relatie verlangens van man

13 kleine veranderingen ter verbetering relatie

Onderschat nooit de kracht van kleine gebaren. Ze kunnen een relatie maken of breken. Dus als je jouw relatie goed wilt houden, kun je het best meteen beginnen met een aantal kleine veranderingen door te voeren. Veranderingen doorvoeren in een relatie, die al lang duurt, is niet eenvoudig. Het komt heel vaak voor dat koppels na verloop van tijd opgaan in gewoontes en routines. Ze vergeten dan om moeite te doen voor hun relatie. Ook zijn ze niet meer in staat te bedenken wat wel en niet goed is voor hun relatie.

Zorg dat je niet uit elkaar drijft

Wanneer ergernis eenmaal begint en je negeert de belangrijkste relatie in jouw leven, dan drijf je uit elkaar en dat is het begin van het einde wat jullie relatie betreft. Dit zal grote invloed hebben op hoe jij je in de ochtend voelt en hoe je de dag doorkomt.

Jij wilt toch ook niet dat er een hele dag een donkere wolk boven je hoofd hangt? Jij wilt toch ook niet het gevoel hebben van een soort van dreiging je niet thuis te voelen in je eigen huis? Jij wilt er toch helemaal niet mee bezig zijn te denken hoe jouw leven zal zijn zonder jouw parter, nee toch?

Versterk je relatie

Het goede nieuws is dat je alles kan veranderen aan je huidige situatie om je relatie te versterken.  Het zal zelfs van jouw kant niet te veel moeite kosten. Alles wat je moet doen is kleine veranderingen implementeren in jouw dagelijkse routine. Jij zal verbaasd zijn hoeveel positieve impact dit zal hebben op jullie relatie en op je leven.

Kleine veranderingen met positieve invloed op relatie

De sleutel tot het leiden van een gelukkig leven is om te beginnen met het verbeteren dingen in huis, en er is geen betere relatie om aan te pakken dan degene die je deelt met je levenspartner. Hier volgen 13 kleine wijzigingen die je kunt doorvoeren voor een ​​enorme positieve invloed op je relatie. Er is geen noodzaak om ze allemaal tegelijk te doen. Begin met een paar en langzaam kunnen er meer volgen.

1. Toon waardering

De mogelijkheid om waardering te tonen aan de belangrijke mensen in ons leven is zwaar onderschat. Als we het gevoel hebben ondergewaardeerd tezijn, kan dat gaan knagen aan onze relaties.  Veel gescheiden paren klagen inderdaad dat er niet genoeg gewaardeerd werd tijdens hun relatie. Dan wordt het één van de vele redenen waarom een relatie kapot gaat.

Wat denk je van een bloemetje mee naar huis nemen of je man mee uit vragen naar zijn favourite restaurant? Dergelijke kleine veranderingen zullen al een wereld van verschil maken.

2. Prijs elkaar

Je moet het niet allemaal van zelfsprekend vinden als je partner een lekkere maaltijd bereid heeft. Je mag de ander daar best voor bedanken. Ook voor het uitvoeren van andere huiselijke taken, mag je ondanks dat je dit zo hebt afgesproken, de ander daar best voor bedanken. Bedank de ander voor doen van die inspanning.

3. Zeg “Ik hou van je”

Tegen je partner zeggen dat je van hem houdt, vooral als je niet gewend bent dit vaak te zeggen, kan een wereld van verschil maken.  Je kunt dit op meerdere manieren duidelijk maken, wanneer je het lastig vindt, dit uit te spreken, bijvoorbeeld met een briefje.

4. Luister in plaats van te spreken

Ruzies of woordenwisslingen  in een relatie zijn niet erg, als het maar niet te veel uit de hand loopt. Waarom zou het uit de hand lopen? Omdat men niet genoeg naar elkaar luistert, maar alleen maar aan het woord is. Je kunt zaken boven water krijgen door de luisteren en vragen te stellen, dat is niet erg. Je laat dan in ieder geval zien dat je wilt luisteren. Zijn dingen besproken, laat het dan rusten.

5. Maak tijd vrij

Je partner is de belangrijkste persoon in je leven. Alleen de tijd je je overhoudt op een dag voor de ander te besteden is niet genoeg. Natuurlijk is de dag gevuld met werk, met boodschappen doen, met bereiden van eten, zorg voor de kinderen en ga zo maar door.

