intimidatie

11 tekenen dat jouw date niet te vertrouwen is

Vertrouwen is het weggeven van de sleutel naar je hart. Ontdek je minimaal drie van deze 11 signalen bij de man die je date, dan moet je je toch nog maar eens achter je oren krabben. Want ze zijn doorgaans een waarschuwing dat je hem niet kunt vertrouwen.

Vertrouwen is een van de meest belangrijke aspecten in een relatie. Of het nu een kersverse relatie of een lange termijn relatie is, je moet elkaar kunnen vertrouwen als je je leven met de ander wilt gaan delen. Wanneer je aan het daten bent komt er een moment dat je de relatie naar een hoger niveau wilt tillen. Belangrijk is dan te weten wat voor vlees je in de kuip hebt en alle twijfels te elimineren voordat je je vol overgave in de relatie stort.

Vertrouwen is de grootste test

Vertrouwen is een essentieel onderdeel van elke relatie. Het is onmogelijk om een ​​emotionele band met iemand hebben als je de ander niet kunt vertrouwen. Het is jammer maar we leven helaas in een wereld waarin niet iedereen altijd even eerlijk is en er zijn altijd mensen die profiteren van de goedgelovigheid van anderen. De man die je aan het daten bent wil je graag kunnen vertrouwen, dus het is zaak om er achter te komen of je dit kan. Soms is het eenvoudig te zien wanneer iemand de boel belazerd, andere keren is het wat moeilijker te herkennen. Maar het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de signalen die je vertellen of je echt op hem kunt vertrouwen.

11 duidelijke tekenen dat je hem niet kunt vertrouwen

Als hij zich schuldig maakt aan meer dan drie van onderstaande tekenen dan is hij waarschijnlijk niet de man aan wie je je hart voor altijd wilt verpanden. Echter, hou altijd in gedachten dat iemand ook maar een mens is en in ieder geval 1 keer het voordeel van de twijfel mag krijgen. Trek niet zomaar je conclusies, geef hem altijd de kans om het uit te leggen als je vermoedt dat er iets mis is. Vertrouw op je intuïtie en aarzel niet overeenkomstig te handelen.

# 1 Vage uitleg. Kan hij je geen goede reden geven waarom hij jullie date moest annuleren, of een uur te laat was om samen naar een feestje te gaan, dan moet je achterdochtig zijn. Hoewel je hem het voordeel van de twijfel moet geven, is hij je wel een oprechte en echt verklaring schuldig. Het vertellen van de waarheid moet eenvoudig zijn, zeker als hij niks verkeerd heeft gedaan. Als je hem hoort hakkelen en stotteren, zoekend naar een verklaring dan heeft hij waarschijnlijk iets te verbergen.

# 2 Geen tijd voor jou. Een van de dingen waaraan je merkt of je iemand kunt vertrouwen en op hem kunt bouwen is dat hij er is als je hem nodig hebt. Of het nu is om een paar dozen te versjouwen, een schouder om op uit te huilen omdat er iemand dichtbij jou is overleden, of je de helpende hand biedt met je zieke huisdier. Als hij iedere gelegenheid aangrijpt om je te helpen in geval van nood dan kan je hem zeer waarschijnlijk vertrouwen. Echter, als hij altijd druk is met iets anders als jij hem het meeste nodig hebt dan moet je dat zien als een rode vlag.

# 3 Stiekeme telefoontjes. Verlaat hij altijd de kamer om een telefoongesprek te voeren of te beantwoorden, dan kan het wel eens zijn dat hij wat te verbergen heeft. Natuurlijk, het kan een persoonlijke of zakelijke kwestie zijn waar hij wat privacy voor nodig heeft maar als je een relatie met elkaar aangaat dan zou het beantwoorden van een telefoontje in jouw aanwezigheid ongeachte de situatie geen probleem moeten zijn. Als hij dit heel vaak doet en weigert zijn telefoon alleen te laten bij jou dan kun je er redelijk zeker van zijn dat hij wat te verbergen heeft.

# 4 Druk op vreemde uren. Als hij een baan heeft met onregelmatige werktijden dan is het natuurlijk niet vreemd dat hij er laat op de avond of in het weekend in de nachtelijke uurtjes nog op uit moet. Maar als hij een reguliere 9 tot 5 baan heeft en hij vertrekt te pas en te onpas op rare tijden met het excuus dat hij nog moet werken, dan is het tijd om je voelhorens eens uit te steken en te achterhalen waar hij dan telkens naar toegaat.

