fabels feiten wijn

3 ingrediënten voor de perfecte eerste date!

Hij belde, jij nam op en met ingehouden adem stem je toe – je eerste date met hem! Maar lichte paniek giert door je buik want wat doe je aan, wat ga je doen en hoe loopt het af?!

Benodigdheden voor je eerste date:

  • 1 hele date
  • 1 stijlvolle outfit
  • 1 flink pak moed
  • 1 lekker hapje
  • 1 spannende activiteit
  • 1 zwoele blik

Ingrediënt 1: men neme een stijlvolle outfit

Bij iedere date is een comfortabele, quasi nonchalante look wel een aanrader. Niet alsof het net lijkt of je ieder moment je bed in kan stappen maar ook niet alsof je uren bezig bent geweest om er zo prachtig uit te zien. Je ziet er gewoon leuk en stijlvol uit.

Wat je moet aantrekken hangt natuurlijk af van de locatie van de date maar zorg dat je niet over de top gaat. Het gaat erom dat jij je op je gemak voelt en hem tegelijkertijd het idee geeft dat je moeite hebt gedaan. Een licht gekleurde blouse of T-shirt met daarover een jasje. Niks te onthullend of doorschijnend, vooralsnog.

Of een jurkje (niet te kort) of een lekkere broek: jeans, rib, chino anything goes. Hang niet teveel bling om en kies een niet te zware maar wel sexy parfum met een toefje zoet.

Schoenen: kies voor een elegante pump of enkellaars. Ga je voor plat, kies dan een paar ballerina’s of kekke sandaaltjes.

Ingrediënt 2: breng op smaak met een lekker hapje

Dan kunnen we verder, date-check, moed-check, outfit-check en  jouw zwoele blik heb je flink geoefend in de spiegel, let the date begin! Maar hoe tover je bij hem een smachtende blik? Om op de eerste date al flink punten te scoren, geven we je het volgende ingrediënt voor een perfecte eerste date: liefde gaat door de maag, dus maak daar goed gebruik van! Koken is en dus een goed ingrediënt voor een first date.

Het klinkt op het eerste gezicht als een dubieus idee maar aan de andere kant getuigt het wel van moed en creativiteit. Wat zijn de ingrediënten voor een lekker hapje? Ga niet enorm sloven of uren in de keuken staan maar zorg ervoor dat je hem ontvangt in een gezellig, opgeruimd huis. Je nog niet betaalde rekeningen en folders in de post zijn net als de krant van vorige week weggeduwd onder het bed en er prijkt een leuke vaas met een mooie bos bloemen op de eettafel.

Ingrediënt 3: roer de gemoederen met een spannende activiteit

Al jaren prijkt het ‘een filmpje pakken’ hoog op de ‘beste eerste date activiteiten’ en dat is niet verwonderlijk want met een goede film heb je al snel een avondvullend programma en nog beter – een leuk gespreksonderwerp te pakken. Maar naar welke film ga je? Vrouwen kijken misschien liever naar het vrolijke Glee of prachtige Water for Elephants terwijl hij liever naar iets spectaculairs kijkt als X-Men First Class of het komische How I Met Your Mother. Zoek dus een film uit die zowel voor hem als voor jou iets te bieden heeft.

Dit zijn alle ingrediënten voor de perfecte eerste date.  En het aller-állerbelangrijkste is natuurlijk: geniet!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam