50+ liefde vinden

10 vragen voor een originele eerste date

Een eerste date blijft hoe dan ook spannend. Hoe vaak je ook ge-date hebt of niet, de kans is groot dat je toch met ietwat klotsende oksels op weg gaat naar je afspraakje. Maar met deze originele date vragen, voorkom je in ieder geval de gevreesde ongemakkelijke stiltes.

Negen van de tien keer zijn die zenuwen helemaal nergens voor nodig. Vaak is het vooral de gedachte aan het daten zelf, waar je ongemakkelijk van wordt. Maar na het eerste wijntje is de spanning eraf, en kun je elkaar gewoon gezellig leren kennen.

10 originele date vragen

Maar. Mocht je alsnog bang zijn dat je de meest ongemakkelijke date ooit tegemoet gaat, kun jij je voordeel doen met deze originele date vragen. Prent ze in je hoofd, zodat je ze paraat hebt wanneer het stil valt tijdens je afspraakje.

‘Zie jij jezelf als een introvert of extrovert?’

Dit is een vraag waarmee je iemand heel snel beter kunt leren kennen. Je hoeft niet moeilijk te doen en kunt deze vraag zó stellen. Kun je gelijk kijken of jouw vermoeden klopt en je mensenkennis testen.

‘Wat staat er op je bucketlist?’

Zo weet je of je een avontuurlijk type of juist een minder ondernemend persoon tegenover je hebt zitten. En dan weet je dus ook gelijk of je bij hem zou kunnen passen, of niet.

‘Als je terug in de tijd kon gaan, naar welke tijdsperiode zou je dan willen reizen?’

Een luchtige vraag, die toch veel over een persoon kan zeggen. En even voor de duidelijkheid: jij kunt de vragen natuurlijk zelf ook beantwoorden!

‘Waar voel jij je het meest thuis?’

Misschien zegt hij wel dat ie zich het meest thuis voelt tussen de koeien, in de stad of bij zijn moeder op de bank. He antwoord op deze vraag vertelt hoe dan ook heel veel over jouw date.

‘Waar ben je het meest trots op?

Een vraag die heel veel mooie en persoonlijke anekdotes teweeg kan brengen. Hallo gespreksstof!

‘Wat is jouw verborgen talent?’

Hierdoor kan de boel een stuk hilarischer worden. Misschien kan hij wel een bizar trucje met zijn tong, kan hij scheel kijken of spreekt hij een andere taal.

‘Waar dacht jij tien jaar geleden dat je nu zou staan?’

Door deze vraag te stellen kan je ook heel veel over je date te weten komen. Want het laat zien hoeveel iemand over zichzelf weet, en tegelijkertijd ook hoe open iemand durft te zijn. Want misschien zijn er wel onverwachte dingen in zijn leven gebeurd, waardoor bepaalde doelen (nog) niet behaald zijn.

‘Ben je een stadsmens of een buitenmens?’

Ook wel handig om te weten. Vooral als hij het tegenovergestelde van jou blijkt je zijn. Tsja, of het dan een goede match is…

‘Wat wil je graag bereiken?’

Wanneer je date eerlijk op deze vraag antwoord geeft, weet je in een klap of jullie toekomstvisie op elkaar aansluit.

‘Wat voor kind was je?’

Een vraag waarmee je leuke kinderverhalen te horen kunt krijgen, wat vaak hilariteit met zich mee brengt. En misschien heeft hij zelfs wel een schattige kinderfoto op zijn telefoon staan. Hallo toekomstige kinderen…

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam