Na een relatiebreuk heb je tijd nodig om tot jezelf te komen. Maar na een poosje is het tijd voor een nieuwe, frisse start. Hoe pak je je leven weer op na een scheiding? We geven je 10 tips.

1. Jezelf verwennen

Na een periode van verdriet is het tijd om jezelf eens lekker te verwennen. Leg jezelf eens in de watten. Ga met je beste vriend(in) een dagje naar de sauna. Boek een ontspanningsmassage, of ander verwen-arrangement en je voelt je vast en zeker als herboren!

2. Make-over

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Niet alleen je ex maar ook de halve garderobe is daarmee verdwenen. Daarmee heb je meer kastruimte voor jezelf. Hoogste tijd om die eens lekker op te vullen. Ga de stad in en schaf jezelf een nieuwe garderobe aan. Online shoppen kan natuurlijk ook. Verwen jezelf, en geef jezelf een compleet nieuwe look!

3. Verander je huis

Waarschijnlijk zijn er in huis heel veel dingen die je nog aan je ex doen denken. Als je een nieuwe start maakt dan wordt het tijd ook je huis eens onder handen te nemen. Geef de muren een nieuw likje verf, knap wat meubeltjes op en hang nieuwe foto’s aan de muur. Met een paar kleine ingrepen heb je een ‘nieuwe’ woning die past bij je nieuwe leven.

4. Ga sporten

Op de bank blijven hangen en zitten tobben treuren is goed voor een tijdje maar daarna is het tijd om in beweging te komen. Door te gaan sporten ban je het verdriet langzaam maar zeker uit je leven. Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je geest!

5. Ga op vakantie

Niks zo fijn om er even helemaal tussenuit te gaan. Een weekje naar de zon met je BFF of uitwaaien aan zee, een nieuwe stad verkennen of juist nieuwe singles ontmoeten met een single vakantie? Kies iets dat goed voelt en bij je past. Je zult zien dat je daarna weer bergen energie hebt.

6. Maak lol

Het leven is tekort om te blijven hangen in het negatieve. Natuurlijk mag je verdrietig zijn maar daarna is het tijd om weer plezier te gaan maken. Onderneem dingen die je leuk vindt. Ga naar de bios, het theater, lekker dansen in een discotheek of eindelijk eens die kookworkshop volgen. Beleef en maak lol!

7. Daten

Een verbroken relatie doet pijn en je zit misschien helemaal nog niet te wachten op een nieuwe liefde. Maar dat betekent niet dat je niet kunt gaan daten. Je inschrijven op een datingsite of een avondje gaan speeddaten is al een ervaring op zich. Trek de stoute schoenen eens aan en kijk of jij je flirttechnieken nog bezit!

8. Verlaat je comfortzone

Haal jezelf bewust eens uit de sleur van je dagelijkse bestaan. Poets je stoffige leven op met een nieuwe uitdaging. Doe eens iets wat je normaal gesproken nooit zou doen. Solliciteer naar die nieuwe baan, ga backpacken in je eentje of leer een vreemde taal. Ontmoet nieuwe mensen en verruim je horizon. Dit geeft je meer zelfvertrouwen en een enorme energieboost!

9. Wees lekker egoïstisch

In een relatie moet je compromissen sluiten. Je laat dingen voor elkaar en juist dat is nu verleden tijd. Dat kan je ook positief bekijken. Doe alles wat je in de relatie maar achterwege liet omdat je wist dat je partner zich daar aan stoorde. Je hoeft nu alleen nog maar aan jezelf te denken. Door de daad bij het woord te voegen krijg je een optimaal gevoel van vrijheid.

10. Geef een feest

Je kunt blijven rouwen omdat de relatie voorbij is, maar je kunt ook vieren dat je weer single bent! Nodig een hele club vrienden en vriendinnen uit en laat ze ook andere singles meenemen. Haal wat lekkere dingen in huis en zet een vrolijk muziekje op. Wedden dat je een leuke avond hebt?

Eén reactie

 1. Heel goed artikel! Hier heb ik echt wat aan.
  Recentelijk heeft mijn ex de relatie verbroken nadat haar ex op bezoek is geweest. Ik voel me bedrogen en ik ga een geweldig idee uitbrengen. Al jaren ken ik een lieve single vrouw in Oostenrijk. Veel contact en altijd vriendelijk gebleven. De relatie heeft 8 maanden geduurd en ik heb niet meer naar haar omgekeken. Nu heb ik weer contact gezocht en het is al besloten dat ik in april dit jaar naar Oostenrijk ga, naar haar toe. Wederzijdse toestemming heb ik al en het enigste wat ik nog moet doen is de treinreis regelen.

  Tja, het is zo ver weg .. maar als ik gelukkig kan worden met haar verlaat ik Rosmalen voor Bad Ischl. Al zou het bij een vriendschap blijven dan nog heb ik mijn vriendenkring uitgebreid. Een soort van zoete wraak op mijn ex die 100 meter van me vandaan woont. Zij gaat weer om met haar ex en dat moet ze zelf weten, maar ik laat wel zien dat ze het met uitmaken niet wint. Mijn geluk laat ik niet in de weg staan.
  Nou, wraak is het niet zozeer, alleen laat ik zien dat er meer mensen zijn die me mogen en van me houden zoals een warme familie (absoluut waar) en het initiatief om de reis te ondernemen. Ze is zelfs zo aardig om me op te pikken in Salzburg wat voor haar 90 minuten rijden is heen en 90 minuten terug. Scheelt 3 uur op de reistijd.
  Als ze na 8 maanden nog zo loyaal is dan zit de vriendschap in ieder geval goed. Ze neemt me niets kwalijk. De enigste die ik iets kwalijk neem is mijn ex.
  Er is in ieder geval een mediastilte ingelast. Dat ze maar gelukkig mag worden met haar ex en dat ik weer mijn eigen weg bega met als begin een week Oostenrijk en ook om oude vrienden weer op te zoeken. Ik heb best wel een aantal echte vrienden.
  Ik pak het leven gewoon weer op en ik zal laten zien dat ze het niet kan winnen van iemand die je bedrogen hebt.
  Het grappige is het leeftijdsverschil. Mijn ex is 10 jaar jonger dan mij en mijn ‘vriendin’ in Oostenrijk is 10 jaar ouder dan ik ben. Grote ommezwaai, maar geluk is alleen maar te koesteren.

Reacties zijn gesloten.