Ongeacht hoe druk je ook bent, je moet tijd vrijmaken voor je geliefde. Of het nu gaat om knuffelen of een praatje maken in bed op het plannen van de dag van morgen, maak tijd voor elkaar.

6. Wees positief

Nog een kleine verandering die een positieve invloed kunnen hebben op je relatie is positiviteit zelf. In plaats van chagrijnig en nors te zijn, probeer wat positiviteit te je dag in te brengen. Je zult versteld staan ​​hoe prettig uw goede stemming kan zijn.

Ook ben je meestal prettig in de omgang, zorg er voor dat mensen om je heen nooit een soort van op eieren hoeven te lopen als jij in een slechte stemming bent. Dat moet gewoon niet gebeuren.  Je kan best eens ergens mee zitten, maar probeer altijd een zo positief mogelijke uitstraling te hebben.

7. Breng geen spanning naar huis

Ben je bewust van je houding. Breng niet te extremen belasting mee naar huis. Op het werk was mogelijk stress, in het verkeer was er drukte, in de metro was het veel te vol. Het kan allemaal, maar dat kan nooit de schuld zijn van je partner. Zeg bij thuiskomst wat je vervelend vond die dag, zodat je het kwijt bent en ga verder met je dag.

8. Beweeg meer

Je kunt meer hebben als je jezelf gezond en fit voelt. Dwing je zelf meer te lopen over de hele dag verspreid. Je verbrandt hierdoor meer  calorieën en je stofwisseling zal beter zijn.

Hoe fitter je bent, hoe meer energie je hebt, en hoe beter je eruit zult zien en hoe beter jij je zal voelen. Daarkomt bij dat je meer energie hebt om sex te hebben met je partner, wat een must is voor een goede relatie.

9. Tijd aan tafel samen is heilig

Behandel de tijd die je samen tijdens een maaltijd doorbrengt als heilig. Zorg ervoor dat alle vormen van technologie opzij gezet zijn terwijl je eet, of op zijn minst, zet ze stil. Laat een binnenkomende SMS, e-mail  van je werk, of een Facebook-aanmelding niet je eetmoment met je partner beïnvloeden.  Doe je best te genieten van elkaars verhaal, leer van de dag en geniet van elkaars gezelschap. Dit kun je thuis doen en in restaurants, natuurlijk.

10. Raak elkaar meer aan

Maak er een gewoonte van je geliefde vaker aan te raken. Je zult een positeive impact voelen op je relatie. Gedraag je zelfs als tieneres en denk daarbij niet aan wat anderen hier van zullen vinden. Je moet ook meer knuffelen en zorg ervoor  je geliefde een kus te geven voordat je elke ochtend de deur uitloopt. Geef ook een kus op wanneer je thuiskomt aan het eind van de dag.

11. Communiceer op een liefdevolle manier

Weet wat de liefdestaal van je partner is.  Hoe liefdevoller  je je gedraagt ​​met elkaar, hoe beter het zal zijn voor je relatie. Nooit stoppen met het gebruik van troetelnamen, want het bevestigt de sterke en liefdevolle band die je met elkaar deelt.

12. Leg niet op elke slak zout

Wanneer je partner wel eens iets vergeet, wat jullie hebben afgesproken, hoef  je daar niet meteen boos over te zijn. Spreek dingen uit tegen elkaar, vergeef en vergeet. Des te gelukkiger en gezonder zal een relatie zijn.

13. Geef je egoïsme op

In een relatie kun je niet te egoistisch zijn. Natuurlijk is het fijn om na een dag hard werken even tijd voor je zelf te hebben. Om even met rust gelaten te worden. Maar daarnaast is het ook belangrijk je te richten op wat je partner wil en om er belang aan te hechten wat de ander wil .

Probeer gever dan nemer te zijn. Je partner zal dit opmerken en je na gaan doen. Dit zal ze doen omdat ze van je houdt en omdat ze wil dat je gelukkig bent. Wanneer er twee grote gevers zijn in een relatie heb je ook twee winnaars.

Het zijn de kleine veranderingen die tellen

Veranderingen ten behoeve van je relatie doorvoeren in een relatie is spannend, want hoe zal de ander er op reageren, dat is de vraag. Het kan je relatie alleen maar ten goede komen. Het zijn niet altijd de grote veranderingen die ertoe doen, maar de kleine, die bijna niet opgemerkt worden. Wanneer je al die kleine veranderingen optelt dan wegen ze beduidend zwaarder dan één grote wijziging.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.