happy single

15 redenen waarom single zijn leuk is!

Gelukkige stelletjes hebben er zo hun twijfels over. Dat single zijn, dat is toch helemaal niet zo leuk? Nou, dat ligt toch net even anders. Kijk je naar het grotere plaatje, dan zie je dat single zijn echt ontzettend leuk kan zijn!

Ben je als single toch niet altijd onverdeeld gelukkig met jezelf en het feit dat je geen partner hebt? Dan geven wij je 15 goede redenen om (tot dat je die ene speciale tegen het lijf loopt) zoveel mogelijk van je single status te genieten.

15 voordelen om (nog even) single te blijven

# 1 Zoveel meer tijd. Een van de beste dingen van het single zijn is de hoeveelheid tijd die je hebt en die je kunt besteden zoals jij wilt. Op zondag de hele dag in je pyjama blijven met de krant en alle tijdschriften die je nog wil lezen, lekker luieren, uren in de boekwinkel blijven neuzen of net zo lang in de kroeg blijven hangen als jij wilt. Het zijn maar voorbeelden, want waar het om gaat is dat je dag lekker kunt indelen zoals jij dat wilt.

# 2 Je eigen schema. Als je alleenstaand bent, dan weet je zeker dat iemand anders niet jouw agenda doorkruist. Daarnaast hoef jij ook geen verantwoording aan iemand anders af te leggen. Krijg je een uitnodiging voor een vrijdagmiddagborrel, dan doe je dat zonder dat je aan iemand moet melden dat je later thuiskomt. Jij zit niemand in de weg en er is ook niemand waar je rekening mee hoeft te houden. Verander jij lastminute je plannen voor de dag? Helemaal prima. Daar heeft niemand last van.

# 3 Sterkere vriendschappen. Wie heeft er niet een vriendschap uit het oog verloren omdat er andere prioriteiten (zoals een nieuwe relatie) opeens belangrijker was? Als je geen partner hebt en in een relatie verwikkeld dan heb je meer tijd en oprechte aandacht voor je vrienden. Dit uit zich doorgaans in hechte vriendschappen. Je hebt meer tijd, liefde energie om in je vrienden te steken en daar krijg je ook veel voor terug. Goede vrienden moet je koesteren, ook als je in de toekomst wel een partner hebt.

# 4 De toekomst ligt open. Wanneer je in een relatie zit dan ben je samen bezig met de toekomst. Plannen maken, vakanties uitzoeken etc. Je houdt rekening met elkaar en elkaars wensen voor de toekomst. Het fijne van single zijn is dat je niet na hoeft te denken over de toekomst van iemand anders, alleen maar over die van jezelf. Dat geeft simpelweg meer mogelijkheden. Wil jij voor een jaar in het buitenland gaan werken, dan doe je dit sneller wanneer je single bent. Je bent vrijer in je keuzes en dat is prettig.

# 5 Potentieel is overal. Als single heb je je ogen natuurlijk niet in je zak zitten. Iedere leuke kandidaat is een mogelijkheid voor een leuke flirt, fling of zelfs serieuze relatie. Eenmaal in een relatie blijft het natuurlijk alleen bij kijken. Geniet van het feit dat je nu nog tal van verschillende mogelijkheden hebt en dat betekent doorgaans ook een hele hoop plezier!

# 6 Geen gedwongen vriendschappen. Het is een feit. Wanneer je in een relatie zit krijg je ook te maken met je schoonfamilie en vrienden waar je misschien helemaal geen klik mee hebt. Toch zal je die in meer of mindere mate in je leven moeten accepteren, althans wanneer je bij je lief wilt blijven. Zolang je single bent bepaal jij met wie je wel en niet omgaat, kies je je eigen vrienden en omring je je alleen met mensen waarbij jij je bij thuis voelt.

# 7 Singles uitjes. Natuurlijk, hartstikke leuk hoor die avondjes met andere stelletjes, samen een wijnproeverij doen of etentjes organiseren maar daar heb je nog de rest van je leven voor! Geniet als single zolang het nog kan van allerlei leuke uitjes, feesten en activiteiten die je vast.

