gratis contactlenzen testpiloot

10 x tekenen dat je ook een emotionele connectie hebt met je nieuwe lief

Relaties zijn nogal ingewikkeld. Voel je je alleen fysiek aangetrokken tot iemand? Of is er meer en hebben jullie ook een emotionele connectie? Die is namelijk wel handig als je je relatie op de lange termijn wil laten slagen.

Wil je checken of jij een emotionele connectie hebt met je crush of partner? Als je onderstaande tekenen herkent, mag je jezelf gelukkig prijzen.

Tekenen dat je een emotionele connectie hebt met je lief

Je hebt niet zomaar opeens een emotionele connectie met iemand. Zo’n band vormt zich over de tijd. Feit is wel dat je ‘m met de een nooit zo sterk zult hebben als met de ander. Met sommige mensen zul je ‘m zelfs helemaal niet krijgen.

Dus, hoe weet je of je überhaupt een emotionele connectie met iemand hebt? Die zich zal blijven versterken? De volgende checklist helpt je op weg.

  1. Je mist je lief wanneer hij of zij weg is

Wanneer je partner niet om je heen is, voel je diep van binnen dat je hem of haar mist. Je merkt hieraan dat je je lief graag in de buurt hebt. Niet eens per se omdat je hem of haar wilt aanraken. Maar gewoon, omdat zijn of haar aanwezigheid je happy maakt. Completer, zou je kunnen zeggen.

  1. Wanneer er iets gebeurt, is hij of zij de eerste die je wilt bellen

Een hele belangrijke: of je nou iets kuts meemaakt of een promotie krijgt op je werk, je wilt hem of haar als eerst contacten. Je lief is een schouder om op uit te huilen én de #1 supporter met wie je graag goed nieuws deelt. Alles in één.

  1. Je deelt je gevoelens met je lief

Jullie hebben diepe gesprekken en delen je gevoelens met elkaar. Je vertelt hem of haar meer dan je anderen vertelt en hebt het gevoel dat je alles kunt zeggen.

Dit is een van de eerste duidelijke signalen van een emotionele connectie. Met mensen met wie we niet zo close zijn delen we niet onze diepste geheimen en gevoelens.

  1. Simpelweg zitten en praten is leuk met hem of haar

Ook jullie hebben weleens niets tegen elkaar te zeggen, maar hey, de stiltes voelen oké. En áls jullie eenmaal lekker aan het kletsen zijn, vergeet je de tijd. Jullie delen, geven en nemen en hoe meer jullie dit doen, hoe dieper de emotionele connectie zal worden.

  1. Je wil hem of haar helpen

Als je eraan denkt dat iemand jouw favoriete persoon pijn doet, of dat hij of zij in de problemen komt, krijg je een knoop in je maag. Je wil simpelweg écht niet dat je partner iets naars doormaakt. Nooit.

  1. Je wilt luisteren naar je lief

Er zijn weinig mensen die echt willen luisteren. En wie het ook echt lukt. Als je zonder moeite naar je partner kunt luisteren en bij jezelf voelt dat je écht meer wilt weten, is dat een teken van een emotionele connectie.

Leuke bijkomstigheid: omdat je oprecht geïnteresseerd bent, vindt je lief het fijn om tegen je te praten. En dat versterkt de connectie op den duur alleen maar.

  1. Je veroordeelt hem of haar niet. En dat gebeurt andersom ook niet

Niemand is perfect, obviously. Als je het gevoel hebt dat je niet wordt veroordeeld in je relatie, ondanks die imperfecties, is dat een duidelijk teken van iets op een diep, emotioneel level.

Je accepteert je lief helemaal, precies zoals ‘ie is, en hij of zij doet dat andersom net zo. Als je iemand niet eens een beetje wil veranderen, is dat best bijzonder.

  1. Je weet kleine details over je lief

Je weet hoe hij of zij het liefst een ei bakt, of ‘ie wel of geen suiker in z’n koffie doet en zijn of haar vaste bestelling bij het tentje waar jullie afhalen…

Deze kleine details laten zien dat jullie hebben gepraat, gedeeld en de kleinste details over elkaar hebben geleerd. Kortom, tekenen dat jullie een emotionele connectie hebben.

  1. Je voelt je begrepen en hebt het gevoel dat je hem of haar ook begrijpt

Als je écht close met iemand bent, kom je op een punt waarop je je echt begrepen voelt. Je hebt het gevoel dat de ander je helemaal doorheeft en jij hem of haar ook. Je kunt jezelf zijn zonder je in te houden.

Dat gevoel is zo lekker en hartverwarmend, dat je alleen nog maar meer in zijn of haar buurt wilt zijn. En dat maakt dat jullie band nog sterker wordt.

  1. Jullie zijn elkaars grootste fan

Natuurlijk geven jullie om elkaar en voelen jullie je tot elkaar aangetrokken, maar da’s niet alles. Jullie zijn ook elkaars grootste fans.

Je moedigt je lief aan, door dik en dun, en krijgt datzelfde van hem of haar terug. Het voelt alsof je je soulmate hebt ontmoet. En dat voelt amazing.

Bron: Beautify

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.