Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
liegen datingprofiel
28 april 2018

13 veelgemaakte datingprofiel fouten

Twijfel jij ook aan je datingprofiel? Misschien goed om hem even langs de lat van Erika Ettin, oprichter van de dating site A Little Nudge, te leggen. Zij vertelt ons hoe we onszelf saai en onbenaderbaar maken zonder dat we ons dat realiseren — en hoe we ons kunnen verbeteren.

Fouten in datingapps

Ettin sprak met Business Insider over alle fouten die je maakt met datingapps en wat je juist wel moet doen om ‘de ware’ te vinden. Het zijn overigens geen wetmatigheden, maar methoden die in de praktijk vaak blijken te werken.

Kansen in de liefde verhogen

Want volgens Ettin zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel, maar als iets in 99 procent van de gevallen werkt, dan kun je die regel maar beter naleven. “Met dit soort regels verhoog je de kans op succes, ondanks dat deze in 1 procent van de gevallen misschien niet werkt,” aldus Ettin.

13 fouten

Opmerkelijk genoeg zijn de meeste fouten eenvoudig te verhelpen. Bekijk hieronder welke fouten jij (waarschijnlijk) ook maakt.

Fout 1: Geen profieltekst schrijven

Misschien denk je dat het ontbreken van een profieltekst je mysterieus maakt. In werkelijkheid kom je saai over en geef je je potentiële geliefde een reden om naar links te vegen (links betekent: nee, liever niet). “Je staat misschien aantrekkelijk op de foto, maar als je verder geen woorden aan jezelf vuilmaakt, vragen mensen zich af wat je in vredesnaam op de app doet”, zegt Ettin.  “En je hoeft echt niet veel te schrijven, 20 tot 40 woorden zijn voldoende. En het maakt niet echt uit wat je schrijft” Je kunt bijvoorbeeld je dagelijkse bezigheden in een paar woorden omschrijven, twee waarheden en een leugen, of een paar steekwoorden – het maakt niet uit. Letterlijk alles is beter dan niks.

Fout 2: Slechts je lengte vermelden

Dit is een van Ettin’s grootste ergernissen. Sommige mannen denken dat vrouwen slechts mannen boven een bepaalde lengte willen. Dat is totaal onjuist. “Als je als man slechts je lichaamslengte vermeldt, lijkt het net alsof dat het enige is dat je aan de wereld hebt te bieden,” zegt Ettin. “Natuurlijk zijn er mensen voor wie dit een belangrijk criterium is en die dit waarderen. Maar denk je serieus dat dit het enige is waar ze belangstelling voor hebben? Het is eigenlijk een belediging! Het zegt zoiets als: Wow, aantrekkelijke vent, langer dan 1,85, maar misschien zat ie vorig jaar nog in de bak.”

Fout 3: Teveel foto’s

Dat de app je de mogelijkheid biedt voor het uploaden van een bepaald aantal foto’s, wil nog niet zeggen dat je dat moet doen. Volgens Ettin is vier of vijf de optimale hoeveelheid. “Mensen hebben de neiging om elke foto te bekijken en je af te wijzen op de foto die ze niet leuk vinden,” zegt Ettin. “Ik zou nooit meer dan vijf foto’s laten zien. Dat is genoeg om te laten zien hoe je eruit ziet.”

Fout 4: Niet je gezicht tonen op de eerste foto

Volgens Ettin moet de eerste foto altijd je gezicht tonen. Zo weet je potentiële date precies hoe je eruit ziet. Dus geen foto’s meer waarop je naar de de zijkant kijkt. Ettin: “Mensen beslissen in een ogenblik. Dus als je te ver weg op de foto staat of een wazige foto toont, vegen ze naar links ongeacht of je daadwerkelijk uiterlijk. Dus: toon mensen je gezicht.”

Fout 5: geen foto van je volledige postuur

Het helpt als je ook een foto toont van je hele lichaam. Anders gaan mensen hun eigen conclusies trekken. “En als mensen hun eigen conclusies laat trekken, zijn die meestal niet in jou voordeel. Daarom dus een foto waarop je volledige postuur is te zien,” aldus Ettin.

Fout 6: Geen interessante foto

Zelfs al heb je niet de geijkte foto waarin je aan het parachutespringen bent, dan nog plaats je een foto waarin je iets interessants doet. Dit maakt het namelijk makkelijker voor degene die je matcht om een conversatie te beginnen. “Met name op Bumble – waar alleen vrouwen het eerste contact kunnen leggen – raad ik de mannen aan een foto te plaatsen waar ze een vraag over kan stellen,” aldus Ettin. “Ik noem dat het aas. De persoon die het gesprek begint en naar het aas hapt denkt hier handig op in te spelen, maar jij was degene die het hengeltje had uitgeworpen.” Bijvoorbeeld: toon een foto van jou achter een microfoon als je weleens in het openbaar spreekt. Of toon een foto waarop je je favoriete sport uitoefent.

Fout 7: Foto’s met anderen

Ettin ontraadt om foto’s te plaatsen met andere mensen erop. Ze zegt dat velen het op dit punt niet met haar eens zijn, omdat een foto van jou tussen anderen laat zien dat je vrienden hebt. Maar volgens haar gaat niemand ervan uit dat je geen vrienden hebt. Je hoeft dat dus niet te bewijzen. “Ze veronderstellen sowieso dat je vrienden hebt, totdat je erg je best gaat doen om te laten zien dat je ze hebt,” zegt Ettin. “Mensen willen uiteindelijk goed kunnen zien welke persoon op de date zal verschijnen. Als je een foto met vrienden laat zien, gaan ze je vergelijken met je vrienden.”

Je wordt sowieso vergeleken met alle anderen op de app, dus waarom zou je jezelf ook nog eens laten vergelijken met je vrienden?

De rest van de fouten, die lees je hier! 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Datingpiek in januari: 76% meer singles maken datingprofiel aan

Move over Blue Monday, Love Sunday staat voor de deur!

Facebook lanceert dating app met secret crush

Zit je graag op Facebook en ben je nog op zoek...

Nooit meer een miskleun tijdens het daten? Zo ontdek je jouw type!

Ben je de ene na de andere mismatcht tijdens het daten...

Deze leugens worden het meest opgedist op datingapps

Een leugentje om bestwil.. niets menselijks is ons vreemd toch? Want...

Breezing is de nieuwste dating trend

Niet alle datingtips zijn de moeite waard, maar we zijn wel...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie