Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
van date naar soa
25 november 2018

3 oorzaken waarom mensen in een ongelukkige relatie blijven hangen

Ook jij kent vast iemand die ondanks het vele geklaag bij zijn of haar partner blijft. Wáárom in vredesnaam, vraag je je dan waarschijnlijk af. Het leven is toch te kort om niet blij te zijn met de persoon met wie je je lief en leed deelt? 

Volgens de wetenschap is er geen eenduidig antwoord op deze vraag, maar zijn er verschillende verklaringen voor. Uit onderzoek van de universiteit van Utah, gepubliceerd in het Journal of Personality and Social Psychology, blijkt dat mensen vaak (te) veel rekening houden met hun partner. “Wanneer iemand ervan overtuigd is dat zijn of haar partner blij is met de relatie, gaan ze minder snel uit elkaar,” legt auteur Samantha Joel uit aan Bustle. Daarnaast zou het te maken hebben met hoe sociaal we zijn. “Mensen geven nu eenmaal om elkaar en kwetsen elkaar niet graag. Uiteraard geldt dat voor allerlei verschillende situaties en kan dat ook erg positief zijn. Het is goed dat we om onze partner geven, maar die positieve motivatie kan ook negatief uitpakken. Dat maakt het namelijk moeilijk om bepaalde gevoelens uit te spreken.”

Vergevingsgezind

Bovendien zouden mensen te vergevingsgezind zijn, zo blijkt uit een onderzoek dat de University of Oxford, University College London, Yale en de International School for Advanced Studies samen uitvoerden. Dat onderzoeksteam ontdekte dat mensen sneller hun (negatieve) mening over iemand aanpassen wanneer ze een positieve indruk van de ander hebben, ook al hebben ze al vaak genoeg meegemaakt dat diegene toch niet zo geweldig is als ie in eerste instantie leek. “Niemand is perfect, we maken allemaal fouten,” leggen de knappe koppen uit. “Maar we moeten ook beseffen dat de grens tussen iemand een tweede kans geven en steeds opnieuw slecht gedrag vergeven, vaag is, waarmee we onze eigen emotionele gezondheid op het spel zetten.”

Geen moeite doen

Uit weer een andere studie blijkt dat mensen het in veel gevallen gewend zijn om niet goed behandeld te worden en daarom niet of pas laat beseffen hoe slecht het eigenlijk met hun relatie gesteld is. Een Britse enquête uit 2015, die ingevuld werd door tweeduizend respondenten, wees uit dat zestig procent van de mensen samen bleef met iemand met wie ze niet gelukkig waren, maar daar genoegen mee namen. Waarom? Omdat ze gewoonweg niet anders gewend waren. Treurig eigenlijk, toch?

Bron: Margriet

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

De happy versus de unhappy single

Geloof jij in de happy single of ben je juist van...

Een op twaalf Nederlanders ongelukkig in relatie

Maar liefst acht procent van de Nederlanders is ontevreden over hun...

Kwart van de stellen ruziet over geldzaken

Soms is single zijn zo slecht nog niet. Een kwart van...

Zo rechtvaardigen vreemdgangers bedrog in de relatie

Wanneer je partner vreemdgaat in jullie relatie geeft dit een enorme...

Seksuologe Goedele Liekens na zes jaar weer single

Goedele Liekens is na ruim zes jaar weer single. De seksuoloog...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie