vakantie liefde zomer

3 Friese hotspots voor watersporters

Zeilen, kiten, zwemmen, surfen, peddelen en pierewaaien. Wie Friesland zegt, zegt watersport. De provincie bestaat voor bijna de helft uit water, watersporters kunnen hier hun hart ophalen! Het leuke is: je hoeft niet per sé in de zomer naar de provincie te komen. Ook in het najaar is er van alles te doen. We hebben 3 hotspots voor je op een rijtje gezet.

Mirnser klif

Mirns is een populaire en geliefde plek voor wind- en kitesurfers. Deze locatie is dankzij het ondiepe water uitermate geschikt voor beginnende kitesurfers en je kunt er het hele jaar door terecht, maar de meeste surfers zijn er te vinden wanneer de wind op het IJsselmeer verkeerd staat. Materiaal huren of lessen boeken doe je bij Skyhigh Surfschool en uitrusten bij Vakantieboerderij It Flinkeboskje, in het nabijgelegen Hemelum.

Ook een dagje rust? Ga dan lekker cultuur snuiven in de omgeving. Bezoek de kliffen van Gaasterland en de verhalenroutes in de buurt, of rij naar het industriële Woudagemaal in Lemmer, het oudste, nog werkende stoomgemaal ter wereld.

Makkum

Ook in Makkum weten ze hoe te surfen en kiten! Het is een bekende watersportplaats waar je je in het najaar helemaal uit kunt leven. Zowel beginners als ervaren watersporters kunnen terecht bij Surf N Sail voor professionele lessen en topmateriaal. Lekker uitrusten doe je bij Beach Resort Makkum. Hier kun je een huisje of appartement huren en eventueel gebruik maken van halfpension.

Ook de regio rondom de surf-hotspot is de moeite waard. Zo kan je vlakbij in Vissersstadje Harlingen toosten met een zeewaardig biertje bij Het Brouwdok. Je ziet daar ook de fantastische Walvisfontein liggen, als onderdeel van 11Fountains. In iedere Friese stad vind je een fontein van dit project, ter ere van het jaar als Culturele Hoofdstad van Europa.

Leeuwarden

Hoofdstad Leeuwarden is niet alleen een mooie stad om te cultuur snuiven, maar biedt ook mogelijkheden voor watersporters. Zo kun je de stad (met de mooiste passantenhaven van Nederland) al suppend of in een Venetiaanse gondel ontdekken. Het is ook een uitstekende uitvalsbasis voor Nationaal Park De Alde Feanen, waar je talloze zeilscholen vindt. Overnachten kan in de vele sfeervolle hotels, zoals Hotel Post Plaza, een historisch voormalig postkantoor.

Natuurlijk is er nog zoveel meer te beleven in de Friese hoofdstad. Bezoek bijvoorbeeld voormalig gevangenis De Blokhuispoort. Dit indrukwekkende gebouw is omgetoverd tot cultureel centrum, met ambachtslieden in de voormalige cellen en fijne restaurants in de vleugels.

Het Fries Museum is ook een bezoekje waard. In dit moderne gebouw leer je meer over Friesland en kun je genieten van wisselende, internationale exposities. Tot 14 februari kun je naar het zeer goed beoordeelde Other.Worldly, een internationale expo over onderwaterkunst.

Fun facts

Wist je dat Friesland voor de helft uit water bestaat?

  • Al dat water maakt Friezen de gelukkigste Nederlanders. Water helpt hen te ontspannen, vieren en leven.
    Je loopt of fietst hier vanaf je boot zo de natuur in, dankzij maar liefst 35 kilometer gratis aanlegplekken, midden in de natuur!
  • In Friesland vind je de mooiste jachthavens, met alles erop en eraan.
  • Leve het water, tot eind 2020 staat Friesland helemaal in het teken van water met exposities en activiteiten.

Meer info vind je op: www.friesland.nl/watersport

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Een individuele rondreis door Noorwegen maken
By Redactie ·
7 december 2023

Een individuele rondreis door Noorwegen maken

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur
By Redactie ·
25 september 2023

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur

Single Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!
By Redactie ·
4 augustus 2023

Single? Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.