positief denken

10 voordelen van het opnieuw single zijn

Is het kersvers single zijn enkel kommer en kwel of zitten er ook een paar voordelen aan vast? Wanneer je down en out bent, heel verdrietig, boos, gekwetst of teleurgesteld dan zul je die voordelen zeker niet zo één, twee drie ervaren maar… na een tijdje ga ook jij voelen dat het niet altijd onprettig is om als single door het leven te gaan.

10 voordelen van het opnieuw single zijn

1# Voor het eerst in jaren kan je zo laat (of vroeg) naar bed als je zelf wilt zonder dat iemand daar een opmerking over maakt.

2# blijf je hangen na een feestje? Heerlijk! Niemand die er last van heeft wanneer jij met een paar wijntjes teveel slingerend door de brandgang thuiskomt..

3# Geen gesnurk of gewoel en het héle bed voor jezelf. Hoewel het onwennig is om in het begin alleen te slapen is het na een poosje echt zalig!

4# Voel je je onweerstaanbaar aangetrokken tot die woest aantrekkelijke nieuwe collega en fantaseer je dat het een lieve lust is? Kan nu lekker zonder je schuldig te voelen.

5# Eigenhandig je volgende vakantiebestemming uitzoeken. Zonder beperkingen, mitsen maren en die eeuwige wandelingen waar je ex zo van hield terwijl jij het liefst met een boekje in de zon ligt.

6# Af en toe kinderloos zijn. Inderdaad, het is wennen als je je kinderen ineens niet meer de hele week maar de halve week ziet. Na een poosje ga je ook die stille dagen waarderen. You time!

7# Nog een aflevering van House of Cards -nadat je er al vier verslonden hebt – op een luie zondagmiddag met een zak chips en een fles wijn erbij? Kan allemaal.

8# Geen verplichte suffe familiefeestjes meer of opgeprikt met kerst bij je schoonouders. Voortaan alleen nog maar leuke uitjes met je eigen familie en vrienden.

9# Opnieuw verkennen hoe je nog ‘in de markt ligt’, beetje flirten, misschien zelfs een voorzichtige eerste date? Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open!

10# Zelfreflectie, bezinning, de brokstukken bij elkaar rapen en opnieuw beginnen? Opnieuw single worden is niet altijd leuk maar…. Je wordt er een sterker en completer mens van dat zich beter kan inleven in anderen. En dat maakt jou een betere vriend(in).

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.