tips kerst singles

16 x lekker single op eerste kerstdag

Hoewel het best lekker kan zijn om tegen je liefje aan te kruipen met een drankje en de kerstboomlampjes aan, is het ook niet altijd je-van-het om een partner te hebben tijdens de feestdagen. Wat te denken van zeurende schoonouders en een overvolle agenda? Precies. Hoewel het misschien niet altijd even leuk is om ergens alleen aan te komen en het nogal irritant is dat je best friends worden opgeslokt door hun partners tijdens de kerstdagen, zijn er genoeg dingen die wél leuk zijn aan kerst.

Single tijdens de kerst? Geen probleem!

Er zijn genoeg leuke dingen om te doen tijdens de kerstdagen. Wat zeg ik? Héél veel leuke dingen: Wij geven je er 16!

 1. Breng de kerst door met andere vrijgezelle vrienden en vriendinnen.  Úren lang kletsen, wijn drinken, hapjes eten en mannen keuren. Hoe lekker is dat?
 1. Breng tijd door met je familie. Vooral wanneer je ze al een tijdje niet hebt gezien en zelf in een andere stad woont hebben jullie vast genoeg om over te kletsen. Kerst is een geweldig moment om bij te praten met je ouders, broers, zussen, nichtjes, neefjes, tantes, ooms, opa’s en oma’s.
 1. Inmiddels ben je het waarschijnlijk helemaal zat dat je tante elke keer weer vraagt: “Waar is jouw vriend(in) dan? Volgend jaar verwachten we wel aanhang hoor!” Maak haar duidelijk dat je het geen probleem vindt om single te zijn, ook niet tijdens de kerstdagen.
 1. Ga naar een kerstdiner speciaal voor singles. Veel steden organiseren speciale events voor singles tijdens de kerstdagen. Hartstikke gezellig en een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Wie weet loop je daar je droomman wel tegen het lijf 😉
 2. Kerstfilms, pyjama, pizza, ijs. Do I need to say more?
 1. Yes! Eindelijk een keer geen gedoe en geregel tijdens de kerstdagen. “Oke, dan zijn we dus op kerstavond bij jouw vrienden en rijden we eerste kerstdag ’s ochtends om tien uur naar mijn ouders, waar we vervolgens blijven tot acht uur. Daarna gaan we naar mijn vrienden, om vervolgens weer terug te gaan naar mijn ouders om daar te slapen. Dan gaan we tweede kerstdag rond een uurtje of elf weg bij mijn ouders om naar jouw familie te gaan en dan gaan we die avond ook naar je oma en tante, snap je?” Het is éindelijk verleden tijd, hoera!
 1. Je kunt lekker wegsnotteren bij All You Need Is Love zonder dat iemand je uitlacht. Sowieso kun je nu zelf beslissen wat je kijkt tijdens de kerst. Wil je Home Alone 2 kijken, (ook al heb je die al 4729109 keer gezien) niemand die er een probleem van maakt. Heerlijk!
 1. Ga op vakantie. Kerst tussen de zonnestralen, wie wil dat nou niet? Tijdens de kerstdagen worden er overigens ook veel singlereizen georganiseerd. Lekker op het strand liggen bakken tussen de andere singles klinkt als (kerst)muziek in de oren. Single tijdens de kerst is echt niet saai!
 2. Je hoeft geen (veel te dure) kerstcadeaus te kopen voor je schoonfamilie. En van het geld dat je daarmee bespaart, kun je lekker op vakantie, dure wijn drinken, shoppen, uitgebreid eten, een dagje naar de sauna, chocolademelk met slagroom drinken, uit eten met vriend(in)(n)en en ga zo maar door.
 1. Ga een dagje vrijwilligerswerk doen. In ziekenhuizen, asielzoekercentra, verpleeghuizen en ouderencentra zijn ze maar wat blij met wat extra hulp tijdens de drukste dagen van het jaar. Houd de kerstgedachte in je achterhoofd en help ze een handje. Daar gaan ze je héél dankbaar voor zijn en dat geeft pas écht een kerstgevoel.
 1. Ga stappen met friends. Tijdens kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag worden de leukste feestjes van het jaar georganiseerd. Drie dagen achter elkaar stappen, champagne drinken, losgaan op je lievelingsnummers en heerlijk uitbrakken the day after the night before. Het maakt niet uit hoe oud je bent, zulke avondjes met je beste vrienden blijven geweldig.
 2. Slaap uit, kijk een heel seizoen van je favoriete serie, lees de stapel tijdschriften die al weken op je liggen te wachten en maak je vooral niet te druk. Het is tijd voor een relaxte ‘jij-dag’. Het komt waarschijnlijk niet vaak voor dat je de héle dag voor jezelf hebt, probeer er nu extra van te genieten.
 1. Verwen jezelf met een cadeautje. Geen cadeautjes onder de kerstboom van een lover? Dan koop je toch gewoon wat voor jezelf? Weet je ook nog eens zeker dat het past, dat je het leuk vindt of dat het daadwerkelijk lekker ruikt ;).
 1. Organiseer een lastminute kerstdiner voor al je vrienden en kennissen. Trommel al je vrienden op voor een kerstdiner at your place en zorg ervoor dat iedereen iets te eten en te drinken meeneemt. Zo hoef jij niet op te draaien voor alle kosten en kunnen jullie binnen no time aan tafel, bon appetit!
 1. Of ga gezellig met je vrienden en kennissen uit eten wanneer je even geen zin hebt in troep in huis. Trek allemaal iets chique’s aan voor het ultieme kerstgevoel en geniet van een leuke avond met gezellige mensen om je heen. Als dat geen fijne kerst is!
 1. Maak er geen big deal van dat je single tijdens de kerst bent. Kerst is en blijft een dag zoals zovelen. Zonder vriend zijn er ook genoeg leuke dingen om te doen, misschien zelfs nog wel meer! Geniet van je vrije dagen en maak je vooral niet te druk.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam