vakantie helpt niet relatie redden
25 February 2015

10 tips wanneer je nieuwe liefde jaloers is op je ex

Heb je eindelijk een geweldige nieuwe liefde, blijkt hij vreselijk jaloers te worden als het over je ex gaat. Jaloezie is een van de meest voorkomende problemen in een liefdesrelatie. Een obsessie die ziekelijke vormen kan aannemen. 10 tips om dat te voorkomen! 

Jaloers

Als je nieuwe liefde geobsedeerd is door jouw ex (of exen) – jaloers met terugwerkende kracht, zou je kunnen zeggen – dan kan dat de rust in je liefdesrelatie wel eens lelijk verstoren. Een ketting die je van je vorige partner hebt gehad en waarvan hij de herkomst kent (in je naïviteit heb je ‘m dat een keer verteld), een oude email die opeens weer komt bovendrijven, een ex die jou nog niet van zijn online profiel heeft verwijderd en kennissen en vrienden die je vorige partner hebben gekend, kunnen bronnen van problemen zijn. Ze stimuleren zijn fantasie en hij ziet dingen die er niet zijn. Of sterker nog, ze bestaan wél maar dan alleen in zijn hoofd.

Als jij last hebt van zijn jaloezie dan hebben we een aantal tips voor je. Want wat kan je eraan doen? 10 tips:

1.  Maak geen grapjes over je ex en breng hem niet zomaar speels ter sprake. Jij kunt er misschien wel plezier in scheppen om je ex voor de lol aan te halen, maar je gooit er wel alleen maar olie mee op het vuur.

2. Vermijd elke verwijzing naar feiten, situaties en ervaringen die je met een andere man hebt beleefd. Kom je op plekken die jou bekend zijn omdat je daar met je vorige partner bent geweest, geef dan geen blijk van herkenning als het niet nodig is. Ken je bepaalde muziek omdat je ex je daarmee kennis heeft laten zeggen, dan is het niet nodig om deze informatie aan je huidige partner te geven.

3. Laat geen voorwerpen rondslingeren waar hij de herkomst van kent. Tenzij het een auto is die een welgestelde ex je geschonken heeft. In dat geval mag je een uitzondering maken 🙂

4. Vraag aan vrienden en vriendinnen om niet over je ex en je verleden met hem te praten.

5. Als je je aan het begin van je vorige relatie helemaal hebt blootgegeven en je partner van toen alle bijzonderheden over je eerdere relaties en mannen hebt verteld… maak die fout dan niet opnieuw. Wil hij erover praten, houd het dan kort en probeer van onderwerp te veranderen. Sommige dingen hoeft hij bovendien niet te weten. Ze zijn strikt privé.

6. Wil hij per se over je ex praten, accepteer dat dan en luister welwillend naar zijn vragen en geef hem antwoord zonder al teveel in details te treden. Het kan een manier voor hem zijn om dingen te verwerken en om over zijn jaloezie heen te komen. Soms helpt het.

7. Doe niet geheimzinnig. Begint hij een discussie over je ex(en), ga de confrontatie dan aan en laat hem zien dat er geen geheimen zijn die een bron kunnen vormen voor nieuwe jaloezieën en nieuwe gevaarlijke fantasieën.

8. Laat hem zien dat hij speciaal voor je is, laat hem in zijn waarde en wakker onzekere gevoelens niet aan.

9. Vertel hem nooit (ook al was het wel zo) dat de seks met je ex ‘super’ was of dat je ex ‘een grotere’ had.

10. Neem zijn onzekerheden serieus en respecteer zijn gevoelens. Zeker als je van hem houdt en jullie samen toekomstplannen hebben is dit heel belangrijk. Schimmen van exen kunnen een lelijke schaduw over je liefdesrelatie werpen en je kunt ze maar beter tijdig verjagen voordat ze zich in een hoekje nestelen en op een onverwacht moment als een duveltje in een doosje tevoorschijn komen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single verkiest huisdier boven nieuwe liefde

Ruim 63 procent van de singles weigert ronduit zijn of haar...

Dit zoekt Bridget Maasland in een nieuwe liefde

Verlang je naar een nieuwe liefde in je leven die past...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

10 tips om je tweede relatie te doen slagen

Een nieuwe relattie beginnen na je scheiding is niet eenvoudig. Met...

Appjes sturen naar je nieuwe liefde: met deze 4 tips een eitje!

Ben je hoteldebotel op je nieuwe liefde? Spannend allemaal! Zeker als...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie