Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
mannen nieuwe relatie
3 oktober 2014

3 redenen waarom mannen snel een nieuwe relatie beginnen

Als een relatie stukloopt zie je dat vrouwen doorgaans een poosje alleen blijven en mannen binnen relatief snel een nieuwe partner opscharrelen. Waarom is dat? Iedereen weet dat het verwerken van een scheiding tijd kost. Na de breuk is het goed om wat tijd voor jezelf te nemen, pas op de plaats te maken, eerst je nieuwe leven op orde te krijgen. Pas als je zelf weer stevig en stabiel in je schoenen staat ben je klaar voor een nieuwe relatie.

Tot zover de theorie. De praktijk verloopt vaak anders. Natuurlijk geldt dit niet voor alle mannen, maar meestal blijven vrouwen na de breuk nog een poosje bewust alleen terwijl mannen zich met vol overgave in een nieuwe relatie storten. Daar is natuurlijk een reden voor.

3 redenen waarom mannen snel een nieuwe relatie beginnen

 

Winnen

Mannen hebben van nature een winnaarsmentaliteit. Ze zijn competitief ingesteld en de drang om te willen winnen zie je niet alleen terug in relaties maar ook in een potje voetbal, spelletje met vrienden of op het werk. Mannen houden er doorgaans niet van de ‘mindere’ te moeten zijn. Als een man wordt verlaten door zijn vrouw dan loopt zijn ego een fikse deuk op. Hij heeft, in zijn optiek, verloren. In plaats van het verdriet van dit afscheid toe te laten en dit eerst een plek te geven gaat hij liever snel op zoek naar een nieuwe relatie. Het ego wordt hiermee gestreeld, want zie je wel, hij mag er nog zijn. Tegelijkertijd geeft hij zijn ex de boodschap dat er meer vissen in de vijver zijn. Zo bijzonder was ze nou ook weer niet.. Kijk maar, ik ben alweer gelukkig en jij hebt nog niemand. Gewonnen!

Afhankelijk

Vrouwen kunnen beter alleen zijn dan mannen. De heren hebben meer behoefte aan de stabiliteit die een relatie biedt en hangen meer aan het gezelschap van hun partner. Je ziet ook vaak dat vrouwen bij een tweede of derde serieuze relatie het liefst kiezen voor een LAT relatie terwijl vrijwel alle mannen het liefst willen gaan samenwonen. Mannen (ook al geven ze het lang niet graag toe) worden nu eenmaal graag verzorgd. Na een scheiding is de overgang vaak enorm. Het ene moment is er 7 dagen in de week iemand om hem heen, het volgende moment zit hij ineens in een leeg huis, moet zijn eigen eten klaarmaken, de was strijken, boodschappen doen en ook nog eens alle dagen het eten koken. Mannen hebben hier meer moeite mee dan vrouwen en daarom zijn ze na een scheiding al snel op zoek naar vervanging.

Oerman

Mannen hebben een soort oerdrift (daar kunnen ze ook niks aan doen) die maakt dat ze zich niet alleen verplicht voelen voor hun vrouw te zorgen maar in zekere zin ook ‘zijn bezit’ is. In relatie tot vrouwen (dus ook bij moeder of zus) zie je dat mannen vaak een behoorlijke beschermingsdrang aan de dag leggen. Door het ‘zwakkere geslacht’ te beschermen en daar goed voor te zorgen wordt het ego versterkt en opgekrikt. Een scheiding gooit hier flink roet in het eten. De trots krijgt een knauw, want iemand wil niet langer door hem beschermt worden. Door snel een nieuwe vriendin aan de haak te slaan en een nieuwe relatie te beginnen herstelt hij die trots en lijkt snel alles weer bij het oude.

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

10 tips om je tweede relatie te doen slagen

Een nieuwe relattie beginnen na je scheiding is niet eenvoudig. Met...

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste...

Hoe sterk is jouw (prille) relatie?

Er zijn bepaalde situaties die zullen testen hoe sterk je relatie...

Corona houdt koppels (voorlopig) bij elkaar

Er is een forse terugloop van het aantal echtscheidingsaanvragen en dat...

Stress voor de ‘echte’ date bij bijna de helft van de 50+ singles

Bij 42% van de Nederlandse vijftig-plus singles zorgt deze onzekerheid over...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie