positief denken
3 July 2017

10 voordelen van het opnieuw single zijn

Is het kersvers single zijn enkel kommer en kwel of zitten er ook een paar voordelen aan vast? Wanneer je down en out bent, heel verdrietig, boos, gekwetst of teleurgesteld dan zul je die voordelen zeker niet zo één, twee drie ervaren maar… na een tijdje ga ook jij voelen dat het niet altijd onprettig is om als single door het leven te gaan.

10 voordelen van het opnieuw single zijn

1# Voor het eerst in jaren kan je zo laat (of vroeg) naar bed als je zelf wilt zonder dat iemand daar een opmerking over maakt.

2# blijf je hangen na een feestje? Heerlijk! Niemand die er last van heeft wanneer jij met een paar wijntjes teveel slingerend door de brandgang thuiskomt..

3# Geen gesnurk of gewoel en het héle bed voor jezelf. Hoewel het onwennig is om in het begin alleen te slapen is het na een poosje echt zalig!

4# Voel je je onweerstaanbaar aangetrokken tot die woest aantrekkelijke nieuwe collega en fantaseer je dat het een lieve lust is? Kan nu lekker zonder je schuldig te voelen.

5# Eigenhandig je volgende vakantiebestemming uitzoeken. Zonder beperkingen, mitsen maren en die eeuwige wandelingen waar je ex zo van hield terwijl jij het liefst met een boekje in de zon ligt.

6# Af en toe kinderloos zijn. Inderdaad, het is wennen als je je kinderen ineens niet meer de hele week maar de halve week ziet. Na een poosje ga je ook die stille dagen waarderen. You time!

7# Nog een aflevering van House of Cards -nadat je er al vier verslonden hebt – op een luie zondagmiddag met een zak chips en een fles wijn erbij? Kan allemaal.

8# Geen verplichte suffe familiefeestjes meer of opgeprikt met kerst bij je schoonouders. Voortaan alleen nog maar leuke uitjes met je eigen familie en vrienden.

9# Opnieuw verkennen hoe je nog ‘in de markt ligt’, beetje flirten, misschien zelfs een voorzichtige eerste date? Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open!

10# Zelfreflectie, bezinning, de brokstukken bij elkaar rapen en opnieuw beginnen? Opnieuw single worden is niet altijd leuk maar…. Je wordt er een sterker en completer mens van dat zich beter kan inleven in anderen. En dat maakt jou een betere vriend(in).

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Singles met liefdesverdriet in lockdown

Wat als je juist nu – terwijl de horeca dicht is...

Thuiswerken maakt singles ongelukkig

Het thuiswerken vanwege de coronacrisis trekt een zware wissel op singles.

Single en eenzaam kan leiden tot angst en depressie

Ruim een kwart van de Nederlanders tussen de 25 en 45...

Tekort aan jonge vrouwen in deze Brabantse regio’s

Op zoek naar een man tussen de 25 en 30 jaar?...

Dit zijn de zonnige pluspunten van het (weer) single zijn!

Na een relatiebreuk ga je eerst door een moeilijke periode: dagen,...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

advertentie