social dining eten en daten

10 tips om eten te laten staan

Afvallen is niet gemakkelijk en vraagt om behoorlijk wat zelfdiscipline. Ook wanneer je over veel zelfdiscipline beschikt blijft afvallen een hele opgave. Overal waar we komen worden we verleid met allerlei lekkernijen die we bijna onmogelijk kunnen laten staan. Voor de volgende tips is wel wat discipline nodig, maar ze werken gegarandeerd. Ze helpen je af te vallen en sommige zorgen zelfs voor dat je geen zin meer hebt in eten!

10 tips om af te vallen

1. Voordat je begint met diëten houd je eerst een soort dagboek bij van wat je allemaal op een dag eet en drinkt. Tot je grote verbazing is deze lijst meestal veel langer dan je zou denken. Wanneer je begint met je dieet en je krijgt het moeilijk, haal je dit lijstje tevoorschijn. Het is een goede motivatie om een tussendoortje te laten staan.

2. Elke keer als je gaat (of wilt) eten dek je de tafel. Niet alleen een bord en bestek, maar echt heel de tafel. Dus inclusief een placemat, servet en glazen. Ook wanneer je alleen een snoepje tussendoor wilt eten moet je heel de tafel dekken. Dit maakt eten wel heel vervelend en zul je de tussendoortjes voortaan laten staan.
3. Gooi al het bestek de deur uit en stap over op Chinese stokjes. Hierdoor eet je veel langzamer en dat is goed voor de spijsvertering. Daarnaast moet je jezelf ook voornemen dat je alles eet met de stokjes. Dus ook een pinda. En geloof me, alles met stokjes eten is moeilijk en je zult er op den duur gek van worden en dingen laten staan.

4. Een snoepje mag best, maar zie daar wel de gevolgen van in. Na elk tussendoortje moet je een blokje om rennen. Pff… dat worden wel heel veel rondjes na een handje pinda’s.

5. Elke keer als je aan snoep of aan andere tussendoortjes denkt die slecht voor je zijn, spoel je je mond met een glas water. Het liefst een milde watersoort uit een fles of één met een zurige smaak.

6. Koop een veel te duur truitje dat te klein is en trek meteen het prijskaartje eraf. Nu moet je wel afvallen, want het is zonde als het truitje ongedragen in de kast mooi hangt te zijn. Houd het wel realistisch en koop het truitje niet twee maten kleiner.

7. Wanneer je je verveelt, ga je meestal eten. Ga dus de verveling uit de weg. Soms weet je natuurlijk niet wat je moet doen, maar bel gewoon een vriendin op en desnoods gaan jullie de eendjes brood voeren.

8. Vraag de plattegrond van de supermarkt waar je altijd je boodschappen doet. Vervolgens maak je een route door de supermarkt waardoor je de schappen vol met lekkernijen ontloopt. Zo word je tijdens het winkelen veel minder verleid tot het kopen van snoep.

9. Eet eens met je bestek andersom. Dus wanneer je rechtshandig bent houd je je mes vast in je linkerhand in plaats van in je rechterhand. Je gaat hierdoor veel langzamer eten, wat weer goed is voor je spijsvertering.

10. Tot slot: Wees trots op je zelf wanneer je een kilo bent afgevallen. En wees niet teleurgesteld of boos op jezelf wanneer het niet lukt. Zoals al eerder gezegd is afvallen heel moeilijk en moet je het leren. Het kost vaak veel tijd en energie.

Bron: Toostylish

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.