Een eerste date is en blijft reuze spannend en een speciale gebeurtenis. Ook al heb je er drie in een week, je maakt tenslotte maar één keer een eerste indruk. Enkele datingtips zijn dan ook geen overbodige luxe. Tenminste als je van je eerste date een waar succes wilt maken!

Volg bij je eerste date deze 12 tips:

 1. Zorg dat je goed verzorgd voor de dag komt, trek iets aan waar jij je prettig in voelt, bijvoorbeeld je lievelingskleding.
 2. Spreek af in neutrale omgeving en ga in eerste instantie alleen wat drinken, stel dat het echt niet klikt zit je niet geforceerd lang aan één tafel.
 3. Neem vervolgens de tijd om iemand goed te leren kennen, besef dat iemand door bijvoorbeeld zenuwen, de eerste date niet helemaal zichzelf kan zijn.
 4. Praat de eerste date niet teveel over problemen en ex-partners.
 5. Vertel niet alleen over jezelf, maar toon ook interesse in de ander en stel vragen.
 6. Wees attent, maar niet te, je hebt ook een eigen mening.
 7. Doe het rustig aan na de eerste date, loop niet te hard van stapel en bestook bijvoorbeeld niet de ander direct met romantische gedichten, telefoontjes, sms’jes en e-mails.
 8. Laat wel op subtiele wijze weten dat het je leuk lijkt om elkaar beter te leren kennen, of het contact voort te zetten.
 9. Ga niet te snel met iemand naar bed, behalve wanneer je het gevoel wilt afgeven dat je dit ook met andere dates doet en niet op zoek bent naar een serieuze relatie, tenzij je een open relatie ambieert.
 10. Van wachten komt smachten.
 11. Overweeg ook eens een originele locatie of belevenis voor een eerste date, dit kan een band scheppen.
 12. Ga je in een 2e date iets meer “verdiepen” in elkaar, alleen maak het gesprek niet “te zwaar”.