multi daten

11 online tips voor je zoektocht naar Mister of Ms Right

Ben jij nog op zoek naar Mister of Ms Right? En wil je checken of hij/zij zich online schuilhoudt? Lees dan vooral verder, want dankzij deze elf tips vergroot je je kansen op succes op de online markt aanzienlijk.

Online daten lijkt een makkelijke manier om de ware te vinden. Tot je probeert op te vallen tussen al je concurrenten. Of je in het aanbod het kaf van het koren poogt te scheiden. Hoe maak je van onlinedating een succes? Met deze tips!

1. Zoek een datingsite die bij je past
Sceptici vragen zich weleens af welk soort mensen een profiel aanmaakt op een datingsite. Wel, als je de juiste site vindt: mensen zoals jij! Er is een diversiteit aan datingsites. Voor hogeropgeleiden bijvoorbeeld zoals Match4me of e-Matching maar ook algemene datingsites zoals Lexa, Relatieplanet en Pepper. Op welke soort site zou jij de juiste soulmate kunnen vinden? Alleen jij kan die vraag beantwoorden. Begin met een rondje oriëntatie en kies!

2. Staar je niet blind op wetenschappelijke tests
Sommige datingsites helpen je het kaf van het koren scheiden door je via een persoonlijkheidstest te matchen met andere profielen. Handig! Maar doe jezelf een plezier en staar je hier niet blind op. Tuurlijk is het fijn om meteen in contact te komen met iemand met wie je veel gemeenschappelijk hebt. Maar dergelijke persoonlijkheidstesten kunnen niet peilen naar de chemie tussen twee profielen en het zou niet de eerste keer zijn dat tegenpolen elkaar aantrekken.

3. Let op je budget
Om de liefde van je leven te vinden moet je wat euro’s investeren. Hoeveel? Dat hangt af van site tot site en van de duur van je abonnement. Vaak kan je je gratis registreren, maar zodra je vlot met potentiële dates wil communiceren, moet je doorgaans je bankpas tevoorschijn halen. ‘Ja maar, hoeveel gaat ‘de liefde’ me dan precies kosten?’, horen we je ongeduldig denken. Dat zal mede afhangen van hoe snel of langzaam jij jouw liefde ontmoet. Maar het kan geen kwaad om vooraf goed te kijken wat de kosten zijn en voor welke termijn. Ook reviews van anderen over datingsites kunnen je helpen. Het is prettig vooraf te weten waar je, ook financieel voor kiest. Meestal zijn abonnementen voor wat langere periodes goedkoper. Alternatief zijn gratis datingsites.

4. Stel een eerlijk profiel op
Blijf eerlijk. Leugens groot en klein worden bij een ontmoeting snel doorprikt. Bovendien wil je een partner vinden die jou leuk vindt, niet een versie van jou die je van achter je laptop bij elkaar gefantaseerd hebt, toch? Een eerlijk datingprofiel waarin je geen leugens ophangt over je leeftijd, lengte en gewicht zal je sneller dichterbij een potentiële geliefde brengen!

5. Blijf op je hoede
Mannen en vrouwen die liegen over hun lengte, gewicht of leeftijd zijn nog het minste van je zorgen in vergelijking met sommige andere snoodaards die zich op het wereldwijde datingweb begeven. Er worden nog altijd singles opgelicht door zielige verhalen van mensen die ineens een financieel probleem hebben. Blijf dus op je hoede als je een onlinerelatie met iemand opbouwt. Vraag gerust om extra foto’s of een link naar een Facebookprofiel, telefoneer, chat via Skype, leer je potentiële partner alsmaar beter kennen en filter er de mensen met goede intenties uit.

6. Maak tijd voor je datingprofiel
Wat is je kledingstijl? Persoonlijkheid? Favoriete lectuur? Meest romantische ervaring? Een goed profiel aanmaken op een datingsite vergt wat denk- en schrijfwerk. Neem er je tijd voor en beantwoord de standaardprofielvragen niet kortweg met ja of nee. Weet je niet meteen wat schrijven? Sla dan een vraag over en kom er later op terug. Een goed profiel groeit en vertelt alsmaar beter wie jij bent. En bevat bovendien geen schrijffouten. Check je spelling en grammatica! Heel wat mensen knappen af op taalblunders, dus vermijd sms-taal en gebruik de spellingscontrole van je computer.

7. Kies de juiste foto’s
Goede profielfoto’s laten zien wie je bent. Volgens sommigen vallen bierbuik-selfies hier ook onder, maar foto’s die iets vertellen over je hobby’s, familie, vrienden, huisdieren scoren toch heel wat beter. Zulke kiekjes zijn ook meteen een goed conversatie-onderwerp en maken het mensen makkelijker om contact met je op te nemen. Kies foto’s waarop je spontaan lacht en de indruk geeft dat je leuk gezelschap bent. En maak een mix van close portretten en foto’s ten voeten uit – eerlijk is eerlijk, jij wil ook weten hoe iemand er van kop tot teen uitziet. Heb je geen foto’s die aan deze criteria voldoen? Maak er dan! In deze smartphonetijden is dat zo gefikst.

8. Spreek snel af
Men zegt soms dat de liefdesbrief dood is, maar via datingsites worden nog heel wat ellenlange romantische mails in het rond gestuurd. Heerlijk, toch? Zeker, maar laat je niet te ver meeslepen door de (misschien foute) indrukken en verwachtingen die je via zulke mails verzamelt. Mails zijn handig om elkaar in het begin beter te leren kennen. Maar wil je weten of je online contact ook in het echte leven een match is, dan heb je slechts één optie: afspreken. Wacht er niet te lang mee.

9. Blijf flexibel
In je fantasie is je ideale man kinderloos, 1m77, weegt hij 85 kilo, heeft hij bruin haar en blauwe ogen en een stabiele baan? En ja hoor, via ingenieuze zoekfuncties kan je naar dat exacte type op zoek gaan, zelfs op vijf kilometer van je huis. Lang leve de technologie! Maar bedenk dat strenge selectiecriteria heel wat mooie mensen uitsluiten die je in het echte leven wel een kans zou geven. Dat is net het magische aan ‘de klik’: soms voel je ‘m wanneer je het totaal niet verwacht. Stel je open voor contacten en ga op zoek naar kwaliteiten in hun persoonlijkheid. Wie weet wat er dan gebeurt?

10. Plan je eerste date met zorg
Spreek af op neutraal terrein. Een café is een goede keuze (niet je stamcafé, pottenkijkers zijn ongewenst). Begin met een drankje. Klikt het niet, dan blijft het daarbij, klikt het wel, dan kan je de date voortzetten in een restaurant in de buurt. Focus tijdens jullie gesprek op jezelf en je date, niet op exen. Zoek een evenwicht tussen vragen stellen en beantwoorden. Voel je niet verplicht om aan het einde meteen een nieuwe afspraak vast te leggen, ‘Het was fijn, bedankt’ is voldoende.

11. Richt je op de toekomst
Een sms of whatsapp bericht achteraf om te bedanken voor de fijne avond is aardig. Hierin kan je meteen duidelijk maken wat je conclusie is na de date. Wil je een vervolg? Prachtig! Of niet? Laat ook dat ondubbelzinnig weten, maar blijf positief. Ontvang jij na een in jouw ogen leuke date het bericht dat de avond fijn was, maar dat hij of zij liever vrienden blijft? Laat je hierdoor niet ontmoedigen, er zijn nog veel meer vissen in de online-dating-zee!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.