plassen douche orgasme

20 opvallende douchegewoontes van onze zuiderburen

Wist je dat 1 op 3 Belgen maar om de twee dagen een douche neemt en dat een kwart graag seks heeft onder die warme douchestralen? Cosmeticamerk Bodysol bestaat 20 jaar en vroeg daarom 4.496 Belgen naar hun gekste douchegewoontes. De 20 meest opvallende op een rij.

 1. Ongeveer de helft van de respondenten neemt elke dag een douche. 1 op 3 neemt een douche om de 2 dagen, terwijl 2% nooit een douche instapt en zich wast aan de wastafel of in bad.
 2. Voor 1 op de 2 Belgen duurt een douchebeurt 5 tot 10 minuten. Slechts 5% doucht langer dan 20 minuten en houdt ervan uitgebreid de tijd te nemen.
 3. Met 57% wint de verfrissende douche ‘s ochtends het nipt van de ontspannende douche ‘s avonds.
 4. 9 op 10 Belgen beschouwen het douchemoment als pure me-time. Slechts 5% doucht samen met partner of kinderen erbij.
 5. 40% van de respondenten geeft toe al eens in de douche geplast te hebben.
 6. Voor een kwart van de ondervraagden is de douche ook een spannende plek om te vrijen, maar wel eerder uitzonderlijk, slechts een paar keer per jaar.
 7. Slechts 5% maakt gebruik van een douche op het werk, voornamelijk om zich even op te frissen wanneer ze met de fiets komen.
 8. Voor meer dan de helft van de ondervraagden is een douche ontspanning en ordent het de gedachten.
 9. 60% van de Belgen houdt van een functionele badkamer, alles proper en netjes geordend.
 10. Bye Bye douchegordijntjes! 44% vindt ze onhygiënisch en associeert ze met schimmel. 40% haat het dat ze tegen het lichaam aanplakken.
 11. 7 op de 10 verwijdert meteen zelf na het douchen alle haren uit het putje. Bijna 5% hoopt daarentegen dat iemand anders het in hun plaats zal doen.
 12. Voor 36% van de respondenten is de ultieme douchefrustratie het feit dat er geen warm water meer ter beschikking is. 21% vindt het vervelend dat de bel of telefoon gaat.
 13. 61% houdt zijn of haar ondergoed of zwemkledij aan in een openbare doucheruimte.
 14. De grote meerderheid gebruikt altijd een zeep of doucheproduct onder de douche.
 15. 60% van de bevolking opteert voor een douchegel of -crème, 20% opteert voor een doucheolie en 13% kiest liever voor een douchemousse.
 16. Volgens onderzoek gebruikt nog steeds 58% van de respondenten altijd een washandje onder de douche.
 17. 3 op 4 koopt zeker 1 keer per maand een doucheproduct aan, 51% doet dit bij de apotheker en 43% in de supermarkt of drogisterij.
 18. Familieformaten zijn niet echt in trek. 75% houdt van variatie in zijn doucheproduct en koopt daarom liefst kleinere verpakkingen.
 19. 63% van de respondenten vindt het gebruik van 2 producten voldoende, op zen minst een douche en een shampoo.
 20. Bij de aankoop van een doucheproduct is geur/parfum voor 80% van de respondenten heel belangrijk. 75% verkiest daarnaast ook mildheid en 60% let voornamelijk op prijs/promoties. Merkbekendheid, type verpakking en design scoren eerder neutraal.

Lees ook: Mannen vergelijken écht onder de douche

 

douchegewoontes belgen

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!