singlefeesten

16- en 17-jarige mogen van ouders blijven drinken

Met de kerst is het nog toegestaan, maar na oudjaarsdag niet meer. Het drinken van alcohol van 16- en 17-jarigen. De meeste ouders deze jongeren gaan hun kinderen echter niet verbieden om alcohol te drinken als de leeftijdsgrens voor alcohol naar 18 jaar gaat. 

Ouders blijven drank kopen

Dat blijkt uit opinieonderzoek van het tv-programma Eenvandaag. De ouders die weleens drank kopen voor hun kind, blijven dat bijna allemaal ook na 1 januari doen.

Verhoging leeftijdsgrens goede zaak

Driekwart van de volwassenen vindt de verhoging van de leeftijdsgrens voor het drinken van alcohol een goede zaak. Toch zegt 81 procent van de zevenhonderd ondervraagde ouders van 16- en 17-jarigen hun kind het drinken niet te zullen ontzeggen.

Meesten blijven gewoon drinken

Eenvandaag ondervroeg ook de 16- en 17-jarigen zelf. Van hen zegt een kwart van plan te zijn minder te drinken. De meesten denken echter dat ze gewoon evenveel blijven drinken.

Bron: Nu.nl

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
uitgaan
By Margret ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!