verbroken relatie

10 tips om je leven op te pakken na de scheiding

Na een relatiebreuk heb je tijd nodig om tot jezelf te komen. Maar na een poosje is het tijd voor een nieuwe, frisse start. Hoe pak je je leven weer op na een scheiding? We geven je 10 tips.

1. Jezelf verwennen

Na een periode van verdriet is het tijd om jezelf eens lekker te verwennen. Leg jezelf eens in de watten. Ga met je beste vriend(in) een dagje naar de sauna. Boek een ontspanningsmassage, of ander verwen-arrangement en je voelt je vast en zeker als herboren!

2. Make-over

Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Niet alleen je ex maar ook de halve garderobe is daarmee verdwenen. Daarmee heb je meer kastruimte voor jezelf. Hoogste tijd om die eens lekker op te vullen. Ga de stad in en schaf jezelf een nieuwe garderobe aan. Online shoppen kan natuurlijk ook. Verwen jezelf, en geef jezelf een compleet nieuwe look!

3. Verander je huis

Waarschijnlijk zijn er in huis heel veel dingen die je nog aan je ex doen denken. Als je een nieuwe start maakt dan wordt het tijd ook je huis eens onder handen te nemen. Geef de muren een nieuw likje verf, knap wat meubeltjes op en hang nieuwe foto’s aan de muur. Met een paar kleine ingrepen heb je een ‘nieuwe’ woning die past bij je nieuwe leven.

4. Ga sporten

Op de bank blijven hangen en zitten tobben treuren is goed voor een tijdje maar daarna is het tijd om in beweging te komen. Door te gaan sporten ban je het verdriet langzaam maar zeker uit je leven. Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je geest!

5. Ga op vakantie

Niks zo fijn om er even helemaal tussenuit te gaan. Een weekje naar de zon met je BFF of uitwaaien aan zee, een nieuwe stad verkennen of juist nieuwe singles ontmoeten met een single vakantie? Kies iets dat goed voelt en bij je past. Je zult zien dat je daarna weer bergen energie hebt.

6. Maak lol

Het leven is tekort om te blijven hangen in het negatieve. Natuurlijk mag je verdrietig zijn maar daarna is het tijd om weer plezier te gaan maken. Onderneem dingen die je leuk vindt. Ga naar de bios, het theater, lekker dansen in een discotheek of eindelijk eens die kookworkshop volgen. Beleef en maak lol!

7. Daten

Een verbroken relatie doet pijn en je zit misschien helemaal nog niet te wachten op een nieuwe liefde. Maar dat betekent niet dat je niet kunt gaan daten. Je inschrijven op een datingsite of een avondje gaan speeddaten is al een ervaring op zich. Trek de stoute schoenen eens aan en kijk of jij je flirttechnieken nog bezit!

8. Verlaat je comfortzone

Haal jezelf bewust eens uit de sleur van je dagelijkse bestaan. Poets je stoffige leven op met een nieuwe uitdaging. Doe eens iets wat je normaal gesproken nooit zou doen. Solliciteer naar die nieuwe baan, ga backpacken in je eentje of leer een vreemde taal. Ontmoet nieuwe mensen en verruim je horizon. Dit geeft je meer zelfvertrouwen en een enorme energieboost!

9. Wees lekker egoïstisch

In een relatie moet je compromissen sluiten. Je laat dingen voor elkaar en juist dat is nu verleden tijd. Dat kan je ook positief bekijken. Doe alles wat je in de relatie maar achterwege liet omdat je wist dat je partner zich daar aan stoorde. Je hoeft nu alleen nog maar aan jezelf te denken. Door de daad bij het woord te voegen krijg je een optimaal gevoel van vrijheid.

10. Geef een feest

Je kunt blijven rouwen omdat de relatie voorbij is, maar je kunt ook vieren dat je weer single bent! Nodig een hele club vrienden en vriendinnen uit en laat ze ook andere singles meenemen. Haal wat lekkere dingen in huis en zet een vrolijk muziekje op. Wedden dat je een leuke avond hebt?

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.