liefdesverdriet

15 signalen dat je nog niet over hem heen bent

Shit, daar biggelen de tranen weer over je wangen bij het horen van dat zielige liedje. Je dacht nu echt dat je over hem heen was, maar die eikel rent nog steeds rondjes door je hoofd. Zo besef je dat je nog steeds een gebroken hart hebt en nog altijd niet over hem heen bent.

Je jankt om random zielige nummers

Dat nieuwe nummer van Adele is echt een nachtmerrie voor je, maar toch kun je niet stoppen met ernaar luisteren. Ze snapt jou gewoon precies, net zoals Taylor Swift en Kelly Clarkson. Dus sluit jij je soms op in je slaapkamer met een oude foto, een reep chocolade en de zieligste Spotify-playlist ooit. Laat die tranen maar komen.

Bepaalde dingen doen je nog steeds aan hem denken

En met bepaalde dingen bedoelen we alles, want je weet letterlijk alles aan hem te verbinden. Vertraging met je trein? Ach, weet je nog die ene keer dat jullie maar seks in het stationstoilet gingen hebben omdat de trein niet reed. Dingen die niets met elkaar te maken hebben doen jou spontaan in tranen uitbarsten.

Je zoekt hem nog steeds op op social media

Misschien had je hem meteen moeten ontvrienden op Facebook toen het uitging, maar je kon het gewoon niet over je hart verkrijgen. Het gevolg is dat jij hem nu 24/7 aan het stalken bent op Facebook en dat is niet bevorderlijk voor je geestelijke gestel.

Je droomt af en toe over jullie tijd samen

Jullie lopen over het strand, handen verstrengeld, harten vol van liefde. Hij blijft staan om je te kussen en net voordat zijn lippen die van jou raken, blèrt er een Top 40-nummer dwars door je droom. Shit. Zoals Marco Borsato ooit zong: ‘De meeste dromen zijn bedrog’. Helaas is dat voor jou maar al te waar.

Je staat net wat langer voor de spiegel voordat je de deur uitgaat

Want stel je voor dat je hem onverwachts tegen komt in de winkel of de kroeg? Nee, jij moet er altijd tiptop uitzien. Je moet er niet aan denken dat hij je tegenkomt in je zondagse kloffie en met je gezicht op half zeven. No thanks.

Je bent zelf nog niet toe aan een nieuwe relatie

Natuurlijk heb je het wel geprobeerd, maar je kan het gewoon nog niet. Als je een man zou zijn, zou je hem niet omhoog hebben gekregen. Elke keer als je je ogen sluit, zie je alleen maar het gezicht van je ex en dat maakt de seks met een ander wat lastig. Net doen alsof het je voormalige lover is die je overal aanraakt is ook maar wat.

Je kijkt naar actiefilms, omdat je romantische komedies nog niet aankan

The Notebook en Love Actually zijn je lievelingsfilms, maar denk maar niet dat je die al zonder een ware waterval aan tranen kunt kijken. Stiekem ben je ervan overtuigd dat jullie, net als Allie en Noah, ooit weer bij elkaar zullen komen. Jullie zijn tenslotte meant to be.

Je hebt af en toe nog steeds ex seks

Misschien is de seks gewoon heel erg goed, maar meestal betekent rampetampen met je ex dat je nog steeds iets voor hem voelt. Het kan heel therapeutisch werken om zo af en toe een nummertje te maken met hem, maar op een gegeven moment moet je door met je leven. En sorry, maar dat betekent geen ex seks meer.

Je maag draait om als je ziet dat hij een ander heeft

Wie is ze? Waar kent hij haar van? En betekende jij zo weinig voor hem dat hij nu al een nieuwe chick heeft? Al die vragen razen door je hoofd op het moment dat jij hem ziet lopen met een andere vrouw. Misschien zijn ze wel alleen vrienden (yeah right), maar toch steekt het dat jij niet meer naast hem loopt. Dus keer jij eenzaam en alleen terug naar de bank en je halflege bak Ben & Jerry’s ijs. Dan ga je Poekie maar doodknuffelen. Arm beest.

Je belt hem als je dronken bent

Je vrienden doen een snoekduik naar je telefoon zodra jij begint te drinken, want ze voelen de bui altijd al hangen. Na een paar wijntjes hang jij tegen de bar aan te verkondigen dat je echt honderd procent over die lul heen bent. Vervolgens bestel je nog een rondje voor de hele kroeg (gul van je), begin je heel hard te huilen en toets je automatisch zijn nummer in in je telefoon. Dat het een slecht idee is weet je zelf ook wel, maar alles lijkt anders als je dronken bent. Die vrienden van je hebben flink wat te verduren.

Je slaapt nog steeds in zijn trui 

Niemand weet dat jij dat kledingstuk nooit hebt teruggegeven (denk je) en zo wil je het ook graag houden. En ook al is zijn geur bijna vervaagd, je krijgt het niet over je hart om iets anders te dragen in bed. Zo is het net alsof hij nog bij je is.

Je zou nog steeds alles voor hem doen 

Het gaat waarschijnlijk nooit gebeuren, maar mocht hij je ooit bellen dan zou jij direct voor hem klaarstaan. Een bootycall, hulp bij een project of een fietspomp die hij moet lenen, het maakt je niet uit. Jij fantaseert over de dag dat hij je belt om te vertellen dat hij de grootste fout van zijn leven heeft gemaakt. Maar tot die tijd neem jij genoegen met een telefoontje waarin hij zijn trui terugvraagt (ja, die ja).

Je wilt het hem vertellen als er iets bijzonders gebeurt

Hij is de eerste die je wilt bellen als er iets is gebeurd. Zelfs al zijn het hele kleine dingen, je wilt direct je telefoon grijpen om hem een berichtje te sturen. Helaas is dat geen optie meer.

Je hebt nog steeds oude foto’s van jullie samen

Foto’s van jullie op het strand, in de kroeg, in bed. Je betrapt jezelf erop dat je door je fotoalbum scrolt als je even niets omhanden hebt en dan voel je altijd dat bekende steekje in je hart. Je hoopt dat niemand ooit ziet dat jij die foto’s nog steeds hebt, maar je kan het ook niet over je hart krijgen om ze weg te gooien. Struggles.

Je vraagt je af hoe je leven zou zijn als jullie nog steeds samen waren

Zouden jullie samenwonen? Over kinderen praten? Gelukkig zijn? Het is iets waar je constant over nadenkt, ook al weet je dat je jezelf alleen maar aan het kwellen bent. Eigenlijk weet je heel goed dat het gewoon niet meer ging tussen jullie, maar dat betekent niet dat je niet mag dromen over wat had kunnen zijn.

Bron: Ze.nl 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.