happy single

10 tips voor de single reizende vrouw

Als je als vrouw alleen op reis gaat, moet je – afhankelijk van je bestemming – vaak iets meer voorzorgsmaatregelen nemen dan wanneer je met een groep reist. Hierbij een aantal tips om ook als vrouw veilig alleen te kunnen reizen.

1. Zorg dat je altijd weet waar je bent. Want een stadswandeling wordt ineens een stuk minder leuk als je je hotel niet meer terug kunt vinden. Neem dan ook altijd een kaartje met alle gegevens van het hotel waar je verblijft mee. Dit is ook handig voor in landen waar taxi-chauffeurs geen of heel slecht Engels spreken.

Het kan ook verwarring voorkomen in het geval er meerdere hotels in de omgeving zijn met een naam die lijkt op het hotel waar jij verbijft. Handig is dat je tegenwoordig vaak een kaartje naar je mobieltje kunt downloaden van de omgeving van je verblijfplaats.

2. Neem geen onnodige risico’s. Door bijvoorbeeld ’s nachts alleen over straat te gaan. Neem een taxi als het laat geworden is en de straten grotendeels verlaten zijn. Het is beter wat geld uit te geven dan in een vervelende situatie terecht te komen.

3. Kijk goed naar de lokale vrouwelijke bevolking en volg zoveel mogelijk hun voorbeeld. Wanneer je bijvoorbeeld een hele religieuze wijk bezoekt, is het verstandig om je lichaam enigzins te bedekken. Soms moet je hiervoor je eigen gedachten hierover opzij zetten om de lokale bevolking niet te provoceren.

4. Draag zo min mogelijk opvallende sieraden. Wanneer je met allerhande bling over straat loopt, val je om de verkeerde redenen op. Bovendien vorm je dan een gemakkelijke prooi voor zakkenrollers en dieven. Door geen opvallende sieraden te dragen minimaliseer je in ieder geval de kans dat iemand jou eruit pikt om te beroven.

5. Niet voor niets zegt men dat vrouwen een goede intuitie hebben. Volg dan ook altijd je instinct. Heb je het gevoel dat iemand niet helemaal pluis is, ga dan op dat gevoel af, en mijdt zo iemand.

6. Het is handig om zakjes aan de binnenkant van je kleding te naaien, bijvoorbeeld in je bh. Je kunt daar dan wat papiergeld instoppen. Mocht je onverhoopt toch beroofd worden, dan heb je op deze manier altijd wat geld bij je om weer thuis te kunnen komen. Ook wat geld in een sok stoppen kan handig zijn. Het is zowieso niet verstandig om al je geld op een plek te dragen.

7. Wanneer iemand je een drankje aanbiedt, dan is dat natuurlijk erg aardig, maar hou het drankje altijd wel goed in de gaten. Soms worden vrouwen gedrogeerd, en hoewel je hier natuurlijk niet vanuit moet gaan, is het altijd beter zeker van je zaak te zijn. Je bent als alleenreizende vrouw immers een stuk kwetsbaarder dan gewoonlijk.

8. Zorg dat je altijd een klein woordenboekje bij je draagt. Waarin ook de fonetische uitspraak van woorden staat.

9. Realiseer je dat drukke plaatsen soms korte tijd later ineens uitgestorven kunnen zijn, bijvoorbeeld op een marktdag. Volg de locale bevolking hierin. Indien je bemerkt dat het een stuk rustiger wordt, is het tijd te overwegen terug te keren naar je hotel.

10. Mocht je het gevoel hebben dat je gevolgd wordt, neem dan geen risico. Stap dan resoluut de dichtstbijzijnde winkel of restaurant binnen en vraag daar om hulp.

Bron: Telegraaf.nl

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?