hartjesvorm

14 alternatieven op Valentijnsdag voor singles

Valentijnsdag is een heerlijke, romantische dag waarop je waarschijnlijk flink verwend zult worden door je partner. Als je die hebt tenminste… Niet iedereen is happy in love op deze dag, maar dat geeft helemaal niets. Wij geven veertien alternatieven voor singles op Valentijnsdag!

1) Ga winkelen met je moeder

Wanneer je ouders deze dag niet vieren, is het misschien leuk om met je moeder op pad te gaan. Ga samen naar een leuke stad in de buurt (of juist een stuk verder weg) en maak er een shopdagje van. Gezelligheid gegarandeerd en voor je het weet is de dag alweer voorbij.

2) Organiseer een feestje

Wanneer niet alleen jij, maar een aantal van je vriendinnen ook single zijn, is het leuk met elkaar een mini-feestje te organiseren. Trek alle leuke films en cd’s met dansnummers uit de kast, neem jullie pyjama’s mee en maak er een gezellige pyjamaparty van met elkaar.

3) Plan een nuttige dag

Misschien niet heel leuk, maar effectief is het wel wanneer je van 14 februari een nuttige dag maakt. Stofzuig je kamer, maak dat verslag dat al te lang op je bureau ligt of lees dat ene boek dat je geleend hebt bij de bibliotheek. Aan het einde van de dag zal je met een tevreden gevoel terugkijken op deze mooie, productieve en vooral nuttige Valentijnsdag.

4) Stap eens in de schoenen van iemand in een relatie

Wanneer je single bent zie je gelukkige stelletjes die verliefd zijn, met elkaar zoenen en knuffelen en elkaar helemaal het einde vinden. Maar juist de meiden in een relatie kijken vaak verwonderd naar al die gelukkige singles. Die meiden die gewoon hun eigen ding doen, geen man nodig hebben en zelf het geluk in hun eigen leven vormen. Daar valt ook iets voor te zeggen, dus!

5) Vier deze feestdag

Maar dan niet als dag van de liefde, maar als de dag van de onafhankelijkheid. Om nog even terug te komen op het vorige punt; single zijn is echt niet erg. Het is juist iets om trots op te zijn. Jij kan immers je eigen boontjes doppen. Ken je dat nummer nog van The Pussy Cat Dolls? ‘I don’t need a man to make me happy…’

6) Geen relatie betekent ook geen slechte relatie

Niet iedereen in een relatie kan deze dag groots vieren, want sommige koppels zijn helemaal niet zo gelukkig als ze op Facebook misschien lijken. Dat jij in geen relatie zit, betekent ook dat je niet in een slechte relatie zit en dat is zeker een groot voordeel!

7) Bedenk hoe je jezelf wilt ontwikkelen

Want doordat je single bent, ben je in een optimale positie om jezelf te ontwikkelen. Behalve invloeden van vriendinnen en familie zijn er geen vriendjes die jou kunnen belemmeren of anders doen laten denken over wie jij eigenlijk wilt zijn. Laten we even eerlijk zijn; je relatie is toch wel de grootste factor als het om het beïnvloeden gaat van jou als persoon. Gebruik Valentijnsdag dan ook lekker om te bepalen wat jij graag aan jezelf wilt verbeteren en wat je doelen voor de rest van het jaar zijn. Stay positive!

8) Maak een grote chocoladetraktatie voor jezelf

Helemaal voor jou alleen, want ge-luk-kig heb je geen partner die ook een hapje (lees: halve bak) wilt opeten. Je kunt nu ongegeneerd in je pyjama op de bank tv kijken en een heerlijke bak chocolade ijs of een mega stuk chocoladetaart wegwerken. Heerlijk, toch?

9) Beauty day

Maak van deze dag gebruik om jezelf in de watten te leggen. Haal bijvoorbeeld een gezichtsmaskertje, -scrub, nieuwe shampoo en een manicure setje in huis om een dagje helemaal aan jezelf te wijden. Terwijl half Nederland druk bezig is voor iemand anders, kan jij je lekker helemaal bezig houden met jezelf.

10) Wees actief

Ga een uur keihard sporten in de sportschool of begin aan een goede hardloopsessie in de buurt. Je zal je daarna een stuk beter voelen over jezelf en je kunt ’s avonds beter in slaap komen. Alleen maar voordelen!

11) Ga op zoek naar mooie quotes

Quotes over singles zullen je humeur verbeteren, aangezien er ook heel veel voordelen vast zitten aan het niet hebben van een relatie. ‘Just because you don’t have a prince doesn’t mean you’re not a princess!’ En waarschijnlijk zul je ook flink wat hilarische zinnetjes voorbij zien komen, zoals ‘roses are red, violets are blue, vodka costs less than a dinner for two’ haha.

12) Schrijf je in op een datingsite

Al is het maar gewoon voor de lol en om je tijd te verdoen op deze dag. Wedden dat er genoeg mede-singles zijn die hetzelfde idee hebben en waar je gezellige gesprekken mee kunt hebben? Wie weet worden jullie wel vrienden of zelfs meer dan dat…

13) Ga naar de bioscoop

En dan natuurlijk niet naar een romantische zwijmelfilm, maar naar een comedy of thriller! Net zo leuk om dat eens in je eentje te doen. Dat draagt ook weer bij aan je zelfontwikkeling, want je bewijst immers aan jezelf dat je het ook leuk kunt hebben in je ee

14) Wees realistisch & (wo)man-up

Valentijnsdag mag dan misschien dé dag van de liefde genoemd worden, maar eigenlijk is 14 februari gewoon een doodnormale dag. Hoewel veel stelletjes er een speciale dag van maken, zijn er ook genoeg stelletjes die het hele spektakel aan zich voorbij laten gaan. Het is immers maar een hoop commercieel gedoe.

Bron: Bellesqua

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.