zel

10 tips voor vakantiegevoel zonder stress

Heerlijk die vakantie die steeds dichter bij komt. Begin een tijdje van te voren vast aan het idee te wennen. Schiet vooral niet in de stress bij de gedachten dat je nog zoveel moet doen voor je daadwerkelijk op pad kunt gaan. Zorg ervoor dat je vakantie niet enkel nodig is om te ontstressen. Haal het maximale uit je vakantie.

Een tiental tips om je op weg te helpen

Tip 1: Maak plannen

Een goed begin is het halve werk. Door je vakantie goed voor te bereiden en te plannen wat je wilt gaat doen en wat er mee moet, is de kans op een geslaagde vakantie groot. Maak daarom vast plannen en maak een lijst met wat je mee wilt nemen.

Tip 2: Naar de sauna

Zorg in de aanloop naar de vakantie dat je energie huishouding goed zit in je lichaam. Zweet alle afvalstoffen uit die de energiedoorstroming in je lichaam kunnen blokkeren. Door lekker te zweten in de sauna raak je deze stoffen kwijt.

Tip 3: Zeg ‘nee’

In de vaak drukke tijd voorde vakantie zijn er anderen die nog welleens wat van jou willen. Zeg dus niet meteen ‘ja’ als iemand iets van je wil. Vraag gerust om bedenktijd, dan kun je ook alsnog nee zeggen.

Tip 4: Doe relaxatieoefeningen

Het is aan te raden zo uitgerust mogelijk op vakantie te gaan. Ga op tijd naar bed in de week voordat je op vakantie gaat. Voorkom piekeren over wat je nog moet doen door relaxatie oefeningen te doen.

Tip 5: Betaal rekeningen

Werk je hele stapel post en rekeningen nog even weg voordat je weggaat. Hiermee ontneem je jezelf stress. Je voelt je beter wanneer je zaakjes geregeld zijn.

Tip 6: Let op wat je eet

Goed en doordacht eten is altijd goed. Eet veel groente en fruit en vermijd vetrijke voeding. Zorg ervoor dat je goede en bruikbare voedingsstoffen binnenkrijgt.

Tip 7: Ontspan met seks

Of vakantie qua stress in het zelfde rijtje valt als een presentatie houden of een moeilijke berekening maken, daarover heb ik mijn twijfels. Wat echter wetenschappelijk is aangetoond is dat een vrijpartij bij alle drie de voorbeelden de stress verminderd.

Tip 8: Trek de natuur in

Het idee een lange wandeling door het bos te maken terwijl je nog zoveel te doen hebt met het oog op de komende vakantie, lijkt niet te rijmen. Maar wanneer je voor die wandeling de tijd neemt, krijg je meer rust en wordt je spanning minder. Daardoor kun je weer beter doorpakken.

Tip 9: Plan geen afspraken voor na je vakantie

Om je vakantie gevoel langer vast te houden moet je eigenlijk in je agenda de week na je vakantie zoveel mogelijk blokken. Het idee daarna niet meteen iets te moeten, geeft rust.

Tip 10: Beweeg

Neem de fiets of ga te voet om nog wat boodschappen te doen. Dat kost te veel tijd, zul je denken, maar het is wel de simpelste manier om stress buiten te houden. Bewegen om chemische stoffen af te voeren en de spieren te ontspannen. Een goed conditie en voldoende weerstand is op vakantie natuurlijk ook mooi meegenomen.

Bron: Gezondheidsnet

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!