single man vinden

10 voordelen van de “saaie man”

Het gebeurt best vaak: vrouwen die helemaal gaan voor de “spannende mannen”. Maar meestal eindigt het met veel ellende en verdriet. Omdat die spannende man ook veel spanning inbrengt op andere punten. Bijvoorbeeld of hij wel met je wil afspreken, of hij zich wel wil verbinden of dat hij het ook spannend heeft met andere vrouwen. Daarom is het goed ook eens wat serieuzer naar die “saaie man” te kijken. Hieronder zetten Meinou Lambeck en Hans Gierkink van Singlecoaching.nl de 10 belangrijkste voordelen van de “saaie man” op een rij voor het aangaan van een liefdevolle duurzame relatie!

1) Hij houdt zich aan zijn afspraken

Uiteraard is het best wel spannend om de hele middag nerveus naar je telefoon te kijken of hij toch niet jullie romantische diner afzegt. Maar is het toch niet veel fijner als je gewoon weet waar je aan toe bent? Best fijn dat als “de saaie man” een afspraak met je maakt, hij (bijna nooit) afgezegd wordt!

2) Je hoeft niet hard voor hem te werken

Natuurlijk is het veel spannender als je met drie andere vrouwen om een man moet vechten en jij uiteindelijk de strijd wint. Maar meestal is deze spannende man “een wisseltrofee” die je maar kort houdt. Bij “de saaie man” weet dat hij voor jou gaat. Hij wil je!

3) Hij speelt geen spelletjes

De spannende man doet jou geloven dat hij helemaal voor je gaat… totdat hij seks met je heeft gehad. Waarna je vervolgens dagen in spanning afwacht of je nog iets van hem hoort. Is dat de spanning die je zoekt? De “saaie man” speelt geen spelletjes, behalve misschien de Kolonisten van Catan of Monopoly. En die zijn toevallig weer helemaal in!

5) Hij is betrouwbaar

Een spannende man levert regelmatig een spannende avond en nacht op. Vooral als hij weer eens een avondje alleen op stap gaat en jou in onwetendheid achterlaat over zijn bestemming en doelen. Als je het met de Engelsen over “spannende mannen” hebt, roepen ze al snel: “A man is only as faithful as his options”. Een “saaie man” kun je met een gerust hart in z’n eentje of met z’n vrienden op stap laten gaan. Hij blijft jou trouw en is niet gericht op het “veroveren” van andere vrouwen. Dan kun jij met een gerust hart een avondje met je vriendinnen op stap!

6) Je hebt minder stress

Al met al roept die spannende man veel stress op. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. De gemiddelde vrouw van tegenwoordig heeft al genoeg stress van haar werk, de kinderen en sociale verplichtingen. Dus die extra stress die een “spannende man” oproept, hoeft er echt niet bij. De “saaie man” zorgt juist voor ontspanning, dus is erg goed voor je gezondheid!

7) Hij is eerlijk en voorspelbaar

Van een vriendin pik je het meestal niet als ze telkens haar beloftes breekt en afspraken in haar voordeel verandert. Waarom dan wel van een “spannende” man? Een “saaie man” doet wat hij zegt, komt zijn afspraken na en houdt zich aan zijn beloftes. Je weet precies wat je aan hem hebt. Je zou het saai kunnen noemen, maar de meeste mensen vinden dit gewoon fijn.

8) Hij heeft commitment voor de langere termijn

Laat je de spannende man achter je, dan mis je wel de spanning van die man die een pakje sigaretten gaat halen en zich misschien pas achttien jaar later weer meldt. Maar hoe leuk is dat? Laten we wel wezen, het commitment van de “saaie man” is toch wel heel ok als jullie samen een huis hebben gekocht. En al helemaal als jullie samen een kindje hebben!

9) Hij is open en kwetsbaar

Mysterieuze mannen die moeilijk te doorgronden zijn, zijn uiteraard een spannende uitdaging. Maar vaak blijkt er achter dat mysterie een “hart van steen” schuil te gaan.

De “saaie man” laat wel zijn gevoelens zien en is empathisch ten aanzien van jouw gevoelens. Best prettig als je weet wat er in jouw geliefde omgaat en als hij ook goed met jouw gevoelens omgaat! Bovendien leer je elkaar dan pas echt kennen.

10) Hij gaat de verbinding met jou aan

Saai versus spannend

De spannende man is meestal niet te doorgronden. Praten is meestal niet zijn hobby en teveel emoties vindt hij “gezeur”. Emoties delen en empathie zijn echter heel belangrijk om een diepe gevoelsband op te bouwen. Daardoor ga je je veilig en geborgen bij elkaar voelen en ook aan elkaar hechten. Dat is het fundament van een liefdevolle duurzame relatie. Doe ons dus maar die “saaie man” met heel veel van deze “saaiheid”.

De spannende man triggert “onveiligheid”

Ja, je hebt gelijk. De “saaie man” is misschien iets minder zelfverzekerd, minder mannelijk en charmant en soms een tikkeltje minder goed in bed. Hij geeft je niet continu dat spannende gevoel in je lijf. Hij neemt niet elk moment je gedachten en gevoelens volledig in beslag. En je hoeft je niet continu af te vragen hoe je je moet gedragen om leuk gevonden te worden.

Wat de “spannende man” in feite doet is continu je gevoel van “onveiligheid” triggeren omdat je elk moment door hem afgewezen kunt worden. Dit onveilige gevoel wordt door veel vrouwen verward met “spanning”. Als je meer hierover wilt weten, lees dan iets over hechting of waarom sommige mensen telkens op de verkeerde vallen.

De saaie man is géén nerd of sukkel

Als je op zoek bent naar one night stands of een korte flirt, richt je dan vooral op die “spannende mannen”. Als je daarentegen op zoek bent naar een duurzame liefdevolle relatie gaat er niets boven de “saaie man”. Deze saaie man hoeft dus absoluut geen nerd of sukkel te zijn. Het is vooral een man die eerlijk, integer en respectvol naar jou is.

Spanning zoek je samen buiten de interactie van je relatie

Als je toch behoefte aan spanning hebt, zoek je die lekker samen buiten de interactie van je relatie. Maak samen een trektocht door de wildernis. Verras elkaar regelmatig door elkaar mee te nemen naar een nog onbekende bestemming voor één van jullie. Probeer samen een nieuwe, nog onbekende sport uit. Zoek een moeilijk te kraken escape room of bekijk de engste horrorfilms. Dit soort zaken brengen genoeg spanning in je leven. In een goede relatie speel je niet met elkaars gevoelens en wil je je veilig voelen.

Seksuele spanning

Natuurlijk is er wel een andere spanning die in een relatie heel waardevol is. En dat is seksuele spanning. Die heb je zeker nodig om leuke dates te hebben en een fijne relatie te krijgen. Vind jij je date of beginnende relatie saai omdat die seksuele spanning er net te weinig is? Of ben jij zo’n leuke “saaie man” die soms wat te terughoudend is als het om dit soort spanning gaat? Weet dan dat dit iets is wat je ook deels zelf kan creëren. Natuurlijk spelen ook allerlei fysiologische zaken zoals hormonen en geur een rol, maar met wat goede flirtvaardigheden en door wat meer risico te nemen, kun je seksuele spanning een stuk vaker oproepen dan je denkt!

Bron:  Singlecoaching.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.