrijk. Zorg dat je op tijd bent, er verzorgd uit ziet en een presentje meeneemt. Stel niet teveel vragen, waardoor je over komt alsof je een interview houdt, maar zorg voor goede open vragen waardoor er een leuk en interessant gesprek ontstaat. Praat niet alleen over jezelf, maar toon oprechte interesse in de ander. Zorg dat je niet te hard van stapel loopt, het hoeft niet snel en het doel van de eerste date is om te kijken of er een goede match is en dan volgt automatisch een tweede date.

En voor een goed vervolg…

Na een rustig begin is het tijd om langzamerhand wat dieper op elkaar in te gaan. Vertel elkaar over dromen en andere toekomstplannen. Door een mysterieuze indruk achter te laten, wil hij of zij waarschijnlijk meer van je weten en is er dus een grotere kans op een tweede date. Aan het eind van de date kun je je partner verassen door de rekening te betalen!

Maak het romantisch

De plek van de eerste date kan erg variëren. Ga je naar de bioscoop, ergens uiteten of spreek je thuis af? Thuis afspreken heeft een aantal voordelen. Zo ben je niet afgeleid en kom je er gemakkelijk achter of iemand ook leuk is in deze setting. Vouwgordijnen of verduisterend rolgordijn zorgen ervoor dat niemand jullie stoort. Mocht je toch een iets te kleine keuken hebben om samen te koken, kies dan voor een romantisch diner!

Heb je al een iets beter beeld gekregen hoe je het aan moet pakken? Met deze tips moet je eerste date vast helemaal goed komen!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam