Lekker hoor, zo’n extra lang weekend met Pasen. Vooral tweede paasdag leent zich er doorgaans uitstekend voor om er op uit te trekken. Datzelfde idee hebben miljoenen anderen ook… Daarom vertellen wij je in elk geval wat je NIET moet doen op tweede Paasdag!

1# Ga niet naar de woonboulevard

Je hebt misschien hevig de lentekriebels te pakken en staat te popelen om je huisje eens lekker onder handen te nemen. Je moodboard ligt al klaar en alle woonbladen heb je al van voor naar achter en terug uitgeplozen. Jij bent er klaar voor om je slag te slaan! Toch doe je er onverstandig aan om uitgerekend op tweede paasdag een woonboulevard (of erger nog de IKEA) te bezoeken omdat duizenden en duizenden mensen hetzelfde plan hebben opgevat. Bespaar jezelf de files, lange wachttijden om je auto te kunnen parkeren en de massale drukte in de winkels.

woonboulevard 2e paasdag
Alternatief: kijk op internet of vraag eens rond of er bij jou in de buurt rommelmarkten zijn of kleine winkeltjes die ook open zijn tweede paasdag. Grote kans dat je daar wel zonder file en rijen mensen kunt snuffelen.

2# Ga niet naar een tuincentrum

Hetzelfde lot is je beschoren als je op tweede paasdag besluit dat dit dé dag is om je balkonnetje op te leuken of je tuin aan te pakken en lente-klaar te maken. Grote kans dat je voor de afrit al in de file staat en uiteindelijk niet eens een parkeerplaats kan bemachtigen. Om nog maar niet te spreken over de rijen bij de kassa’s..

tuincentrum pasen
Alternatief: in plaats van op tweede paasdag je aankopen te willen doen kan je op deze dag misschien nog wat extra inspiratie opdoen en wat tuinen van anderen bezoeken!

3# Ga niet naar pretparken of dierentuin

Heb je kinderen en was je vandaag van plan om met ze naar de Efteling of dierentuin te gaan? Hopelijk heb je ze nog niets beloofd, want de kans dat ze een attractie of tijger van dichtbij zien is klein. Het is ieder jaar hetzelfde, kilometers lange files voor de afrit, je doet er uren over om het park binnen te komen en dan heb je nog nergens in gezeten. Kies gewoon een ander weekend (of doordeweekse dag) want dan vermaken jij en de kids je 10 x beter.

kinderboerderij pasen
Alternatief: Hou het simpel. Bak lekkere koekjes samen, pannenkoeken, bouw tenten en knutsel erop los. Niet alleen een stuk goedkoper maar het scheelt je een hoop stress. Toch even beestjes kijken? Dan is de plaatselijke kinderboerderij misschien een beter idee. En ijsjes.. die maken het gemis aan wilde dieren vast goed!

Heb je geen kids (thuis) vandaag, geen plannen maar wel zin om er op uit te gaan? Kijk dan snel op de agenda!