basale kenmerken nieuwe liefde

3 basale dingen die we zoeken in een partner

Heb jij de volle overtuiging dat het uitgerekend voor jou niet mee valt om die leuke, lieve, speciale  nieuwe partner te vinden? Denk je dat het komt omdat jij nou eenmaal jij bent, denkt dat je teveel noten op je zang hebt en dat je nou eenmaal niet voor de eerste de beste in katzwijm valt.

Uniek in de liefde?

Misschien ben je wel bang dat alle minder leuke date en liefdeservaringen je uiteindelijk in de weg zitten bij het vinden van nieuwe partner en daarom begin je er liever niet meer aan. Hoe het ook zij, we zijn allemaal heel goed in het bedenken waarom het ons maar niet wil lukken in de liefde.

Maar wist je dat wat je precies zoekt in een geliefde minder uniek is dan je dacht? Natuurlijk hebben we allemaal onze specifieke voorkeuren, maar die vallen onder te verdelen in grofweg drie categorieën. We willen allemaal dat onze partner uit elke dimensie iets heeft. Kijk zelf maar..

1. Warmte en betrouwbaarheid

Hieronder vallen karaktertrekken als stabiel, eerlijk, volwassen, gevoelig, een goede luisteraar, communicatief, zorgzaam, open en betrouwbaar.

2. Vitaliteit en aantrekkelijkheid

Deze categorie bevat eigenschappen als avontuurlijk, sexy, knap, sportief, zelfverzekerd, ambitieus, grappig, spontaan en onafhankelijk.

3. Status en financiën

Hiermee worden praktische kenmerken bedoeld: heeft je partner een goede baan, de juiste leeftijd, mooie kleding, een groot huis, is hij of zij succesvol op een bepaald gebied.

Het idee dat er universele voorkeuren zijn met betrekking tot partnerkeuze is afkomstig van professor Ben Fletcher. Hij en zijn team vroegen studenten om hun ideale partner te omschrijven. De onderzoekers vonden drie dimensies die steeds terugkwamen. In verder onderzoek concludeerden ze ook dat hoe beter een partner voldeed aan iemands idealen hoe tevredener diegene was met zijn of haar relatie.

Toch handig om te weten als jij je reserves opzij zet en weer een kansje wilt gaan wagen in de liefde! 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.