# 5 Je weet niets van zijn vrienden. Nog een teken dat je niet kunt vertrouwen op de man die je aan het daten bent is wanneer je niemand van zijn vrienden kent en zij nog nooit van jou hebben gehoord. Natuurlijk, je hoeft niet meteen heel zijn vriendenkring te kennen maar het is normaal als je met verloop van tijd in ieder geval iets hoort over zijn vrienden en merkt dat hij over jou heeft verteld. Doet hij dit niet en schermt hij dat volledig af dan moet je je afvragen of hij wel serieuze bedoelingen heeft met jou.

# 6 Duurt het een eeuwigheid voordat hij reageert op jouw berichten. Duurt altijd  het minstens een halve dag voordat hij je terugbelt of een berichtje terugstuurt als jij hem iets hebt gestuurd? Neemt hij de telefoon nooit op maar belt hij je pas uren later terug? Dat zou dat een teken kunnen zijn dat er meer aan de hand is dan gewoon een drukke baan met veel vergaderingen. Als je hem nooit te pakken krijgt dan is dat doorgaans geen goed teken. Natuurlijk, er kunnen altijd bijzondere omstandigheden zijn dus geef hem het voordeel van de twijfel mits hij een solide verhaal heeft.

# 7 Gezien met andere vrouwen. Is hij door jou of jouw vrienden gespot met andere vrouwen die wel heel erg amicaal met hem omgingen? Dan is het tijd om hem eens aan de tand te voelen. Mensen die schuldig zijn reageren meestal met ‘het is niet wat het lijkt’. Terwijl in werkelijkheid de dingen meestal precies zijn waar ze op lijken.. Als hij echt gek op je is flirt hij niet met andere vrouwen en heeft hij enkel oog voor jou.

# 8 Weglaten van informatie. Als hij zich schuldig maakt aan het weglaten van informatie dan is hij niet te vertrouwen. Vergeet niet dat achterhouden van informatie net zo slecht is als wanneer hij tegen je liegt. Zo kan hij je vertellen dat hij een avondje pokeren is bij vriend X terwijl je een paar weken later van iemand anders hoort dat hij er die avond helemaal niet was. Geloof niet dat hij probeert jou te ‘beschermen’ met overbodige info, of dat hij je niet ongerust wil maken. Als hij niets te verbergen heeft, dan zou hij dat ook niet doen.

# 9 Hij gebruikt zelden jouw naam. Wanneer een man aan het daten is met verschillende vrouwen dan zal hij zich in zijn communicatie naar jou doorgaans nogal op de vlakte houden. Of het nu is via de mail, sms, app of zelfs door te telefoon, als hij jouw naam nooit gebruikt en het alleen maar heeft over ‘schatje’ dan moet je achterdochtig zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat iedereen die bijnamen gebruikt een bedrieger is maar je moet op je hoede zijn als hij elke keer hapert wanneer hij je naam moet uitspreken. Denk hierbij aan een toevallige ontmoeting op straat met een vriend waaraan hij je moet voorstellen.

# 10 Hij heeft de gewoonte jullie dates te annuleren. Als hij de nare gewoonte heeft om jullie afspraakjes op het allerlaatste moment te annuleren dan moet je je vertrouwen in hem nog maar eens herzien. Natuurlijk, het is volkomen normaal dat mensen opgehouden worden op het werk of in het verkeer en dat er een afspraak niet door kan gaan. Maar gebeurt dit op zeer regelmatige basis, dan kan er wel eens iets anders aan de hand zijn.

# 11 Liegen geeft reden om aan hem te twijfelen. Als hij eerder tegen je heeft gelogen, dan zal hij dat weer doen. Een andere manier om te weten dat je iemand niet echt kan vertrouwen is een geschiedenis van bedrog. Misschien (nog) niet bij jou maar als hij zijn ex-vriendin bedroog dan is de kans altijd aanwezig dat hij dit ook bij jou zal doen. Sommige mensen zijn gewoon niet te vertrouwen en het is heel jammer als jij hier de dupe van wordt. Het is nooit te laat om achter iemands ware aard te komen en als het erop aan komt, neem daar geen genoegen mee en kies voor jezelf.

Als de man met wie je date een of meer van deze tekenen vertoont, doe jezelf dan een plezier en zet vraagtekens bij zijn daden. Volg je intuitie, zeker als het gaat om zaken van het hart!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen