verwachtingen date

10 tips van date naar echte relatie

Het is de uitdaging voor vele singles: van een paar leuke dates tot een heuse, echte, vaste relatie komen. Hoe doe je dat nou? Vanzelf gaat het overduidelijk niet. Hoe leuk het na die eerste, tweede of vijfde date ook lijkt, een duurzame relatie ontwikkelen is toch andere koek. Misschien dat deze tips je een handje kunnen helpen.

Tip 1. Wees duidelijk over je verwachtingen na een paar dates

Het klinkt zo simpel maar dat is het in de praktijk kennelijk toch niet. Wat zijn jouw verwachtingen van het contact na een paar geslaagde dates eigenlijk? Wees niet bang om dit bespreekbaar te maken, toon initiatief! Door dit ter tafel te brengen kan je kenbaar maken hoe jij er tegenaan kijkt maar hoor je ook wat jouw nieuwe lief van jou en jullie contact verwacht.

Tip 2. Vragen en nog eens vragen

Bij daten draait alles om elkaar beter te leren kennen. Niet oppervlakkig zoals je collega, net echt! Stel daarom vragen aan je date. Wat vind je interessant aan hem/haar en vraag rustig door als jouw nieuwsgierigheid nog niet bevredigd is. Oprechte interesse is een van de sleutels naar een duurzame relatie. Door iemands karakter en gedrag beter te doorgronden leg je een basis voor de toekomst.

Tip 3. Eerlijk duurt het langst

Sommige onderwerpen vind je misschien nog niet geschikt om over te praten na een date of vier, vijf dates. Dat geeft helemaal niks. Het kan best zijn dat sommige onderwerpen voor jou nu nog wat te privé zijn, of te gevoelig liggen. Wees daar eerlijk over. Draai er niet omheen en ga er niet vanuit dat de ander wel aanvoelt waarom jij daar geen antwoordt op geeft of je op de vlakte houdt. Door te benoemen dat je daar nog niet aan toe bent, daar in een latere fase wel op terugkomt geef je aan dat je hem of haar en jullie prille relatie serieus neemt.

Tip 4. Tuut, tuut, tuut….

Er wordt nogal wat af gefilosofeerd over het wel of geen contact met de ander opnemen tijdens de datingfase. Gevoelens van onzekerheid horen bij een ontluikende relatie maar maak het niet ingewikkelder dan nodig. Als je bent en je krijgt de voicemail, spreek gewoon een berichtje in. Geen drie of vijf, gewoon eentje. Geef de ander de tijd om te reageren wanneer hij of zij daar aan toe is. Geduld is een schone zaak en wordt doorgaans beloond.

Tip 5. Trek geen voorbarige conclusies

Het is zo makkelijk en we doen het allemaal; invullen wat de ander bedoelt of denkt. Een belangrijke tip is om geen voorbarige conclusies te trekken als de ander niet precies zo reageert als jij had verwacht. Vraag vriendelijk om verheldering, wat bedoelt hij/zij daar nou precies mee? Je zult zien dat op die manier ogenschijnlijk ingewikkelde kwesties ineens heel simpel blijken te zijn.

Tip 6. Ontmoet elkaar in het midden

Je bent verliefd en loopt daardoor misschien wat te hard van stapel. Dat kan de beste overkomen. Probeer wel in de gaten te houden dat je hiermee niet teveel druk op de ander en de prille relatie legt. Is jouw tempo, idee of mening altijd zo doorslaggevend? Probeer eens wat vaker te zoeken naar een compromis. Wimpel zijn/haar ideeën niet meteen af maar ontmoet elkaar in het midden. Grote kans dat dit jullie band versterkt.

Tip 7. Meet & Greet

Loop niet al te hard van stapel om je nieuwe liefde meteen kennis te laten maken met al je vrienden en je voltallige familie. Alles op zijn tijd. Want wat voor jou allemaal heel veilig, vertrouwd en bekend is, is het voor je kersverse partner natuurlijk niet. Hij of zijn kan zich hier zelfs een beetje geïntimideerd door voelen. Dat wil je natuurlijk niet. Doseer daarom in tijd en de hoeveelheid mensen.

Tip 8. Mix intimiteit en afstand

In een goede relatie is er een balans tussen tijd samen, intimiteit en gepaste afstand en tijd voor jezelf. Sterker nog, om een relatie op lange termijn goed te laten verlopen is een uitgebalanceerde mix een van de sleutels. Vergeet je eigen vrienden niet, blijf ook tijd maken voor je ‘oude’ sociale leven en gun je nieuwe partner dat ook.

Tip 9. Beetje verliefd of houden van?

Niet iedereen is van het een op het andere moment hotel de botel verliefd. Dus misschien werkt het bij jou of je nieuwe partner ook niet zo. Iedereen ervaart gevoelens van liefde, verliefdheid en houden van op een eigen manier. Dus als jij toe bent aan ‘ik hou van jou’ moet je niet verwachten dat de ander dat op het zelfde moment ook is. Geef jezelf en elkaar dus lekker de tijd om te ontdekken hoe het zit tussen jullie.

Tip 10. Leuke dingen doen

Of je nu een ontluikende of langdurige relatie hebt, het is een must om leuke dingen met elkaar te blijven ondernemen. Ben je verliefd en de ander ook op jou? Dan is niks leuker om je date te verrassen met leuke activiteiten. Bedenk samen een things-to-do-together lijstje en kies om de beurt een van de bedachte events. Samen op een romantische korte break gaan zorgt er ook voor dat je elkaar in andere situaties en op een andere manier beter leert kennen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen