datingsites vergelijken

2 op de 3 singles durft zich niet te binden

In de huidige, rap voortrazende wereld gaat alles snel. Van het nieuws tot aan bestellingen, alles wordt steeds sneller en on demand geleverd. Geldt dit ook voor daten? Nemen we nog wel de tijd om iemand echt te leren kennen en durven we ons open te stellen, of swipen we snel door naar de volgende potentiële match? Lexa vroeg 1000 singles in Nederland* ernaar. Wat blijkt, tweederde van de singles geeft aan het lastig te vinden om zich te binden en open te stellen voor hun date. Dat terwijl 75% van hen stiekem droomt van hun eigen ‘happily ever after’.Mannen houden vaker account actief

Mannen geven veel vaker dan vrouwen (40% versus 25%) aan dat zij hun profiel actief houden terwijl zij al langer met iemand daten. Puur voor het geval dat het uiteindelijk toch op niets uitloopt. Ook hebben mannen vaker dan vrouwen (30% versus 20%) het gevoel dat achter de volgende swipe een nog betere match op hun wacht. Zijn zij dan echt angstiger om alsnog een blauwtje te lopen als ze bewust voor iemand kiezen? Of zijn de heren toch meer van de uitspraak: vrijheid = blijheid?

Aandacht genieten

Over het algemeen genieten singles juist van de volle aandacht van de ander. 8 op de 10 singles zegt het aantrekkelijk te vinden als de ander er 100% voor gaat en bewust voor hem/haar kiest. Waar komt dan toch die angst om zich te binden vandaan? Relatietherapeut Drs. Nynke Nijman verklaart: “De angst voor het binden komt veel meer voort uit de angst om gekwetst te worden. Zodra je je aan iemand bindt, maak je jezelf kwetsbaar. Dat is ook het mooie van de liefde, dat het je kwetsbaar maakt en je van alles voelt. Maar we willen geen gebroken hart, en dus zorgen we ervoor dat we ons niet helemaal geven.”

Tips van Nynke

Deze 3 date tips van relatietherapeut Nynke kunnen singles hierbij helpen:

  1. Je zal nooit garanties hebben in de liefde, ongeacht hoe je elkaar ontmoet. Ga ervoor, trap erin, en geniet ervan. En mocht het toch niet de ware zijn, gun jezelf dan even de tijd om ervan te herstellen bij teleurstelling, en duik er vervolgens gewoon weer in.
  2. Realiseer je dat je niet met iedereen een relatie wíl. Het is dus eigenlijk als vanzelfsprekend dat je niet met iedereen zal matchen en dat het even kan duren voordat je iemand treft met wie het wél echt klikt!
  3. Geef jezelf en de ander echt even de tijd om elkaar te leren kennen. Doordat je elkaar online hebt leren kennen, is de kans groot dat je al een heel beeld hebt gevormd bij de ander, wat in de werkelijkheid misschien niet helemaal overeenkomt. Laat je er niet door afleiden, maar investeer even oprecht in de ander. Wees nieuwsgierig en leer de ander kennen voordat je je oordeelt velt.

Juiste mindset 

De sleutel tot succes in de zoektocht naar liefde lijkt een combinatie van de juiste mindset, openstaan voor commitment maar ook simpelweg doorzettingsvermogen. In de praktijk blijkt geduld echter wel een schone zaak. Vooral de vrouwen lijken wat ongeduldig: 67% van de vrouwen swiped direct verder als zij niet gelijk die klik voelen tegenover slechts 50% van de mannen. De mannen zien ook meer dan vrouwen daten als een leerproces, waarbij zij ook van niet-geslaagde dates iets leren. Zowel de helft van de mannen als vrouwen heeft wel eens de handdoek in de ring gegooid en een datingapp verwijderd om die vervolgens weer te installeren. Never give up on love!

Exclusief versus casual dating  

Waar ruim de helft van de Nederlandse singles bang is om een blauwtje te lopen, geloven zij wel in love at first date. Ruim 40% van de single ladies spreekt ook het liefst wederzijdse ‘exclusiviteit’ uit als de vonk overslaat op een first date. En is ‘verkering vragen’ nog wel van deze tijd? Als het aan de vrouwen ligt wel, 80% vindt het heel leuk als de ander hen vraagt. Er lijkt in de huidige tijd dus niks mis met een oud staaltje dating etiquette en romantiek.

Bron: Lexa

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.