Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vereisten relatie
22 januari 2015

3 sleutels tot een succesvolle relatie

Relaties zijn niet makkelijk. Dat is wel bekend bij iedereen. Jaloezie kan meespelen, frustratie over compromissen, want het hebben van een relatie is vaak een groot compromis.  Onderwaardering is ook een veel voorkomend aspect. Alle facetten hangen samen met sterke emoties, wat nu eenmaal hoort bij relaties. Gevuld met liefde, zijn we ook gevuld met passie. En ook andersom is het zo. Gevuld met passie zijn we vol met vuur en felheid. Dit is niet altijd goed te beheren in je zelf en in je partner. In ons leven draait het om relaties.

Liefde is een drug

Mensen zijn sociale wezens. Wij houden van mensen en gedijen het best wanneer we omringd zijn door hen waar we het meest van houden. Dit voelen we vooral met die ene speciale persoon. Niets voelt beter dan je geliefd weten door die ander. Het is als een soort drug. Ook de seksuele aantrekkingskracht is een enorme kracht. De kracht van deze gevoelens maakt een in standhouden van een relatie ook juist moeilijk.

Eén relatie, twee zielen

Ook al heb je het over één relatie, je hebt nog steeds te maken met twee mensen, met twee zielen, met twee lichamen en met twee gedachten. Elk met een eigen mening, met eigen plannen en met een eigen kijk op het leven. Wanneer je samen een manier vindt om jullie relatie te laten werken dan is er niets beters denkbaar. Maar hoe doe je dat? Er is veel onderzoek gedaan om te bekijken hoe je een gelukkige relatie goed houdt. Het komt waarschijnlijk neer op drie eenvoudige zaken, drie sleutels tot een succesvolle, fijne relatie.

1. Praten, praten, praten

Praat met elkaar. Communiceer. Luister. Wees open. Sta niet te snel klaar met je oordeel. Zolang je blijven praten, zul je in staat zijn om iets te weten te komen, om iets te bedenken. Het betekent niet dat je het over alles eens moet zijn, maar door het delen van wat voor jou belangrijk  is, dan heb je meer kans om op een gelukkig compromis van beide kanten te komen, als dat is wat er nodig is.

2. Blijf je liefde tonen

Blijf fysiek . Blijf in contact. Blijf gepassioneerd. Herinner die eerste afspraken,  die er voor zorgde dat je verliefd werd op je partner? Hou de leuke herinneringen levend. Het is nog beter wekelijks een avondje samen in te plannen. Hou het leuk en avontuurlijk. Toon je partner hoeveel je van hem houdt, en sta hem toe dat zelfde te doen richting jou.

3. Ondersteun elkaars dromen en doelen

Twee mensen, twee gedachten, twee verschillende kijken op het leven. Daar horen mogelijk andere persoonlijke doelen bij. Andere dromen, die ook per individu anders zijn. Probeer mee te gaan in elkaars dromen en doelen . Ongeacht wat je er van vindt. Het  zijn zijn dromen en doelen, niet de jouwe. Dus alles wat je kunt doen om ze te stimuleren, doe daar je best voor. Het voelt heel goed te zien dat je partner slaag in iets waar hij of zij heel hard aan gewerkt heeft.  Wees trots op de ander, en vier de prestatie samen. Volgende keer ben jij dan aan de beurt om jouw dromen te verwezenlijken.

Meer diepgang en voldoening

Wanneer je deze 3 punten zult naleven, zul je ontdekken dat het prettig hebben in je relatie een stuk makkelijker is. Wees open met elkaar, doe je best verbonden te blijven en elkaar te steunen. Behandel je partner zoals jij behandeld wilt worden. En je zult zien, dat je een relatie zult krijgen met meer diepgang en met meer voldoening dan ooit tevoren.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Relatie van je vriendin voorbij? Zo help je haar door een lastige tijd heen

Als je zelf ook een relatiebreuk hebt meegemaakt dan weet je...

Een op twaalf Nederlanders ongelukkig in relatie

Maar liefst acht procent van de Nederlanders is ontevreden over hun...

Liefdeslessen: je haalt ze uit deze films!

Hoe oppervlakkig, voorspelbaar of cliché deze genre ook is, ze geven...

Voel je krachtiger en meer jezelf bij dates en in relaties

Wil je af van al die onzekerheid en gewoon een fijne...

Dit vertellen jouw seksdromen echt

Heb jij ook al eens levensechte seksdromen gehad, bijvoorbeeld over die...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie