happy single

10 tips voor de single reizende vrouw

Als je als vrouw alleen op reis gaat, moet je – afhankelijk van je bestemming – vaak iets meer voorzorgsmaatregelen nemen dan wanneer je met een groep reist. Hierbij een aantal tips om ook als vrouw veilig alleen te kunnen reizen.

1. Zorg dat je altijd weet waar je bent. Want een stadswandeling wordt ineens een stuk minder leuk als je je hotel niet meer terug kunt vinden. Neem dan ook altijd een kaartje met alle gegevens van het hotel waar je verblijft mee. Dit is ook handig voor in landen waar taxi-chauffeurs geen of heel slecht Engels spreken.

Het kan ook verwarring voorkomen in het geval er meerdere hotels in de omgeving zijn met een naam die lijkt op het hotel waar jij verbijft. Handig is dat je tegenwoordig vaak een kaartje naar je mobieltje kunt downloaden van de omgeving van je verblijfplaats.

2. Neem geen onnodige risico’s. Door bijvoorbeeld ’s nachts alleen over straat te gaan. Neem een taxi als het laat geworden is en de straten grotendeels verlaten zijn. Het is beter wat geld uit te geven dan in een vervelende situatie terecht te komen.

3. Kijk goed naar de lokale vrouwelijke bevolking en volg zoveel mogelijk hun voorbeeld. Wanneer je bijvoorbeeld een hele religieuze wijk bezoekt, is het verstandig om je lichaam enigzins te bedekken. Soms moet je hiervoor je eigen gedachten hierover opzij zetten om de lokale bevolking niet te provoceren.

4. Draag zo min mogelijk opvallende sieraden. Wanneer je met allerhande bling over straat loopt, val je om de verkeerde redenen op. Bovendien vorm je dan een gemakkelijke prooi voor zakkenrollers en dieven. Door geen opvallende sieraden te dragen minimaliseer je in ieder geval de kans dat iemand jou eruit pikt om te beroven.

5. Niet voor niets zegt men dat vrouwen een goede intuitie hebben. Volg dan ook altijd je instinct. Heb je het gevoel dat iemand niet helemaal pluis is, ga dan op dat gevoel af, en mijdt zo iemand.

6. Het is handig om zakjes aan de binnenkant van je kleding te naaien, bijvoorbeeld in je bh. Je kunt daar dan wat papiergeld instoppen. Mocht je onverhoopt toch beroofd worden, dan heb je op deze manier altijd wat geld bij je om weer thuis te kunnen komen. Ook wat geld in een sok stoppen kan handig zijn. Het is zowieso niet verstandig om al je geld op een plek te dragen.

7. Wanneer iemand je een drankje aanbiedt, dan is dat natuurlijk erg aardig, maar hou het drankje altijd wel goed in de gaten. Soms worden vrouwen gedrogeerd, en hoewel je hier natuurlijk niet vanuit moet gaan, is het altijd beter zeker van je zaak te zijn. Je bent als alleenreizende vrouw immers een stuk kwetsbaarder dan gewoonlijk.

8. Zorg dat je altijd een klein woordenboekje bij je draagt. Waarin ook de fonetische uitspraak van woorden staat.

9. Realiseer je dat drukke plaatsen soms korte tijd later ineens uitgestorven kunnen zijn, bijvoorbeeld op een marktdag. Volg de locale bevolking hierin. Indien je bemerkt dat het een stuk rustiger wordt, is het tijd te overwegen terug te keren naar je hotel.

10. Mocht je het gevoel hebben dat je gevolgd wordt, neem dan geen risico. Stap dan resoluut de dichtstbijzijnde winkel of restaurant binnen en vraag daar om hulp.

Bron: Telegraaf.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!