7 tips om als single na een scheiding de draad op te pakken

11 tips voor een lente-proof lijf

Ons lijft ontwaakt langzaam maar zeker uit zijn ‘winterslaapje’. We wegen helaas ietsjes meer dan vorig jaar zomer en ons huidje is nog een beetje bleek en dof. Niet echt fijn nu de zon steeds vaker en langer schijnt.

Daarom een lijstje met 11 tips om je lichaam weer in beweging te krijgen,  je huid weer te laten stralen en je geest wakker te schudden. Want we willen natuurlijk het maximale uit de lente halen.

 1. Scrub je gezichts- en lichaamshuid

Doe een kleine investering en koop specifieke producten voor je lichaam en een milde scrub of gommage voor je gezicht (gebruik voor lichaam en gezicht niet één en hetzelfde product). Een scrub of gommage verwijdert de dode huidcellen en stimuleert de bloedcirculatie waardoor de huid er direct weer gladder, gezonder en glanzender uitziet.

 1. Geniet van een zonnebankje of, beter nog, het voorjaarzonnetje

Een zonnebankje op z’n tijd mag best maar dan wel op een héél verstandige manier. Ga niet te lang onder de zonnebank, doseer de zonnebankjes in de tijd en houd vooral rekening met je huidtype. Het personeel van het zonnebankcentrum zal je hierin kunnen adviseren. Overdrijf echter niet. Een te bruine huid is nooit mooi, maar dat amberkleurige tintje dat je met één of twee zonnebankjes bereikt, zal je direct een gezond en zomers kleurtje geven. Beter nog is het om gewoon de voorjaarszon op te zoeken als’ie zich even laat zien. Maar ook hier geldt dat je je huid altijd goed moet beschermen. Een UV-filter is een must. Vergis je niet in de kracht van het voorjaarszonnetje.

 1. Vochtinbrengende producten

Kou, smog, alcohol, de verwarming… Het zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je huid uitdroogt. Maak er een goede gewoonte van om je huid dagelijks te verzorgen. ’s avonds voor het slapengaan, gebruik je een vettere crème. ’s morgens breng je een lichtere crème aan. We begrijpen dat je er niet altijd evenveel zin in hebt, maar je zult direct resultaat zien als je je huid met regelmaat verzorgt.

 1. Manicure en pedicure

Manicure en pedicure zijn verplichte ‘acties’ om handen en voeten weer toonbaar te maken. Vooral de voeten die we nu nog zo handig in kousen en laarzen verbergen, hebben na een lange winter extra verzorging nodig. Over een paar weken kun je misschien al open schoenen aan. Ben jij er klaar voor?

 1. Ontharen

Nog zoiets waar we ’s winters veel minder vaak aan toe komen. Maar binnenkort zal het niet mogelijk meer zijn om die lelijke haartjes onder truien of lange broeken te verstoppen. Regelmatig ontharen is een ‘must’, tenminste als je verzorgd voor de dag wil komen.

 1. Een goede nachtrust

Ze noemen het ook wel ‘beauty sleep’. En dat is terecht. Want juist tijdens je nachtrust herstelt het lichaam zich. Lever daarom niet in op je nachtrust. Ga wat vroeger dan normaal naar bed. Je zult zien dat je gezicht er gezonder en meer uitgerust uitziet. Vaak genoeg verwarren we tekens van gebrek aan slaap met ouderdomsverschijnselen.

 1. Drink voldoende water

De ‘uitdrogende’ werking van winter en kou beperkt zich niet tot de huid, maar heeft zijn impact op het hele lichaam. Zorg er daarom voor dat je iedere dag voldoende water drinkt. Water, of zuiverende kruidenthee, is een goede manier om je lichaam wakker te schudden, te zuiveren, om lichaam en geest weer op gang te krijgen…

En dan nu vijf tips om onmiddellijk toe te passen, ook al zullen sommige ‘maatregelen’ pas op den duur resultaat geven

 1. Schrijf je in bij de sportschool

Een optimale methode om je metabolisme te stimuleren, om overtollige kilo’s kwijt te raken, om je lichaam weer strak en ‘in model’ te krijgen. Daarbij is het ook nog eens een welzijn voor de geest. Je hebt vast en zeker opgemerkt dat je na het sporten moe, maar ook voldaan en weer vol goede moed bent.

 1. Dieet

Vermijd te vette en calorierijke voedingsmiddelen. Juist ja, die voedingsmiddelen waar je je eigenlijk de hele winter aan gelaafd hebt. Stap over op een voedingspatroon met veel groenten en fruit. Voor de lekkere trek tussen de maaltijden door houd je een appel of ander vers fruit bij de hand. Houd een grote lenteschoonmaak in de keuken en verwijs koekjes, taarten, ijs, chips en andere ongezonde snacks direct naar de prullenbak. Door ze weg te gooien (of aan de buurman cadeau te doen), zul je je gelijk al ponden lichter voelen.

 1. Beweeg iedere dag

Dit geldt vooral voor degenen die een ‘zittend leven’ leiden. Laat de auto wat vaker staan. Maak gebruik van mooie dagen om lange wandelingen te maken. Houd jezelf in beweging. Je hebt er geen idee van hoe een beetje meer activiteit je uiterlijk en je humeur kan veranderen.

 1. Tijd voor een garderobewissel

Trek niet uit gewoonte weer die spijkerbroek en dikke trui aan. Het voorjaar is in aantocht! Ga voor kleur, loop eens kritisch door je kledingkast. Er zijn vast al dingen die je nu al aankunt. En haal je zomergarderobe alvast tevoorschijn. Het is een optimale stimulans om je oude vorm weer helemaal terug te vinden.

Probeer van het voorjaar te genieten. Van het ontwaken van de natuur, van de eerste warme zonnestralen, van de steeds langere dagen. Voel je één met de natuur en volg zijn ritme.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.