verwachtingen date

12 effectieve tips voor je eerste date

Een eerste date is en blijft reuze spannend en een speciale gebeurtenis. Ook al heb je er drie in een week, je maakt tenslotte maar één keer een eerste indruk. Enkele datingtips zijn dan ook geen overbodige luxe. Tenminste als je van je eerste date een waar succes wilt maken!

Volg bij je eerste date deze 12 tips:

 1. Zorg dat je goed verzorgd voor de dag komt, trek iets aan waar jij je prettig in voelt, bijvoorbeeld je lievelingskleding.
 2. Spreek af in neutrale omgeving en ga in eerste instantie alleen wat drinken, stel dat het echt niet klikt zit je niet geforceerd lang aan één tafel.
 3. Neem vervolgens de tijd om iemand goed te leren kennen, besef dat iemand door bijvoorbeeld zenuwen, de eerste date niet helemaal zichzelf kan zijn.
 4. Praat de eerste date niet teveel over problemen en ex-partners.
 5. Vertel niet alleen over jezelf, maar toon ook interesse in de ander en stel vragen.
 6. Wees attent, maar niet te, je hebt ook een eigen mening.
 7. Doe het rustig aan na de eerste date, loop niet te hard van stapel en bestook bijvoorbeeld niet de ander direct met romantische gedichten, telefoontjes, sms’jes en e-mails.
 8. Laat wel op subtiele wijze weten dat het je leuk lijkt om elkaar beter te leren kennen, of het contact voort te zetten.
 9. Ga niet te snel met iemand naar bed, behalve wanneer je het gevoel wilt afgeven dat je dit ook met andere dates doet en niet op zoek bent naar een serieuze relatie, tenzij je een open relatie ambieert.
 10. Van wachten komt smachten.
 11. Overweeg ook eens een originele locatie of belevenis voor een eerste date, dit kan een band scheppen.
 12. Ga je in een 2e date iets meer “verdiepen” in elkaar, alleen maak het gesprek niet “te zwaar”.


Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.