vereisten relatie

3 sleutels tot een succesvolle relatie

Relaties zijn niet makkelijk. Dat is wel bekend bij iedereen. Jaloezie kan meespelen, frustratie over compromissen, want het hebben van een relatie is vaak een groot compromis.  Onderwaardering is ook een veel voorkomend aspect. Alle facetten hangen samen met sterke emoties, wat nu eenmaal hoort bij relaties. Gevuld met liefde, zijn we ook gevuld met passie. En ook andersom is het zo. Gevuld met passie zijn we vol met vuur en felheid. Dit is niet altijd goed te beheren in je zelf en in je partner. In ons leven draait het om relaties.

Liefde is een drug

Mensen zijn sociale wezens. Wij houden van mensen en gedijen het best wanneer we omringd zijn door hen waar we het meest van houden. Dit voelen we vooral met die ene speciale persoon. Niets voelt beter dan je geliefd weten door die ander. Het is als een soort drug. Ook de seksuele aantrekkingskracht is een enorme kracht. De kracht van deze gevoelens maakt een in standhouden van een relatie ook juist moeilijk.

Eén relatie, twee zielen

Ook al heb je het over één relatie, je hebt nog steeds te maken met twee mensen, met twee zielen, met twee lichamen en met twee gedachten. Elk met een eigen mening, met eigen plannen en met een eigen kijk op het leven. Wanneer je samen een manier vindt om jullie relatie te laten werken dan is er niets beters denkbaar. Maar hoe doe je dat? Er is veel onderzoek gedaan om te bekijken hoe je een gelukkige relatie goed houdt. Het komt waarschijnlijk neer op drie eenvoudige zaken, drie sleutels tot een succesvolle, fijne relatie.

1. Praten, praten, praten

Praat met elkaar. Communiceer. Luister. Wees open. Sta niet te snel klaar met je oordeel. Zolang je blijven praten, zul je in staat zijn om iets te weten te komen, om iets te bedenken. Het betekent niet dat je het over alles eens moet zijn, maar door het delen van wat voor jou belangrijk  is, dan heb je meer kans om op een gelukkig compromis van beide kanten te komen, als dat is wat er nodig is.

2. Blijf je liefde tonen

Blijf fysiek . Blijf in contact. Blijf gepassioneerd. Herinner die eerste afspraken,  die er voor zorgde dat je verliefd werd op je partner? Hou de leuke herinneringen levend. Het is nog beter wekelijks een avondje samen in te plannen. Hou het leuk en avontuurlijk. Toon je partner hoeveel je van hem houdt, en sta hem toe dat zelfde te doen richting jou.

3. Ondersteun elkaars dromen en doelen

Twee mensen, twee gedachten, twee verschillende kijken op het leven. Daar horen mogelijk andere persoonlijke doelen bij. Andere dromen, die ook per individu anders zijn. Probeer mee te gaan in elkaars dromen en doelen . Ongeacht wat je er van vindt. Het  zijn zijn dromen en doelen, niet de jouwe. Dus alles wat je kunt doen om ze te stimuleren, doe daar je best voor. Het voelt heel goed te zien dat je partner slaag in iets waar hij of zij heel hard aan gewerkt heeft.  Wees trots op de ander, en vier de prestatie samen. Volgende keer ben jij dan aan de beurt om jouw dromen te verwezenlijken.

Meer diepgang en voldoening

Wanneer je deze 3 punten zult naleven, zul je ontdekken dat het prettig hebben in je relatie een stuk makkelijker is. Wees open met elkaar, doe je best verbonden te blijven en elkaar te steunen. Behandel je partner zoals jij behandeld wilt worden. En je zult zien, dat je een relatie zult krijgen met meer diepgang en met meer voldoening dan ooit tevoren.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.