 # 8 Je blijft in vorm. Het is geen mythe, want je ziet het om je heen vaak zat gebeuren. Eenmaal aan de man of vrouw dan wordt het in vorm blijven iets minder belangrijk. Als single ben je je bewuster van je uiterlijk en doe je doorgaans meer moeite om er goed, verzorgd en aantrekkelijk uit te zien. Dat is niet alleen goed voor je zelfbeeld maar je zit als single letterlijk veel beter in je vel!

# 9 Zelfredzaamheid. Als single leer je in alle opzichten voor jezelf te zorgen. Als je alleen woont is hulp bij klusjes niet altijd voorhanden en daarom ga je zelf maar aan de slag. Een groot pluspunt waar je je leven lang profijt van zult hebben. Ook in een relatie is het prettig als jij je steentje kunt bijdragen op praktisch of financieel gebied. Jij hebt het vermogen om zelf problemen op te lossen en aan te pakken als ze zich voordoen en dat is goed voor je zelfvertrouwen.

# 10 Verliefd zijn is leuk. Is er een fijner gevoel dan die van vlinders in je buik krijgen wanneer die knappe collega naar je lacht, of wanneer je op een feestje een onverwachte flirt hebt met die onbekende? Verliefd zijn is zalig! En als single heb je natuurlijk alle ruimte om te flirten en versieren en hopeloos verliefd te worden. Ook al komt het niet verder dan een flirt, het gevoel is onbetaalbaar toch?

# 11 Geld besparen. Als je single bent bespaar je heel veel geld uit. Relaties zijn namelijk nogal duur. Je zou het op het eerste gezicht niet denken maar denk maar eens aan al die feestdagen, Valentijn, verjaardagen, jubilea.. Singles hoeven daar allemaal niet mee bezig te zijn. Jij hebt de vrijheid om je geld te besteden zoals jij het wilt en dat is wel iets om blij van te worden!

# 12 Focus op carrière. Eenmaal in een relatie moet je schipperen tussen werk en privé. Als single kun je vol gaan voor hetgeen je wilt bereiken. Je hebt de vrijheid om over te werken, in de avonden te studeren of extra projecten aan te pakken omdat je hoger op de ladder wilt. Natuurlijk, werk is niet zaligmakend, maar een baan waarin je je helemaal happy en op je plek voelt is wel heel fijn. Zolang je nog single bent hoe je in ieder geval op dat vlak niets in te leveren.

# 13 Jij bepaalt wat schoon is. Ben je een sloddervos of hou je gewoon echt niet van schoonmaken? Gooi jij je kleren naast je bed in plaats van opgevouwen op de stoel ernaast? Was jij maar 1 x per maand of draag je spijkerbroek gewoon drie weken voordat hij in de wasmand gaat? Niemand die daar wat van zegt. Als single bepaal je lekker zelf wanneer het tijd is voor een opruimmomentje of grote schoonmaak. Als dat geen vrijheid is…

# 14 Geen compromissen nodig. Als het gaat om welke film je die avond wilt zien, welke toetjes er ingekocht moeten worden, wat je die avond eet of op welke stand je de thermostaat zet, jij bent de baas. Je hebt de vrijheid om in alle opzichten je eigen keuzes te maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over wat de ander daar van vindt. Dat is niet egoïstisch maar gewoon heel erg lekker!

# 15 Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen. De voordelen van het single zijn ervaart iedereen natuurlijk op zijn of haar eigen manier. En ja, de voorgaande 14 punten zijn relatief oppervlakkig. Eenmaal in een gelukkige, stabiele relatie zal je veel van die dingen met plezier voor lief nemen. Maar tot die tijd ben je vooral bezig met jezelf te ontwikkelen. Al je ervaringen als single neem je mee en dat maakt dat je een steeds completer mens wordt. Een ding is zeker, door een poosje als single door het leven te gaan ontwikkel je op zowel praktisch als emotioneel gebied doorgaans meer zelfvertrouwen. Iets waar de meeste mensen van genieten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Beschermd: Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.