relatiebureau voor singles

15 essentiële relatie tips voor single vrouwen

Heb je je ooit afgevraagd wat het verschil maakt tussen een slechte en een perfecte relatie? Deze 15 relatie tips voor single vrouwen helpen je op weg!

Als single vrouw in een wereld vol met koppels kan nog wel eens vervelend zijn. Vooral als je op zoek bent naar de ware op de verkeerde plaatsen. Je begint je al af te vragen of jij gewoon een pechvogel bent. Zeker als al je vrienden wel daten met singles die op het eerste gezicht perfect lijken. Heb jij ook al een hele serie mannen gedate die op het eerste gezicht perfect leken maar bij nader inzien verre van ideaal waren?

Met deze 15 relatie tips leer je mannen beter begrijpen en haal je het beste uit jezelf

# 1 Niet zoveel nadenken! Als je single bent, is het nogal makkelijk om te gaan piekeren over waarom het jou niet lukt de juiste persoon te vinden. Zeker als de meest van je vrienden helemaal happy en gesetteld zijn. Laat je frustraties voor wat ze zijn want voor je het weet word je roekeloos in de liefde. Vertrouw op je intuitie wanneer je iemand ontmoet. Laat je vooroordelen eens thuis en stel je echt open voor een ontmoeting. Analyseer iemand niet helemaal ‘dood’.

# 2 Geef hem wat controle. Wees niet bang om een man af en toe eens voor je te laten zorgen. Niets geeft een man een beter gevoel wanneer hij denkt dat hij er echt voor je kan zij en voor je kan zorgen. Zie je jouw date wel zitten en wil je dat hij ook meer voor jou gaat voelen? Geef hem dan het gevoel dat hij je mag en kan beschermen. Geen hem in ieder geval niet het idee dat zijn aanwezigheid zinloos is omdat je het allemaal zelf wel kan.

# 3 Stop met vergelijken. Ga nooit op zoek naar je oude relatie in je nieuwe. Ga niet op zoek naar de kwaliteiten van je ex in je huidige minnaar. Als je constant bezig bent met het zoeken naar overeenkomsten zal je uiteindelijk niemand vinden waar je gelukkig mee kunt zijn. Kijk vooral naar iemands eigen kwaliteiten wanneer je op zoek bent naar de ideale partner.

# 4 Wees geen drama queen. Speel geen spelletjes met een man. Het zal hem alleen maar ergeren en daarmee duw je hem van je weg. Stel in plaats daarvan vragen, laat merken hoe jij je voelt en stop met denken dat hij als man jouw gedachten maar gewoon moet kunnen lezen.

# 5 Als het niet werkt, laat het! Sommige dingen zijn het waard om voor te vechten maar een nieuwe relatie? Soms is het gewoon de moeite niet waard. Stap nooit in een relatie als je vooraf al twijfels hebt en hou niet vast aan relaties waarvan je diep in je hart al weet dat er niet echt toekomst in zit. In een slechte relatie blijven zal je geen geluk brengen. Nu niet en nooit niet.

# 6 Onderschat de vrijheid van het single zijn nooit. Zie jezelf niet als mislukkeling als je geen partner hebt. Geniet van je leven en je zult zien dat er een wereld vol met ervaringen en onontgonnen mogelijkheden voor je open ligt. Ook als je geen ring om je vinger hebt is het leven leuk! Kijk uit naar de juiste man maar zet niet heel je leven in de wacht terwijl je aan het rondsnuffelen bent.

# 7 Wees positief. Zolang je op zoek bent in de juiste richting dan verschijnt de juiste persoon voor jou vroeger of iets later vanzelf. Doe niets overhaast en voel je niet in de steek gelaten omdat je even niemand hebt om mee te daten. Wees blij met het leven zoals jij het voor jezelf hebt ingericht en leef het op je eigen voorwaarden! Gelukkige mensen zijn aantrekkelijk. Zo omring je je vanzelf met nieuwe leuke mensen.

