vakantie helpt niet relatie redden

10 tips wanneer je nieuwe liefde jaloers is op je ex

Heb je eindelijk een geweldige nieuwe liefde, blijkt hij vreselijk jaloers te worden als het over je ex gaat. Jaloezie is een van de meest voorkomende problemen in een liefdesrelatie. Een obsessie die ziekelijke vormen kan aannemen. 10 tips om dat te voorkomen!聽

Jaloers

Als je nieuwe liefde geobsedeerd is door jouw ex (of exen) – jaloers met terugwerkende kracht, zou je kunnen zeggen – dan kan dat de rust in je liefdesrelatie wel eens lelijk verstoren. Een ketting die je van je vorige partner hebt gehad en waarvan hij de herkomst kent (in je na茂viteit heb je ‘m dat een keer verteld), een oude email die opeens weer komt bovendrijven, een ex die jou nog niet van zijn online profiel heeft verwijderd en kennissen en vrienden die je vorige partner hebben gekend, kunnen bronnen van problemen zijn. Ze stimuleren zijn fantasie en hij ziet dingen die er niet zijn. Of sterker nog, ze bestaan w茅l maar dan alleen in zijn hoofd.

Als jij last hebt van zijn jaloezie dan hebben we een aantal tips voor je. Want wat kan je eraan doen? 10 tips:

1. 聽Maak geen grapjes over je ex en breng hem niet zomaar speels ter sprake. Jij kunt er misschien wel plezier in scheppen om je ex voor de lol aan te halen, maar je gooit er wel alleen maar olie mee op het vuur.

2. Vermijd elke verwijzing naar feiten, situaties en ervaringen die je met een andere man hebt beleefd. Kom je op plekken die jou bekend zijn omdat je daar met je vorige partner bent geweest, geef dan geen blijk van herkenning als het niet nodig is. Ken je bepaalde muziek omdat je ex je daarmee kennis heeft laten zeggen, dan is het niet nodig om deze informatie aan je huidige partner te geven.

3. Laat geen voorwerpen rondslingeren waar hij de herkomst van kent. Tenzij het een auto is die een welgestelde ex je geschonken heeft. In dat geval mag je een uitzondering maken 馃檪

4. Vraag aan vrienden en vriendinnen om niet over je ex en je verleden met hem te praten.

5. Als je je aan het begin van je vorige relatie helemaal hebt blootgegeven en je partner van toen alle bijzonderheden over je eerdere relaties en mannen hebt verteld… maak die fout dan niet opnieuw. Wil hij erover praten, houd het dan kort en probeer van onderwerp te veranderen. Sommige dingen hoeft hij bovendien niet te weten. Ze zijn strikt priv茅.

6. Wil hij per se over je ex praten, accepteer dat dan en luister welwillend naar zijn vragen en geef hem antwoord zonder al teveel in details te treden. Het kan een manier voor hem zijn om dingen te verwerken en om over zijn jaloezie heen te komen. Soms helpt het.

7. Doe niet geheimzinnig. Begint hij een discussie over je ex(en), ga de confrontatie dan aan en laat hem zien dat er geen geheimen zijn die een bron kunnen vormen voor nieuwe jaloezie毛n en nieuwe gevaarlijke fantasie毛n.

8. Laat hem zien dat hij speciaal voor je is, laat hem in zijn waarde en wakker onzekere gevoelens niet aan.

9. Vertel hem nooit (ook al was het wel zo) dat de seks met je ex ‘super’ was of dat je ex ‘een grotere’ had.

10. Neem zijn onzekerheden serieus en respecteer zijn gevoelens. Zeker als je van hem houdt en jullie samen toekomstplannen hebben is dit heel belangrijk. Schimmen van exen kunnen een lelijke schaduw over je liefdesrelatie werpen en je kunt ze maar beter tijdig verjagen voordat ze zich in een hoekje nestelen en op een onverwacht moment als een duveltje in een doosje tevoorschijn komen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien 路
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien 路
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek 路
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek 路
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa 路
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien 路
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.