vereisten relatie

3 sleutels tot een succesvolle relatie

Relaties zijn niet makkelijk. Dat is wel bekend bij iedereen. Jaloezie kan meespelen, frustratie over compromissen, want het hebben van een relatie is vaak een groot compromis.  Onderwaardering is ook een veel voorkomend aspect. Alle facetten hangen samen met sterke emoties, wat nu eenmaal hoort bij relaties. Gevuld met liefde, zijn we ook gevuld met passie. En ook andersom is het zo. Gevuld met passie zijn we vol met vuur en felheid. Dit is niet altijd goed te beheren in je zelf en in je partner. In ons leven draait het om relaties.

Liefde is een drug

Mensen zijn sociale wezens. Wij houden van mensen en gedijen het best wanneer we omringd zijn door hen waar we het meest van houden. Dit voelen we vooral met die ene speciale persoon. Niets voelt beter dan je geliefd weten door die ander. Het is als een soort drug. Ook de seksuele aantrekkingskracht is een enorme kracht. De kracht van deze gevoelens maakt een in standhouden van een relatie ook juist moeilijk.

Eén relatie, twee zielen

Ook al heb je het over één relatie, je hebt nog steeds te maken met twee mensen, met twee zielen, met twee lichamen en met twee gedachten. Elk met een eigen mening, met eigen plannen en met een eigen kijk op het leven. Wanneer je samen een manier vindt om jullie relatie te laten werken dan is er niets beters denkbaar. Maar hoe doe je dat? Er is veel onderzoek gedaan om te bekijken hoe je een gelukkige relatie goed houdt. Het komt waarschijnlijk neer op drie eenvoudige zaken, drie sleutels tot een succesvolle, fijne relatie.

1. Praten, praten, praten

Praat met elkaar. Communiceer. Luister. Wees open. Sta niet te snel klaar met je oordeel. Zolang je blijven praten, zul je in staat zijn om iets te weten te komen, om iets te bedenken. Het betekent niet dat je het over alles eens moet zijn, maar door het delen van wat voor jou belangrijk  is, dan heb je meer kans om op een gelukkig compromis van beide kanten te komen, als dat is wat er nodig is.

2. Blijf je liefde tonen

Blijf fysiek . Blijf in contact. Blijf gepassioneerd. Herinner die eerste afspraken,  die er voor zorgde dat je verliefd werd op je partner? Hou de leuke herinneringen levend. Het is nog beter wekelijks een avondje samen in te plannen. Hou het leuk en avontuurlijk. Toon je partner hoeveel je van hem houdt, en sta hem toe dat zelfde te doen richting jou.

3. Ondersteun elkaars dromen en doelen

Twee mensen, twee gedachten, twee verschillende kijken op het leven. Daar horen mogelijk andere persoonlijke doelen bij. Andere dromen, die ook per individu anders zijn. Probeer mee te gaan in elkaars dromen en doelen . Ongeacht wat je er van vindt. Het  zijn zijn dromen en doelen, niet de jouwe. Dus alles wat je kunt doen om ze te stimuleren, doe daar je best voor. Het voelt heel goed te zien dat je partner slaag in iets waar hij of zij heel hard aan gewerkt heeft.  Wees trots op de ander, en vier de prestatie samen. Volgende keer ben jij dan aan de beurt om jouw dromen te verwezenlijken.

Meer diepgang en voldoening

Wanneer je deze 3 punten zult naleven, zul je ontdekken dat het prettig hebben in je relatie een stuk makkelijker is. Wees open met elkaar, doe je best verbonden te blijven en elkaar te steunen. Behandel je partner zoals jij behandeld wilt worden. En je zult zien, dat je een relatie zult krijgen met meer diepgang en met meer voldoening dan ooit tevoren.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.