# 8 Wees vrij van stress. Mannen herkennen instinctief vrouwen die vrij zijn van stress. De evolutie heeft ervoor gezorgd dat een man onbewust gelukkige relaxte vrouwen herkent. Ze voelen zich doorgaans meer aangetrokken tot vrouwen die ontspannen in het leven staan. Dus hoe meer plezier jij hebt in het leven, hoe vaker je lacht, hoe groter de kans dat je die leuke vent tegen het lijf loopt!

# 9 Stel jezelf open. Geniet van de kleine dingen. Je hebt nog maar een paar uurtjes vandaag voordat het alweer morgen is! In je zoektocht om de juiste man te vinden moet je niet vergeten dat je intussen misschien wel kostbare tijd verliest. Maak dus plannen, trek erop uit, verleg je grenzen en heb plezier! Ga eens naar andere plaatsen en verbreed je horizon. Voor dat je er erg in hebt en vaak op een moment waarop je het helemaal niet verwacht, sta je oog in oog met hem.

# 10 Verwacht een paar valkuilen. Nou, laten we eerlijk zijn. Het leven is niet altijd perfect, en de meesten van ons moeten eerst een paar kikkers kussen voordat we de prins te pakken hebben. Niet alles kan eindigen in de perfecte romance of relatie. Wees dus realistisch en optimistisch tegelijkertijd. Heb je een paar slechte ervaringen? Kijk dan uit naar nieuw potentieel en maak van iedere dag een nieuw, spannend avontuur!

# 11 Haal het beste uit jezelf. Ben je nogal onzeker over jezelf? Probeer dit dan eens op te lossen in plaats van het continue te verbergen. Leven met een gemaakt zelfvertrouwen is dodelijk vermoeiend. Pak je issues aan, zorg goed voor jezelf zowel uiterlijk als innerlijk. Als jij optimaal in je vel zit bent je per definitie extra aantrekkelijk als relatiemateriaal voor een man.

# 12 Doe je niet anders voor dan je bent. Je bent wie je bent en daar zullen jij en je nieuwe vlam het mee moeten doen. Jezelf proberen anders voor te doen werpt echt geen vruchten af. Vroeg of laat val je toch door de mand. Vind je van jezelf dat je een paar minpunten hebt? Doe er dan iets aan zodat jij je van binnenuit een gelukkig en tevreden mens voelt. Heb je pluspunten waar je trots op bent? Zet ze gerust in om die leuke man te versieren!

# 13 Ban het negatieve uit. Wat maakt jou onzeker? Verberg jezelf niet omdat je het gevoel hebt dat jij de wereld onvoldoende te bieden hebt. Mooi en aantrekkelijk zijn is vooral een ‘state of mind’! Hou van jezelf, ook op de momenten dat je weer een ‘imperfectie’ ontdekt. In plaats van daar de aandacht op te vestigen steek je je energie om je minpunten te verbeteren. De wereld open tegemoet treden geeft je de motivatie om het beste uit jezelf te halen.

# 14 Jouw Mr Perfect. Maak geen checklist voor de ideale man. Hiermee sluit je iedereen die hier niet helemaal in past buiten en daarmee mis je hem misschien juist wel. Je zoekt uiteindelijk iemand waarmee je een langdurige, stabiele relatie mee op kunt bouwen. Soms vergt het wat meer tijd om iemand echt te leren kennen en komen er bij iemand onverwachts goede kwaliteiten bovendrijven die je in de eerste instantie nog niet had ontdekt.

# 15 Haastige spoed. Is zelden goed. Je hals over de kop in een nieuwe relatie storten, je hele leven omgooien, je aan de ander vastklampen zijn geen ingrediënten voor een goede relatie. Mannen houden er meestal niet zo van als je je aan hun voeten werpt. Ze willen graag nog wat te veroveren hebben en houden. Dus hoe verliefd je ook bent, doe het een beetje rustig aan.

Wees er dus zeker van dat het meer is dan een oppervlakkige verliefdheid voordat je je in een relatie stort. Probeer hem echt goed te leren kennen voordat je je gaat binden. Verliefd worden is nu eenmaal makkelijker dan het onvermijdelijke liefdesverdriet een plekje geven als je te hard van staple bent gelopen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.