singles smakken date

15 juni: Wereld Tapas Dag

Dol op Spaanse tapas? Dé perfecte dag om optimaal te genieten van deze typische “miniatuurheerlijkheden” te proeven is 15 juni a.s. want dan wordt de Wereld Tapas Dag gevierd!

Wereld Tapas Dag

Wereld Tapas Dag is een soort van ‘mini-cuisine’ typisch voor Spanje. Tapas zijn kleine porties eten of beter gezegd een soort van aperitief. Ze worden meestal genuttigd met bier, wijn of cider en op verschillende manieren geserveerd: koud, warm, op brood, in schaaltjes van aardewerk… Hoewel tapas eigenlijk bedoeld zijn om je eetlust op te wekken voor het eten of als hapje bij middagborrel kunnen ze de hoofdmaaltijd vervangen als je er meerdere van opeet. En vergeet daarbij niet de tapa-specialiteit van het huis te proeven.

In diverse steden over de hele wereld is er een uitgebreid tapas-programma met onder andere wedstrijden en proeverijen. Bovendien bieden verschillende bars en restaurants tapas aan voor een speciale prijs. Meer info vind je hier.

Tapas maken

Zelf alvast aan de slag? Er is bijna niets lekkerders dan een puntje lauwwarme tortilla met daarboven op een flinke dot Aioli! Loopt het water je al in de mond? Een heerlijk eenvoudig klaar te maken gerecht dat je op vrijwel ieder moment van de dag kunt eten. Lekker als lunch, tussendoortje maar ook geschikt als borrelhapje wanneer je vrienden langskomen of als onderdeel van een zalige tapasmaaltijd. Glaasje zelfgemaakte Sangria erbij en jouw dag kan niet meer stuk!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.