Online dating en datingfraude

15 datingtermen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord

Wat de nieuwste iPhone en penis foto’s met elkaar van doen hebben? We leggen het even uit.. De nieuwe breedhoeklens van de camera op deze mobiele telefoon is immens populair, maar zorgt er tevens voor dat mensen ’m gebruiken om de grootte van bepaalde dingen te overdrijven. En met dingen bedoelen we inderdaad hun penis.

Terminologie

Dat fenomeen is uiteraard niet nieuw. Meer zelfs, het heeft een eigen naam: cockfishing. De cockfish is losjes gerelateerd aan die andere bekende term: catfishing en werkt ook gelijkaardig. Bij catfishing gebruikt de dader de mysterieuze sluimer van het wereldwijde web om zich anders voor te doen dan hij of zij werkelijk is. Waar dat bij catfishen vooral draait om het verborgen houden van de werkelijke identiteit (vaak inclusief echte naam, vrienden en financiële status), wordt er bij cockfishing enkel en alleen gefocust op het anders voordoen van de penis. Hiervoor gebruiken cockfishes kleinere objecten, die ze in de buurt van hun penis plaatsen wanneer ze er een foto van nemen. Of gaan ze aan de slag met photoshop, met als enige doel om hun lid zo groot mogelijk te laten lijken op foto.

Datingtermen

Naast cat- en cockfishing bestaan er nog heel wat andere (minder) bekende datingtermen. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje zodat hij ze binnen de kortste keren kunt spotten.

Breadcrumben: Kleine kruimels (breadcrumbs) info geven aan een andere persoon om zo zijn of haar interesse te wekken. Bij het breadcrumben stuur je de andere partij een hele reeks berichtjes die misschien wel interessant zijn, maar niet leiden tot een echte date.

Casperen: Ja, die van ‘Casper the friendly ghost’. Wie Caspert maakt zich voor een deel schuldig aan ghosten, maar geeft de tegenpartij op voorhand wel een deftige uitleg over waarom hij of zij alle communicatie verbreekt.

Firedooring: Jij bevindt je als het ware langs één kant van een branddeur (firedoor) en moet bijgevolg altijd wachten tot je partner of crush jou contacteert. Wanneer jij hem of haar zelf eerst belt, mailt of een bericht stuurt, wordt daar haast nooit op gereageerd.

Cuffing Season: de koude herfst- en wintermaanden, waarin het gevoel je overvalt dat je een relatie wil hebben en een helft van een koppel wil vormen.

Flashpanner: Iemand die verslaafd is aan het spannende, verliefde gevoel dat gepaard gaat met het begin van een nieuwe relatie, maar de moeilijke delen die volgen niet aankan. Reken er dus niet op dat een flashpanner ooit je ouders ontmoet, of jullie relatie Facebook-officieel maakt.

Gatsbying: Een video, foto of selfie op social media posten, enkel en alleen zodat de persoon waarin je interesse hebt deze zou zien.

Ghosten: Van de ene dag op de andere elke vorm van communicatie verbreken, en daar geen enkel woord van uitleg over geven.

Kittenfishing: Wie kittenfisht gebruikt foto’s van zichzelf, maar wel exemplaren die erg misleidend kunnen zijn. Denk aan bijzonder flatterende kiekjes van je jongere zelf of foto’s waarop zoveel Instagram- of snapchatfilters werden toegepast dat je nauwelijks nog herkenbaar bent. Wie kittenfisht is vaak ook niet helemaal eerlijk over leeftijd, lengte en interesses.

Lovebomben: Iemand overladen met aandacht, affectie en cadeautjes om hem of haar af te leiden van je minder goede kanten. In extreme gevallen kan lovebomben de start zijn van een gewelddadige relatie

Microcheaten: Je partner bedriegen, zonder fysiek de lijn te overtreden. Denk hierbij dus aan emotionele bedriegerij of seksueel getinte berichtjes sturen naar iemand anders.

Orbiting: Het bekijken van de Instagram-stories van je ex, zijn of haar foto’s liken of commenten op een post op Facebook na jullie breuk. In het algemeen: in zijn of haar directe buurt blijven, zelfs al hebben jullie geen relatie meer.

Paperclippen: Wanneer iemand af en toe weer opduikt en aan zijn of haar bestaan herinnert, zodat je nooit de kans krijgt om volledig over jullie breuk te raken.

Scroogeing: Iemand vlak voor de feestdagen dumpen, zodat je hem of haar geen cadeautje moet kopen. Gebaseerd op het personage Scrooge uit de gelijknamige film.

Submarineing: Wanneer iemand je ghost, maar plots weer uit het niets opduikt (zoals een onderzeeër) en doet alsof er nooit iets gebeurd is.

Vissen: Wanneer iemand een berichtje naar een heleboel mensen stuurt, om te zien wie er interesse heeft om iets (seksueels) te doen. Hij of zij stuurt hetzelfde bericht naar een schare potentiële partners, en kiest vervolgens voor de persoon die hem of haar op dat moment het meest aanspreekt.

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.