Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
eerste indruk
13 oktober 2018

2 op 3 millennials niet helemaal eerlijk tijdens daten

Daten is spannend; je kent de ander meestal nog niet zo goed en je wilt jezelf graag in een goed daglicht zetten. Dan wil het weleens gebeuren dat je de waarheid wat aandikt om in de smaak te vallen, of deze juíst uit beleefdheid ontwijkt om iemand niet te kwetsen. Maar waar passen Nederlanders het vaakst een leugentje om bestwil toe, in de jungle die we ook wel de datingwereld noemen? Datingsite Parship ging op zoek naar antwoord en onderzocht wie de meeste smoesjes gebruikt, en wat die zijn.

Hoe jonger hoe flexibeler

De waarheid verbuigen in de naam der liefde blijkt leeftijdsgebonden. Het onderzoek wijst namelijk uit dat het overgrote deel (65%) van de millennials weleens een smoes gebruikt om beter uit de verf komen. Daarmee zijn zij de onbetwiste kampioenen als het om verzinsels gaat, aangezien ‘maar’ 48 procent van de Nederlanders toegeeft zich hier schuldig aan te maken. Vooral 55-plussers verkiezen de harde waarheid, want naar eigen zeggen gebruikt 60 procent nooit een leugentje om bestwil.

Online vooronderzoek

Een vreemde hobby of eng huisdier? Veel millennials zijn voor een afspraakje graag bewapend met de nodige informatie over hun date, al houden zij dit liever voor zichzelf. Stiekem zoekt een derde (34%) weleens online naar informatie over zijn of haar match, om vervolgens tijdens de date te pretenderen niks te weten. De 55-plussers hebben deze neiging opvallend minder: 93 procent beweert nooit de digitale detective uit te hangen.

Imago opkrikken

Idealiter palm je een love interest volledig in met je sprankelende persoonlijkheid of boeiende hobby’s. Toch voelen vooral millennials de noodzaak om zichzelf wat kleurrijker voor te doen om succesvol te daten. Zo dikt een op de vijf (19%) hun sociale leven aan, jokt 14 procent over de frequentie waarmee ze sporten en doet een tiende (10%) alsof hun baan belangrijker is dan eigenlijk het geval is.

Uit beleefdheid

Smoesjes werken prima om een vervelende mededeling te verzachten. Zo gebruikt bijvoorbeeld 22 procent van de millennials weleens een excuus om een date af te zeggen omdat ze toch liever iets anders zouden doen. Bovendien vindt ruim een vijfde (23%) het prettiger om een date vroeg te beëindigen via een vriendelijke smoes, dan aan iemand op te biechten het niet leuk te hebben. Dit doen vrouwen vaker dan mannen: 26 procent vermijdt zo’n mededeling liever, in vergelijking met 14 procent van de mannen.

Bron: Parship

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

35 procent gelooft in echte liefde via online dating

Ruim een derde gelooft in liefde via online dating, driekwart van...

Zomerdrukte online dating en bij speeddates

De vakantieperiode is weer aangebroken en dat is altijd de periode...

Deze emoji worden het meest gebruikt bij online dating

Als je aan het online daten slaat is het wel handig...

Bijna 40 procent van de singles date het liefst in de zomer

De zomer is hét moment om een nieuwe liefde tegen het...

Jonge singles vinden vaker een date in real life dan online

We hebben allemaal de indruk dat je tegenwoordig alleen nog maar...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie