singlefeesten

16- en 17-jarige mogen van ouders blijven drinken

Met de kerst is het nog toegestaan, maar na oudjaarsdag niet meer. Het drinken van alcohol van 16- en 17-jarigen. De meeste ouders deze jongeren gaan hun kinderen echter niet verbieden om alcohol te drinken als de leeftijdsgrens voor alcohol naar 18 jaar gaat. 

Ouders blijven drank kopen

Dat blijkt uit opinieonderzoek van het tv-programma Eenvandaag. De ouders die weleens drank kopen voor hun kind, blijven dat bijna allemaal ook na 1 januari doen.

Verhoging leeftijdsgrens goede zaak

Driekwart van de volwassenen vindt de verhoging van de leeftijdsgrens voor het drinken van alcohol een goede zaak. Toch zegt 81 procent van de zevenhonderd ondervraagde ouders van 16- en 17-jarigen hun kind het drinken niet te zullen ontzeggen.

Meesten blijven gewoon drinken

Eenvandaag ondervroeg ook de 16- en 17-jarigen zelf. Van hen zegt een kwart van plan te zijn minder te drinken. De meesten denken echter dat ze gewoon evenveel blijven drinken.

Bron: Nu.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.