romantiek op eerste date

3 tips om je eerste date goed door te komen

Vaak kan de aanloop naar een eerste date erg spannend zijn. Je stelt jezelf veel vragen over het verloop en wat wel of juist niet te doen. Om ervoor te zorgen dat je eerste date vlekkeloos verloopt hebben wij 3 tips voor je!

Zorg voor een goede eerste indruk

In bijna alle gevallen is een eerste indruk enorm belangrijk. Zorg dat je op tijd bent, er verzorgd uit ziet en een presentje meeneemt. Stel niet teveel vragen, waardoor je over komt alsof je een interview houdt, maar zorg voor goede open vragen waardoor er een leuk en interessant gesprek ontstaat. Praat niet alleen over jezelf, maar toon oprechte interesse in de ander. Zorg dat je niet te hard van stapel loopt, het hoeft niet snel en het doel van de eerste date is om te kijken of er een goede match is en dan volgt automatisch een tweede date.

En voor een goed vervolg…

Na een rustig begin is het tijd om langzamerhand wat dieper op elkaar in te gaan. Vertel elkaar over dromen en andere toekomstplannen. Door een mysterieuze indruk achter te laten, wil hij of zij waarschijnlijk meer van je weten en is er dus een grotere kans op een tweede date. Aan het eind van de date kun je je partner verassen door de rekening te betalen!

Maak het romantisch

De plek van de eerste date kan erg variëren. Ga je naar de bioscoop, ergens uiteten of spreek je thuis af? Thuis afspreken heeft een aantal voordelen. Zo ben je niet afgeleid en kom je er gemakkelijk achter of iemand ook leuk is in deze setting. Vouwgordijnen of verduisterend rolgordijn zorgen ervoor dat niemand jullie stoort. Mocht je toch een iets te kleine keuken hebben om samen te koken, kies dan voor een romantisch diner!

Heb je al een iets beter beeld gekregen hoe je het aan moet pakken? Met deze tips moet je eerste date vast helemaal goed komen!

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.