gratis contactlenzen testpiloot

10 x tekenen dat je ook een emotionele connectie hebt met je nieuwe lief

Relaties zijn nogal ingewikkeld. Voel je je alleen fysiek aangetrokken tot iemand? Of is er meer en hebben jullie ook een emotionele connectie? Die is namelijk wel handig als je je relatie op de lange termijn wil laten slagen.

Wil je checken of jij een emotionele connectie hebt met je crush of partner? Als je onderstaande tekenen herkent, mag je jezelf gelukkig prijzen.

Tekenen dat je een emotionele connectie hebt met je lief

Je hebt niet zomaar opeens een emotionele connectie met iemand. Zo’n band vormt zich over de tijd. Feit is wel dat je ‘m met de een nooit zo sterk zult hebben als met de ander. Met sommige mensen zul je ‘m zelfs helemaal niet krijgen.

Dus, hoe weet je of je überhaupt een emotionele connectie met iemand hebt? Die zich zal blijven versterken? De volgende checklist helpt je op weg.

  1. Je mist je lief wanneer hij of zij weg is

Wanneer je partner niet om je heen is, voel je diep van binnen dat je hem of haar mist. Je merkt hieraan dat je je lief graag in de buurt hebt. Niet eens per se omdat je hem of haar wilt aanraken. Maar gewoon, omdat zijn of haar aanwezigheid je happy maakt. Completer, zou je kunnen zeggen.

  1. Wanneer er iets gebeurt, is hij of zij de eerste die je wilt bellen

Een hele belangrijke: of je nou iets kuts meemaakt of een promotie krijgt op je werk, je wilt hem of haar als eerst contacten. Je lief is een schouder om op uit te huilen én de #1 supporter met wie je graag goed nieuws deelt. Alles in één.

  1. Je deelt je gevoelens met je lief

Jullie hebben diepe gesprekken en delen je gevoelens met elkaar. Je vertelt hem of haar meer dan je anderen vertelt en hebt het gevoel dat je alles kunt zeggen.

Dit is een van de eerste duidelijke signalen van een emotionele connectie. Met mensen met wie we niet zo close zijn delen we niet onze diepste geheimen en gevoelens.

  1. Simpelweg zitten en praten is leuk met hem of haar

Ook jullie hebben weleens niets tegen elkaar te zeggen, maar hey, de stiltes voelen oké. En áls jullie eenmaal lekker aan het kletsen zijn, vergeet je de tijd. Jullie delen, geven en nemen en hoe meer jullie dit doen, hoe dieper de emotionele connectie zal worden.

  1. Je wil hem of haar helpen

Als je eraan denkt dat iemand jouw favoriete persoon pijn doet, of dat hij of zij in de problemen komt, krijg je een knoop in je maag. Je wil simpelweg écht niet dat je partner iets naars doormaakt. Nooit.

  1. Je wilt luisteren naar je lief

Er zijn weinig mensen die echt willen luisteren. En wie het ook echt lukt. Als je zonder moeite naar je partner kunt luisteren en bij jezelf voelt dat je écht meer wilt weten, is dat een teken van een emotionele connectie.

Leuke bijkomstigheid: omdat je oprecht geïnteresseerd bent, vindt je lief het fijn om tegen je te praten. En dat versterkt de connectie op den duur alleen maar.

  1. Je veroordeelt hem of haar niet. En dat gebeurt andersom ook niet

Niemand is perfect, obviously. Als je het gevoel hebt dat je niet wordt veroordeeld in je relatie, ondanks die imperfecties, is dat een duidelijk teken van iets op een diep, emotioneel level.

Je accepteert je lief helemaal, precies zoals ‘ie is, en hij of zij doet dat andersom net zo. Als je iemand niet eens een beetje wil veranderen, is dat best bijzonder.

  1. Je weet kleine details over je lief

Je weet hoe hij of zij het liefst een ei bakt, of ‘ie wel of geen suiker in z’n koffie doet en zijn of haar vaste bestelling bij het tentje waar jullie afhalen…

Deze kleine details laten zien dat jullie hebben gepraat, gedeeld en de kleinste details over elkaar hebben geleerd. Kortom, tekenen dat jullie een emotionele connectie hebben.

  1. Je voelt je begrepen en hebt het gevoel dat je hem of haar ook begrijpt

Als je écht close met iemand bent, kom je op een punt waarop je je echt begrepen voelt. Je hebt het gevoel dat de ander je helemaal doorheeft en jij hem of haar ook. Je kunt jezelf zijn zonder je in te houden.

Dat gevoel is zo lekker en hartverwarmend, dat je alleen nog maar meer in zijn of haar buurt wilt zijn. En dat maakt dat jullie band nog sterker wordt.

  1. Jullie zijn elkaars grootste fan

Natuurlijk geven jullie om elkaar en voelen jullie je tot elkaar aangetrokken, maar da’s niet alles. Jullie zijn ook elkaars grootste fans.

Je moedigt je lief aan, door dik en dun, en krijgt datzelfde van hem of haar terug. Het voelt alsof je je soulmate hebt ontmoet. En dat voelt amazing.

Bron: Beautify

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.